Hoe een ononderbroken stroomvoorziening te dimensioneren

Inhoudsopgave:

Hoe een ononderbroken stroomvoorziening te dimensioneren
Hoe een ononderbroken stroomvoorziening te dimensioneren
Anonim

Wat te weten

  • Om uw behoeften te bepalen: Totaal watt van uw apparatuur x hun totale stroomsterkte en voeg 15% van dat totaal toe om uw totale behoefte te krijgen.

  • Het verschil in UPS-capaciteit in vergelijking met de belasting kan de looptijd verlengen, indien significant genoeg.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de juiste maat voor ononderbroken stroomtoevoer kunt bepalen om aan uw behoeften te voldoen.

Hoe groot moet mijn noodstroomvoorziening zijn?

De drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het opzetten van een UPS zijn de beoogde belasting (d.w.z. de gecombineerde spanning en stroomsterkte van alle aangesloten elektronica), de capaciteit (d.w.z.d.w.z. maximaal uitgangsvermogen) en de looptijd (d.w.z. hoe lang het batterijvermogen kan leveren). Een UPS is het meest efficiënt wanneer de capaciteit nauw aansluit bij de totale belasting zonder onder de noodzakelijke niveaus te komen. Met andere woorden, u wilt voorkomen dat u een UPS gebruikt met een lagere capaciteit dan de beoogde belasting.

Image
Image

De benodigde looptijd van uw UPS hangt af van hoe lang u wilt of nodig heeft dat uw aangesloten apparaten blijven werken tijdens een storing. Grotere batterijen of externe batterijpakketten (als de UPS ze ondersteunt) zullen de looptijd verlengen. Aan de andere kant verkorten meer apparaten en meer stroomverbruik de looptijd.

  1. Bepaal alle elektronische apparaten die u op de UPS gaat aansluiten.
  2. Bepaal zowel de spanning als de stroomsterkte voor elk apparaat. Het moet worden opgenomen in de documentatie van het apparaat of worden vermeld op het naamplaatje.
  3. Vermenigvuldig de spanning met de stroomsterkte om de volt-amp (VA)-classificatie van elk apparaat te berekenen en tel vervolgens alle VA-classificaties bij elkaar op om de totale VA te bepalen die nodig is voor uw UPS.
  4. Het wordt aanbevolen om uw VA-totalen met 10% tot 15% (of meer) te overschrijden om een beetje een beschermende buffer te bieden en rekening te houden met de groei in de loop van de tijd.
  5. Om rekening te houden met deze buffer/toekomstige groei, vermenigvuldigt u uw VA-totaal met 1,15 voor 15%, 1,20 voor 20%, enzovoort.
  6. Vergelijk uw VA-totaal (bij voorkeur met een aanpassing van ten minste 15% tot 20%) met de UPS-output/VA-classificatie om er een te vinden die goed past.

Als u bijvoorbeeld van plan bent een enkele M1 Mac mini (2020) aan te sluiten, die maximaal 39 watt en ongeveer vijf ampère verbruikt als deze de hele dag wordt gebruikt, zou de VA-classificatie 195 (39 x 5). Het VA-totaal zou dan 224,25 (195 x 1,15) worden, goed voor 15% groei.

Hoe weet ik mijn UPS-capaciteit?

De capaciteit van uw UPS is het maximale uitgangsvermogen (AKA VA-classificatie). Bij het winkelen voor een UPS moet de VA-classificatie samen met het type (Standby, Line-Interactive of On-Line), ingangsspanning, enz. op de doos of productpagina worden vermeld. Als u al een UPS heeft en dit wilt controleren, moet de capaciteit in de documentatie staan die bij de UPS is geleverd en ergens op de UPS-behuizing zelf worden weergegeven (waarschijnlijk aan de ene kant, de achterkant of de onderkant).

Image
Image

Bottom Line

De beschikbare looptijd voor een 300 watt UPS hangt grotendeels af van het merk en model zelf en hoe dicht bij de capaciteit van de aangesloten belasting is. Sommige UPS'en gaan ongeveer drie minuten mee met een volledige belasting, sommige tot vijf minuten, enzovoort. Als de UPS op minder dan vollast werkt, zal deze waarschijnlijk iets langer back-upstroom leveren dan anders het geval zou zijn. Sommige UPS'en kunnen ook hun totale laadduur vermelden, hoewel u deze indien nodig zelf kunt berekenen.

Hoe bereken je hoe lang een UPS meegaat?

De veelgebruikte formule voor het berekenen van de looptijd van een UPS is vrij eenvoudig, maar u moet eerst een paar aanvullende waarden weten.

Image
Image
  1. Zoek de capaciteit van de UPS-batterij in ampère-uren (Ah). Deze informatie moet worden opgenomen in de UPS-documentatie, op de lijstpagina of op de batterij zelf.
  2. Zoek de ingangsspanning van de UPS.
  3. Bepaal de totale belasting voor de UPS in watt door de watt op te tellen die wordt gebruikt door alle aangesloten apparaten.
  4. Vermenigvuldig de batterijcapaciteit met de ingangsspanning en deel dat getal vervolgens door de totale belasting.

Een UPS met een batterijcapaciteit van 150 Ah, 10 V ingangsspanning en een belasting van 700 watt zou bijvoorbeeld een looptijd van ongeveer twee minuten moeten aankunnen (150 x 10, gedeeld door 700).

FAQ

    Hoe kies ik een ononderbroken stroomvoorziening?

    Het kiezen van de beste ononderbroken stroomvoorziening hangt grotendeels af van hoe je het gebruikt. Als u bijvoorbeeld een UPS voor uw Mac of pc kiest, moet u rekening houden met het wattage van het apparaat, de VA-classificatie en de looptijd, samen met de grootte.

    Wat zijn de voordelen van het gebruik van een UPS?

    Een ononderbroken stroomvoorziening of batterijback-up kan je computer helpen beschermen. Het kan back-upstroom leveren wanneer de elektriciteit uitv alt, fungeren als een "conditioner" om de stroom naar uw computer en accessoires vrij te houden van vallen of pieken, en lawaaierige stroombronnen te verminderen.

Aanbevolen: