XCF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XCF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XCF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XCF-bestand is een GIMP-afbeeldingsbestand.
  • Open er een met GIMP, Inkscape of Photopea.
  • Converteren naar JPG, PNG, PSD, enz., met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft wat XCF-bestanden zijn, inclusief hoe je er een opent en hoe je er een naar een ander formaat converteert.

Wat is een XCF-bestand?

Een bestand met de XCF-bestandsextensie, wat staat voor eXperimental Computing Facility, is een GIMP-afbeeldingsbestand.

Net zoals PSD-bestanden die worden gebruikt in Adobe Photoshop, gebruikt GIMP XCF-bestanden om lagen, transparantie-instellingen, paden en andere informatie op te slaan die is gekoppeld aan een of meer foto's die deel uitmaken van hetzelfde project.

Wanneer het bestand wordt geopend in een compatibele afbeeldingseditor, zijn al deze instellingen weer toegankelijk, zodat u de lagen, afbeeldingen, enz. kunt bewerken.

Image
Image

Hoe een XCF-bestand te openen

XCF-bestanden, als het nog niet duidelijk is, kunnen het beste worden geopend door GIMP, de zeer populaire (en gratis) tool voor het bewerken van afbeeldingen. XCF-bestanden die zijn gemaakt met elke versie van GIMP kunnen worden geopend met de nieuwste versie.

IrfanView, XnView, Inkscape, Paint. NET, CinePaint, digiKam, Krita, Seashore en verschillende andere afbeeldingseditors/viewers werken ook met XCF-bestanden.

Photopea is je volgende beste optie als je niets naar je computer wilt downloaden. Het is een volledige afbeeldingseditor die daar in uw browser werkt, dus het werkt op elk besturingssysteem.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Handleiding voor het wijzigen van bestandsassociaties in Windows om dat te doen wijzigen.

Een XCF-bestand converteren

GIMP slaat bestanden standaard op in dit formaat, maar u kunt het File > Export menu gebruiken om het als iets anders op te slaan, zoals een-j.webp" />.

Image
Image

Je kunt ook een gratis afbeeldingsbestandsconverter zoals Zamzar gebruiken om het bestand naar PDF, GIF, AI, TGA, WEBP, TIFF en andere vergelijkbare bestandsindelingen te converteren. ConvertImage.net is een vergelijkbare website die de conversie van XCF naar PSD ondersteunt.

Dezelfde afbeeldingseditors die hierboven worden vermeld, zijn hoogstwaarschijnlijk ook in staat om het bestand naar een ander afbeeldingsformaat te exporteren. Photopea kan bijvoorbeeld een XCF-bestand terug downloaden naar uw computer als een PSD-, SVG-, PDF-, TIFF-, ICO- of RAW-bestand, naast verschillende andere.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van de bovenstaande programma's je bestand opent, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Wanneer dat gebeurt, probeer je uiteindelijk een bestand te openen in een programma dat dit niet ondersteunt. Dit is gemakkelijk te doen als het bestand een vergelijkbare bestandsextensie heeft als XCF.

Misschien verwart u bijvoorbeeld een CVX-, XCU (OpenOffice.org-configuratie), CXF, CFXR (Cocoa Sfxr), XFDF, XFDL of XDF (Microsoft Machine Learning Server Data)-bestand met een XCF-bestand. Hoewel sommige van die bestanden een paar dezelfde letters in de bestandsextensie delen, wordt geen van hen geopend met GIMP zoals XCF-bestanden doen.

Aanbevolen: