De terugknop gebruiken op een Pixel 4a

Inhoudsopgave:

De terugknop gebruiken op een Pixel 4a
De terugknop gebruiken op een Pixel 4a
Anonim

Wat te weten

  • Veeg naar binnen vanaf de rand van het scherm als u gebarennavigatie gebruikt.
  • Gebruik de pijl linksonder als je navigatie met 3 knoppen gebruikt.

In dit artikel wordt uitgelegd waar je de terug-knop op de Pixel 4a kunt vinden en hoe je de werking van de terug-knop kunt wijzigen om het je gemakkelijk te maken.

Waar is de terugknop op de Pixel 4a?

Als het niet duidelijk is hoe je terug kunt gaan op je telefoon, komt dat waarschijnlijk omdat gebarennavigatie is ingeschakeld. Omdat de Pixel 4a geen fysieke navigatieknoppen heeft, is het enige alternatief voor het veeggebaar om naar een vorig scherm te gaan een virtuele terugknop, die veel gemakkelijker te herkennen is.

Een instelling op je telefoon bepa alt of er een knop is of dat je een gebaar moet gebruiken. We zullen hieronder leren hoe u de een of de ander kunt kiezen.

Hoe gebruik je de terugknop op de Pixel 4a?

Omdat er twee manieren zijn om achteruit te gaan op deze telefoon, zijn er twee verschillende richtingen. Als je niet zeker weet welke methode is ingeschakeld, probeer dan beide, of ga naar het gedeelte verderop op deze pagina om te zien waar je in de instellingen van je telefoon kunt zien welke is geselecteerd.

Veeg naar binnen

Als Gebarennavigatie is ingeschakeld, is de actie "ga terug" (en andere vormen van navigatie) niet duidelijk. Dit is hoe een gloednieuwe Pixel 4a is ingesteld, en het is wat je telefoon momenteel gebruikt als de terugknop lijkt te ontbreken.

Ga terug door vanaf de rand van het scherm te vegen - beide randen werken. Je ziet hieronder een pijl, maar alleen als je de veegbeweging uitvoert; het verschijnt pas als u het gebaar start. Veeg naar binnen naar het midden van het scherm. U kunt overal aan de linker- of rechterrand beginnen met vegen.

Image
Image

Druk op de Terug-knop

Als 3-knopnavigatie is ingeschakeld, is het veel duidelijker hoe je terug moet gaan: gebruik gewoon de pijl terug linksonder op de telefoon.

Image
Image

Die opties zijn ook geldig voor andere Pixel-telefoons. De Pixel 3 is een uitzondering, waar er een navigatieoptie met 2 knoppen is.

Hoe wijzig ik de terugknop op de Pixel 4a?

Je kunt kiezen voor de virtuele terug-knop om een pijl te hebben of de op gebaren gebaseerde methode om te bewegen. De keuze is aan jou en je kunt heen en weer wisselen hoe vaak je wilt.

Zo kies je een van beide typen:

  1. Ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Systeemnavigatie.

    Image
    Image

    Als je momenteel de gebarentechniek gebruikt, vind je navigatie misschien moeilijk. Veeg vanaf de onderkant omhoog om naar huis te gaan; om van app te wisselen, veeg je op dezelfde manier omhoog, maar houd je bovenaan een seconde vast; veeg vanaf de linker- of rechterrand om terug te gaan.

  2. Kies Gebaarnavigatie of 3-knopnavigatie.

    Image
    Image
  3. Als je de optie voor de virtuele knop hebt gekozen, ben je klaar.

    Als je met gebaren gaat, tik je op de tandwiel-/instellingenknop aan de rechterkant als je de gevoeligheid van de achterkant wilt aanpassen. U kunt dit doen als u merkt dat het vegen van links of rechts de terugactie te gemakkelijk of niet gemakkelijk genoeg activeert.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe heten de drie knoppen onderaan Android?

    De navigatieknoppen op Android heten Back (de pijl-terug), Home (de cirkel) en Overzicht/Recent (het vierkant).

    Hoe verberg ik de navigatieknoppen op mijn Google Pixel?

    Als je de navigatieknoppen op je Google Pixel wilt verwijderen, ga je naar Settings > System > Gestures > Systeemnavigatie en kies Gebaarnavigatie.

    Hoe maak ik screenshots op Google Pixel zonder knoppen te gebruiken?

    Je kunt een Google Pixel-screenshot maken met Google Voice Assistant. Zeg gewoon: "Hey Google, maak een screenshot."

Aanbevolen: