Tips voor het omgaan met moeilijke laadstations

Inhoudsopgave:

Tips voor het omgaan met moeilijke laadstations
Tips voor het omgaan met moeilijke laadstations
Anonim

Een van de voordelen van het thuis opladen van je EV is dat je geen last hebt van laadstations. Hoewel de algehele ervaring om een elektrisch voertuig naar een station te brengen de afgelopen jaren is verbeterd, heeft het nog een lange weg te gaan voordat het net zo eenvoudig is als tanken.

Het probleem is dat het een no-brainer is om vloeistof in een voertuig te dumpen. Steek een tuit in een gat en je bent vertrokken. Laadstations moeten niet alleen zelfstandig aan de slag, maar moeten ook een digitaal gesprek voeren met elke auto die eraan hangt. Het is veel ingewikkelder dan bijvoorbeeld je telefoon in de muur steken.

Image
Image

Elke keer dat een nieuwe EV in de wereld wordt geïntroduceerd, moeten laadstationbedrijven deze naar hun laboratoria brengen om ervoor te zorgen dat er een hardware- en software "handshake" is tussen het station en het voertuig. Op die manier maakt die auto, vrachtwagen, SUV of zelfs motorfiets in de echte wereld een schone verbinding voor de zoete, zoete stroom van elektronen.

Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het navigeren door enkele van de meest voorkomende problemen:

Maak een account

Laadstationbedrijven zijn slimmer geweest in het toevoegen van creditcardlezers aan hun stations. Dat gezegd hebbende, ze werken niet altijd. Natuurlijk kun je nu vrij gemakkelijk een blikje frisdrank uit een machine halen met een creditcard, maar om de een of andere reden lijken kaartlezers die aan opladers zijn geplakt die aan de elementen zijn blootgesteld, vrij vaak te falen.

Om dit probleem aan te pakken, hoeft u zich alleen maar aan te melden voor een account bij alle laadbedrijven in uw regio. Met een account kunt u een app gebruiken om een betaling te starten. In sommige gevallen, als u bereid bent een paar dollar per maand te betalen, zal uw prijs per kWh lager zijn dan voor niet-rekeninghouders.

Een nog betere optie is plug-and-charge-ondersteuning. De Ford Mach-E en andere voertuigen hebben deze functie. Hiermee meldt u zich aan voor het account van de autofabrikant, meldt u zich aan voor het account van een laadbedrijf en koppelt u ze vervolgens aan elkaar. Daarna, wanneer u bij een laadstation komt, hoeft u alleen maar het voertuig aan te sluiten. U hoeft geen app of uw creditcard te halen.

Ontgrendelen, Opnieuw

Een persoon stopt. Ze pluggen de kabel in hun auto, doen alle goede dingen met de app, maar na een paar minuten vertelt het laadstation dat er iets mis is gegaan en dat ze de kabel eruit moeten trekken. Behalve, uh oh, het komt niet los.

Image
Image

Ik zie dit de hele tijd gebeuren. Het is frustrerend. Meestal is de truc om uw auto te vergrendelen en vervolgens weer te ontgrendelen. Natuurlijk zijn de deuren ontgrendeld terwijl u probeert los te maken van het elektronensnoer, maar het voertuig vergrendelt de kabel nog steeds wanneer deze voor het eerst is bevestigd. Soms lukt het zelfs om de handzender voor de tweede keer te ontgrendelen.

Een paar voertuigen hebben knoppen in het gebied van de oplaadpoort waarmee de kabel wordt ontgrendeld. Geef dat een druk.

Ten slotte, als niets werkt, controleer dan je gebruikershandleiding. Sommige voertuigen hebben een verborgen fysiek snoer of knop die kan worden gebruikt om de oplaadkabel los te maken. De Audi E-Tron SUV heeft er een in de motorruimte, maar je zou het niet weten zonder de handleiding te raadplegen.

Verplaatsen

Als je een station twee keer zonder resultaat probeert te gebruiken, ga dan gewoon naar een ander station. Ik ben op plaatsen geweest waar de helft van de stations niet werkt. Het doet enorm pijn, maar ik beweeg totdat ik er een vind die werkt en het voertuig oplaadt waarin ik reed.

Ze zijn allemaal een beetje anders in hoe ze werken.

In een perfecte wereld zou dit geen probleem zijn. Maar nogmaals, in tegenstelling tot benzinestations, hebben deze computers met toegang tot elektriciteit veel te doen. Het is niet jouw taak om het probleem op te lossen, ga gewoon naar het volgende station en ga verder met je leven.

Rapporteren

Het is jouw taak (niet echt, maar een beetje) om een slecht station te melden. In tegenstelling tot tankstations met begeleiders die direct op de hoogte kunnen worden gesteld van een probleem, zijn laadstations de enige op de wereld.

Image
Image

Je kunt een probleem bellen of het gewoon in de app melden. Ik heb Electrify America een paar dagen later laten terugbellen over een probleem. Ze bedankten me dat ik de tijd had genomen om het incident te melden en wilden dat ik wist dat het werd opgelost.

Bellen naar ondersteuning is ook wat je uiteindelijk moet doen als alle stations raar zijn en je echt een vergoeding nodig hebt. Meestal kunnen ze problemen met een station oplossen en opnieuw opstarten, wat hopelijk het probleem oplost. Nogmaals, het is vervelend, maar als je elektriciteit nodig hebt, heb je elektriciteit nodig.

Wees een goede buur

Ten slotte, als je iemand ziet stoppen bij een slecht station, vertel hem dan over het probleem. Ze hebben misschien meer geluk, maar het is waarschijnlijker dat je wat frustratie in hun leven hebt verwijderd. Dit is ook een kans om nieuwe EV-bezitters te helpen de stations zelf uit te zoeken. Ze zijn allemaal een beetje anders in hoe ze werken.

Met andere woorden, wees een goed mens bij het laadstation. We zitten hier allemaal samen in, en hoewel er nog steeds groeipijnen zijn rond de infrastructuur, kunnen we samenwerken om ze op te lossen. Wees niet de persoon die, in plaats van iemand te helpen, een video van hen maakt die worstelen en deze online plaatst. Jij bent beter dan dat.

Laten we nu duimen en hopen dat alle stations werken langs de route van onze aanstaande roadtrip.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: