Hoe laadstations op luchthavens veilig te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe laadstations op luchthavens veilig te gebruiken
Hoe laadstations op luchthavens veilig te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Aanvallers kunnen malware doorgeven aan een aangesloten apparaat (uw telefoon) door aangepaste USB-aansluitingen in het laadstation van een luchthaven te installeren.
  • Sluit een USB-gegevensblokkering aan om ervoor te zorgen dat de USB-kabel alleen uw apparaat oplaadt en geen toegang geeft tot uw gegevens.
  • Gebruik een alleen-stroom USB-kabel, die alleen stroom van het laadstation naar je telefoon overbrengt, zodat malware je apparaat op geen enkele manier kan bereiken.

Dit artikel legt uit hoe je je telefoon veilig kunt opladen bij een laadstation op de luchthaven.

Bottom Line

USB-kabels hebben twee functies. USB-kabels dragen gegevens over tussen apparaten en laden aangesloten apparaten op. U kunt een USB-gegevensblokker zoals de Juice-Jack Defender of de PortaPow USB-gegevensblokker aansluiten om ervoor te zorgen dat de USB-kabel alleen uw apparaat oplaadt en geen toegang tot uw gegevens geeft.

Gebruik een alleen-stroom USB-kabel

Als je niet meerdere apparaten met verschillende aansluitingen hoeft op te laden, kan het handiger zijn om een USB-kabel met alleen stroom mee te nemen.

Power-only USB-kabels zien er hetzelfde uit als gewone USB-kabels. Deze kabels maken echter alleen de overdracht van stroom van het laadstation naar uw telefoon mogelijk. Zonder dataverbinding tussen uw apparaat en het laadstation, is er geen pad voor malware om uw apparaat te bereiken.

Image
Image

Waarom u een USB-gegevensblokkering of alleen-stroomkabel zou moeten gebruiken in laadstations op luchthavens

Aanvallers kunnen malware doorgeven aan een aangesloten apparaat (uw telefoon) door aangepaste USB-aansluitingen in het laadstation van een luchthaven te installeren. De kwaadaardige code in deze USB-aansluitingen kan gegevens van uw telefoon naar de externe servers van de aanvaller verzenden, zelfs nadat uw smartphone is losgekoppeld van de USB-aansluiting.

Als je een USB-gegevensblokker of een USB-kabel met alleen stroom aansluit, is het enige dat tussen het laadstation op de luchthaven en je telefoon loopt, stroom.

U kunt veilig USB-oplaadstations op de luchthaven gebruiken

Hoewel de dreiging van gegevensdiefstal reëel is, moet u zich er niet van laten weerhouden USB-oplaadstations te gebruiken. Met een barrière tussen uw oplader en het laadstation op de luchthaven kunt u gegevensdiefstal en malware-aanvallen voorkomen.

Aanbevolen: