EV-laadstations hebben een upgrade nodig

Inhoudsopgave:

EV-laadstations hebben een upgrade nodig
EV-laadstations hebben een upgrade nodig
Anonim

Aanvankelijk was het doel (en eigenlijk is dit nog steeds het doel) om het landschap te besprenkelen met zoveel mogelijk EV-oplaadfaciliteiten. Natuurlijk, de realiteit is dat het meeste opladen thuis gebeurt voor EV-bezitters met opritten en garages, maar voor appartementsbewoners en mensen die op roadtrip gaan, is een robuust oplaadnetwerk de sleutel tot de voortdurende acceptatie van deze voertuigen. Maar aangezien deze stations steeds vaker voorkomen, moeten ze meer zijn dan slechts een paar parkeerplaatsen in de uiterste hoeken van parkeerplaatsen.

Image
Image

Een paar jaar geleden waren EV-bezitters die geen Tesla hadden gewoon blij als ze ergens langs een route een werkstation konden vinden. Het vinden van een plek om in te pluggen was een enorme pijn, aangezien EV's niet naar stations kwamen via hun autonavigatie en de meeste EV-oplaad-apps geen concurrerende stations lieten zien, terwijl dezelfde bedrijven bestuurders verplichtten zich aan te melden voor een account om te betalen in plaats van alleen te gebruiken een creditcard- of debetkaartlezer. Sommige hebben nog steeds accounts nodig, wat op dit moment niet logisch is. Gelukkig zijn sommige van die belachelijke wegversperringen grotendeels tot op zekere hoogte opgelost. Dus aangezien deze bedrijven hun laadnetwerken blijven uitbreiden, is het tijd om die stations te upgraden.

Tech-functies voor een technisch voertuig

Het is veilig om te zeggen dat veel EV-bezitters ook genieten van hun technologie. De first adopter-vibe is sterk in de wereld van elektrische voertuigen. De autowereld ondergaat een technische revolutie, waarbij steeds meer autofabrikanten de kenmerken van de volgende generatie van een auto laten zien die voorrang hebben op zijn pk's en koppel. Het elektrische voertuig is het huidige hoogtepunt van wat er op dit moment gebeurt in de transportwereld. Het is dus vreemd dat de bestuurder van een elektrische auto bij een station aankomt en zich realiseert dat deze in een gebied zonder service staat en dat er geen wifi is.

Ik heb de horrorverhalen gehoord van mensen die bij een station aankomen en ontdekken dat de app die ze nodig hebben om te laden niet werkt omdat de telefoon van de bestuurder niet genoeg balken heeft om het opladen te starten. Het is moeilijk om me te concentreren op de planning die een station plaatste in een gebied zonder netwerkconnectiviteit voor alle providers zonder wifi aan dat gebied toe te voegen. Eigenlijk zouden alle laadstations een wifi-hotspot moeten hebben.

Image
Image

We hebben nog steeds te maken met een technologie die een tijdje duurt om een auto weer op de weg te krijgen. Mensen gewoon in hun auto zien zitten is de norm bij laadstations en deze bedrijven zouden een manier moeten aanbieden om online te gaan, niet alleen om te betalen, maar ook om de tijd door te brengen terwijl ze zitten. Het zou het probleem verlichten dat het niet mogelijk is om te laden vanwege een slechte netwerkverbinding, en diezelfde chauffeurs toegang geven tot entertainment, werk of zelfs hulpdiensten.

Het uitbreiden van de "plug and charge"-functie zou ook een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de problemen bij laadstations. De manier waarop de functie werkt, is dat als u een account heeft bij een laadbedrijf en uw voertuig op dat account is geregistreerd, u alleen maar de kabel in de poort van uw voertuig hoeft te steken en het systeem het voertuig herkent en begint met opladen. Dat is het. U hoeft geen app te openen om een station te selecteren en in te schakelen en u hoeft de creditcardlezer niet te gebruiken. Het hebben van een account bij een bedrijf zou meer waarde moeten hebben dan een paar cent per kWh besparen of een lading met je telefoon kunnen starten. Een echte functie waar mensen blij van worden, is plug and charge.

In feite zouden alle laadstations een wifi-hotspot moeten hebben."

In tegenstelling tot wifi, zal dit werk vergen van zowel het laadbedrijf als de autofabrikanten. Zowel de machine als de voertuigen moeten de functie ondersteunen en een manier hebben om met elkaar te praten die verder gaat dan alleen de gebruikelijke software-handshake die opladen mogelijk maakt. Het is al beschikbaar op sommige voertuigen en netwerken. Tesla doet dit al jaren met hun Supercharger netwerk en Electritrify America heeft dit geïntroduceerd met ondersteuning op de Volkswagen ID.4 en Ford Mustang Mach-E.

Locatie, locatie, locatie

Ik stel het op prijs als een groep laadstations zich in een winkelgebied bevindt. Ik kan de dingen kopen die ik nodig heb terwijl ik elektriciteit aan mijn auto voeg. Het is ook handig als ze tijdens een roadtrip in de buurt van restaurants zijn. Er ontstaat echter een probleem wanneer alle EV-laadstations op een rare locatie op een parkeerplaats staan. Soms vind je ze achter de winkel of ver weg in de hoek. Dit kan overdag prima zijn, maar soms moet een voertuig 's nachts worden opgeladen en deze afgelegen en afgelegen gebieden voelen niet bepaald veilig als de zon ondergaat.

Kristen Lee van Business Insider schreef over hoe deze afgelegen en niet-bewaakte gebieden 's nachts onveilig voelen. Mijn vrouw ervoer hetzelfde toen ze onze Kona Electric op een avond moest opladen. Ze was alleen, het was donker, er is niemand in de buurt om hulp te vragen als het raar wordt, en als er iets gebeurt, kan ze niet vertrekken omdat de auto is aangesloten op een dikke kabel vol elektriciteit en, ironisch genoeg om veiligheidsredenen, zal niet rijden wanneer verbonden.

Image
Image

Bij een tankstation zijn camera's, een begeleider en andere chauffeurs die komen en gaan en natuurlijk zijn ze heel goed verlicht en naast de weg. Er zijn enkele oplaadstations van Tesla die zich naast een door Tesla gerunde rustruimte bevinden met koffie, badkamers en in sommige gevallen zelfs een mens. Maar zelfs Tesla heeft stations verborgen in achterhoeken van winkelcentra ver weg van andere mensen.

Het herscheppen van het tankstationsysteem met mini-marts en fastfood rond laadstations, zoals we doen met benzinepompen, zou veel stress verminderen die gepaard gaat met 's nachts opladen. Het zou bestuurders ook snel toegang geven tot eten, drinken, badkamers en vuilnisbakken. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik tijdens het opladen moet lopen wat aanvoelt als een kwart mijl alleen maar om iets weg te gooien. Als ik minstens 20 minuten bij dit laadstation blijf, laat me dan in ieder geval mijn voertuig opruimen.

Dit is ook een enorme zakelijke kans omdat deze chauffeurs een tijdje op het station zullen zijn en als je een heerlijke burrito/burger/hotdog/taco/sandwich binnen handbereik hebt, zullen ze waarschijnlijk kopen het terwijl het de tijd verstrijkt.

Er is ook de mogelijkheid voor staten om samen te werken met laadbedrijven om opladers bij rustplaatsen te plaatsen. Waarom niet opladen terwijl u naar het toilet gaat, een picknick langs de weg houdt of uw hond de gelegenheid geeft om zijn benen te strekken en ook naar het toilet te gaan. Er zou een programma voor het delen van inkomsten kunnen zijn of misschien kunnen de bedrijven helpen met het onderhoud van de rustplaatsen, dat is aan hen om te beslissen. Maar het is een geweldige plek voor iemand om te zitten en te ontspannen terwijl hij ook oplaadt.

Beman de krachtcentrales

Image
Image

Als een brandstofpomp kapot gaat, belt de bediende van het tankstation deze op of repareert het zelf. Soms duurt het een paar uur, soms een dag, maar ze kunnen een bord ophangen om mensen naar andere stations te leiden. Bij EV-stations, omdat er niemand in de buurt is, als een station kapot gaat, is het aan iemand ver weg om op de hoogte te worden gesteld. Maar in de tussentijd, voor hun komst, weerhoudt dat mensen er niet van om constant het station te gebruiken en gefrustreerd weg te trekken. Het betekent ook dat er niemand in de buurt is om een klein probleem op te lossen. Zowel kleine als grote problemen vereisen dat iemand naar buiten komt wanneer ze tijd hebben.

Het is geweldig dat alles via de cloud wordt gecontroleerd, maar het is nog beter wanneer een probleem in een paar minuten kan worden opgelost door een mens die toevallig in de buurt is, of op zijn minst kan worden doorgegeven aan andere mensen met de mogelijkheid om de context toe te voegen dat deze specifieke oplaadlocatie misschien erg druk gaat worden. Zoals hierboven vermeld, kan deze persoon je ook taco's verkopen.

De toename van het aantal EV-laadstations is geweldig. De meeste betrokken bedrijven gaan door en zorgen ervoor dat degenen die een elektrisch voertuig kopen, een plek hebben om ze op te laden wanneer dat nodig is. Maar er is ruimte voor verbetering, en als we echt willen dat EV's de toekomst zijn, moet het heden stoppen met het plaatsen van de laadstations in donkere, soms onveilige hoeken.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: