De 4 beste laadstations van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste laadstations van 2022
De 4 beste laadstations van 2022
Anonim

Een laadstation plaatst al uw apparaten op een gemakkelijk toegankelijke plaats om op te laden.

De meeste mensen zouden het SIIG 90W Smart Charging Station moeten kopen. Waarom deze halen? Hij kan tien apparaten tegelijk opladen, genoeg voor de meeste mensen en gezinnen.

Sommige dingen waar u op moet letten bij een laadstation, zijn het aantal beschikbare laadpoorten, de soorten poorten en het aantal slots voor uw apparaten. Al die kabels kunnen rommelig worden, dus een ingebouwde opslagruimte voor kabellengte is ook goed. Let ook op de beschikbare afwerkingen, zodat het laadstation bij uw inrichting past.

Beste algemeen: SIIG Smart 10-poorts USB-laadstation

Image
Image

De reden dat dit onze topkeuze is, is dat mensen tegenwoordig gewoon meer dan één apparaat hebben. En als je een gezin van drie of meer hebt, weet je al hoeveel apparaten er op een bepaald moment moeten worden opgeladen. Het heeft acht slots voor een smartphone of tablet, een antislip-deck voor een telefoon of smartwatch en in totaal 10 USB-poorten.

Nu zit hier geen draadloze oplader, wat een echte misser is, en de slots zijn een beetje smal, dus als je een dikke hoes om je telefoon hebt, is er een kans dat hij niet past (en eventuele AirPods hoes past ook niet). Dat gezegd hebbende, bleek uit onze tests dat de slots goed werken voor telefoons, tablets en kleine laptops.

Aantal poorten: 10 | Uitgangsvermogen: 5V/2,4A | Type poorten: USB-A

Het SIIG Smart Charging Station is een beest van een apparaat. Dit is mijn favoriete keuze vanwege het aantal beschikbare poorten en de betrokken organisatie - het zal helpen de wirwar van snoeren te temmen. Het lichaam van de oplader voelt licht en dun aan, maar het blauwe LED-lampje rond het antislipdek is een leuke touch, vooral voor iedereen die deze oplader op een nachtkastje wil gebruiken. Het enige echte probleem met de bruikbaarheid is dat er geen interne oplossing voor kabelbeheer is. Dat is gebruikelijk bij dit type laadstation, hoewel dit zo massief is en zo hol aanvoelt, dat het lijkt alsof er wat extra ruimte in moet zitten. Over het algemeen is het gebruiksvriendelijk, kan het meerdere apparaten tegelijk snel opladen en is het beschikbaar voor een betaalbare prijs. Zorg ervoor dat u enkele USB-kabels koopt; ze zijn niet inbegrepen. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste voor mobiele apparaten: Satechi Dock5 laadstation voor meerdere apparaten

Image
Image

Het Satechi Dock5-laadstation is een van onze favorieten in deze lijst. Er zijn niet veel poorten, maar de poorten die het heeft zijn krachtig. Je krijgt 10 W draadloos opladen op de Qi-pad aan de voorkant. Elke USB-A-poort levert elk 12 W vermogen en de uitvoer van de USB-C-poort is elk 20 W aan stroomvoorziening. Dat is veel geld voor dit kleine station. Het heeft ook een kleine footprint, dus het neemt niet veel ruimte in beslag. Dit laadstation wordt niet geleverd met kabels, iets wat we graag zouden zien als je bedenkt hoe duur het is.

Aantal poorten: 4 | Uitgangsvermogen: 10W/12W/20W | Type poorten: USB-A, USB-C, Qi draadloos opladen

Beste draadloze oplader: Anker 3-in-1 PowerWave 10-standaard

Image
Image

Anker is al lang toonaangevend op het gebied van oplaadtechnologie, inclusief draadloos wisselen. De PowerWave 10 oplaadstandaard biedt je de mogelijkheid om tot drie apparaten tegelijk op te laden. De draadloze oplader is geschikt voor maximaal 10 W draadloos opladen. U kunt draadloos opladen met uw telefoon in horizontale of verticale richting, hoewel sommige recensenten opmerkten dat een dikke hoes het opladen een beetje wisselvallig kan maken.

Aan de achterkant heb je twee extra USB-A-poorten, zodat je ook twee andere apparaten kunt opladen. De slimme chip beschermt ook tegen overladen en overstroom tijdens het opladen. Al deze oplaadmogelijkheden zorgen ervoor dat alles klein blijft, zodat het helemaal niet te veel ruimte in beslag neemt. We zouden hier in 2021 graag een USB-C-poort zien en de power-steen op de kabel is iets groter dan we normaal zouden willen. Dit is een klein apparaatje waarmee je met je telefoon kunt werken terwijl deze wordt opgeladen, en dat vinden we fijn.

Aantal poorten: 2 | Uitgangsvermogen: 12W | Type poorten: USB-A

Beste veilige oplader: Apple MagSafe-oplader

Image
Image

Toen de iPhone 12 in de herfst van 2020 debuteerde, kwam hij met een nieuw oplaadconcept genaamd MagSafe. Klik hem eenvoudig op de achterkant van de iPhone en hij laadt het apparaat op. Het is klein en gemakkelijk draagbaar.

De magneten bevestigen de MagSafe-oplader aan de achterkant van de telefoon, zodat je hem niet per ongeluk van de standaard kunt stoten. Bovendien gebruikt het Qi, dus je kunt het gebruiken op elke telefoon die draadloos opladen accepteert (hoewel er geen magneten zijn om de spoelen op andere telefoons uit te lijnen).

Dat is allemaal best gaaf, maar de MagSafe-oplader is eigenlijk gewoon een normale Qi-oplader met magneten. Voor $ 40 is het vrij duur voor wat het is. Maar als je het niet erg vindt om de "Apple Tax" te betalen en je hebt een draadloze oplader voor je iPhone nodig, dan is dit een goede keuze.

Aantal poorten: 0 | Uitgangsvermogen: 15W | Type poorten: Qi

Het gebruik van de MagSafe is net zo eenvoudig als het aansluiten en uw apparaat op de pad bevestigen. Je kunt zelfs nog steeds bellen terwijl het is aangesloten, iets wat je niet kunt doen met veel andere niet-magnetische draadloze opladers. De MagSafe is sneller dan traditionele Qi-opladers, maar nog steeds langzamer dan het gebruik van een Lightning- of USB-C-kabel. Tijdens het testen bereikte een iPhone 12 na een uur 54 procent opgeladen; het duurde meer dan twee uur om een volledige lading te bereiken. De iPhone 12 Pro Max, die een grotere batterij heeft, was in minder dan drie uur volledig opgeladen. Het is snel en effectief, maar het is ook duur in vergelijking met concurrerende opladers die meer functies bieden.- Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Als je voornamelijk telefoons en nog een paar gadgets met een kabel wilt opladen, is het SIIG 90W Smart-laadstation uitstekend.

"Uiterlijk en esthetiek hebben hun plaats, maar gebruikers moeten ontwerp niet belangrijker vinden dan functie als het gaat om hun laadstation. Dankzij de batterijtechnologie van vandaag hebben marktleiders de grootte van elektriciteitscentrales drastisch kunnen veranderen, maar uiteindelijk van de dag, hoe groter de batterij, hoe meer stroom deze levert." - Jason Wong, oprichter en CEO van omnicharge

Waar u op moet letten bij een laadstation

Specialiteit versus algemeen

Als je verwacht maar een paar apparaten tegelijk op te laden, zoals een iPhone en een Apple Watch, is het de moeite waard om opties te bekijken die er ook geweldig uitzien. Als je meer veelzijdigheid wilt, kies dan voor een meer generiek model dat verschillende apparaten van verschillende grootte kan bevatten en is uitgerust met een aantal oplaadpoorten.

Snel opladen

Zoek een laadstation dat Quick Charge ondersteunt als je een Android-telefoon hebt die kan profiteren van het extra vermogen. Als je een iPhone hebt die snel opladen via USB-PD ondersteunt, ondersteunen veel geweldige opties die standaard ook. Controleer voordat u iets koopt of de mogelijkheden van een apparaat aan uw behoeften voldoen.

Draadloos opladen

Zelfs als geen van je apparaten draadloos opladen ondersteunt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een laadstation dat dat wel doet. Als dit een interessante functie lijkt, kies dan een model met een verscheidenheid aan traditionele oplaadpoorten naast een draadloos oplaadstation.

FAQ

    Welke kabels kun je gebruiken met een draadloze oplader?

    Hoewel USB-A (de rechthoek) de meest voorkomende is, gebruiken steeds meer laadstations de snellere en veelzijdigere USB-C-connector (het afgeplatte ovaal).

    Is draadloos opladen schadelijk?

    Je moet je afvragen hoe al die stroom zonder kabel naar je telefoon wordt gestuurd, maar wees gerust dat draadloos opladen volkomen onschadelijk is voor mensen en andere elektronische apparaten. Ja, draadloos opladen maakt gebruik van elektromagnetische straling, maar feitelijk is alle moderne elektronica, zelfs gevoelige zoals pacemakers, afgeschermd tegen de relatief lage niveaus van elektromagnetische straling die draadloze opladers afgeven.

    Hoe snel kan uw apparaat opladen met een laadstation?

    Dit hangt af van het type verbinding dat je gebruikt en het apparaat dat je oplaadt. Het duurt meestal niet zo lang om een telefoon op te laden als een tablet (kleinere batterij, sneller opladen). En micro-USB laadt een apparaat niet zo snel op als USB-C- of Lightning-verbindingen.

Over onze vertrouwde experts

Jeremy Laukkonen schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij heeft een achtergrond in handelspublicaties en automonteurs, en hij heeft een breed scala aan apparaten voor Lifewire beoordeeld, waaronder telefoons, laptops, luidsprekers, tv's en meer. Hij hield van het SIIG-oplaadstation vanwege de vele poorten en de gelijkmatige verdeling van de stroom, maar hij wilde wel dat het draadloos opladen bood.

Emmeline Kaser, voormalig redacteur van Lifewire-productoverzichten, heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken van en schrijven over de beste consumentenproducten die er zijn. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie, inclusief laadstations zoals die op deze lijst staan.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Zijn expertisegebieden omvatten smartphones, en hij heeft de Apple MagSafe-oplader op deze lijst beoordeeld.

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Aanbevolen: