De 6 beste draadloze reisrouters van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste draadloze reisrouters van 2022
De 6 beste draadloze reisrouters van 2022
Anonim

Moderne smartphones zijn geweldig om u onderweg verbonden te houden, maar voor frequente reizigers die strijden tegen slechte mobiele service, dubieuze beveiliging en woekerprijzen voor hotel- en luchthaven-wifi, kan een goede reisrouter vaak uw spek (en bank) redden balans) wanneer u buitenshuis werkt.

De beste draadloze reisrouters vermijden dit gedoe door je je eigen privé-wifi-bubbel te laten opzetten waar je ook landt, of dat nu in een conferentiecentrum, hotelkamer of luchthavenlounge is.

Voor de meeste mensen zou je gewoon de TP-Link TL-WR902AC moeten kopen - hij is klein genoeg om in een rugzak te stoppen en kan zelfs dienst doen als wifi-bereikvergroter. Als je ook een mobiele verbinding als back-up wilt, is de Netgear Nighthawk M1 iets voor jou, omdat hij ook dienst doet als mobiele hotspot voor je hotelkamer of auto.

Beste algemeen: TP-Link TL-WR902AC AC750 reisrouter

Image
Image

TP-Link's TL-WR902AC is een van de snelste reisrouters die we hebben gezien, wat vooral indrukwekkend is voor dit formaat en deze prijs. Met afmetingen van 2,64 x 2,91 x 0,9 inch en een gewicht van slechts 8 gram, is hij klein genoeg om in een zak, aktetas of rugzak mee te nemen, dus je bent klaar om vrijwel overal je eigen wifi-bubbel op te zetten.

Voor zo'n klein apparaat biedt de TL-WR902AC indrukwekkende dual-band wifi-prestaties. Het is ook erg veelzijdig, omdat het niet alleen kan worden gebruikt als router of toegangspunt om een draadloos netwerk te creëren, maar ook als range extender, privé wifi-hotspot of zelfs als bridge om een bekabeld apparaat met een wifi-netwerk te verbinden. -Fi-netwerk door de ingebouwde Ethernet-poort in de tegenovergestelde richting te gebruiken.

Met een ingebouwde USB-poort kunt u bestanden en media delen vanaf een verwisselbaar USB-opslagapparaat, en het kan ook tot 2 A doorvoervermogen leveren om uw smartphone of tablet op te laden. Het enige echte nadeel is dat de poortindeling een beetje onhandig kan zijn, aangezien de USB- en microUSB-stroompoorten zich aan de andere kant van de Ethernet-poort bevinden.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC750 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 1

Het kleine formaat en het lichte gewicht van de TP-Link TL-WR902AC is een absolute aanwinst voor frequente reizigers. Hij is zo klein dat hij gemakkelijk in mijn broekzak past, waardoor hij klein genoeg is om overal mee naartoe te nemen en hoe weinig je ook kunt dragen. De TL-WR902AC werkt moeiteloos als reisrouter; het is eigenlijk plug and play. Het kostte me minder dan tien minuten om het de eerste keer in de routermodus aan de gang te krijgen, en de daaropvolgende installaties waren van werkelijk onbeduidende lengte. Ik heb nooit problemen ondervonden met snelheid of betrouwbaarheid bij het gebruik van deze router. Ik waardeerde ook dat deze router ondanks zijn kleine formaat dual-band-mogelijkheden biedt. Het bereik was gewoon OK, maar zeker niet verschrikkelijk voor zo'n klein apparaat. Ik was in staat om het te gebruiken in een middelgroot huis en rond de tuin daarbuiten tot ongeveer 30 meter. - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Netgear Nighthawk MR1100 mobiele hotspot 4G LTE-router

Image
Image

Hoewel het niet de meest betaalbare optie op onze lijst is, is het de uitgave zeker waard als je meerdere apparaten vanaf vrijwel elke locatie met razendsnelle snelheden op internet moet krijgen.

Met ondersteuning voor maximaal 20 gelijktijdige apparaten, kan de Nighthawk MR1100 van Netgear gemakkelijk uw hele gezin of projectteam aan, en in tegenstelling tot de meeste reisrouters op deze lijst, werkt deze ook als een 4G LTE mobiele hotspot. Dit betekent dat u verbinding kunt maken met het Wi-Fi-netwerk en online kunt gaan, zelfs als er geen andere Wi-Fi- of Ethernet-verbinding in de buurt is. Het is ook de eerste mobiele hotspot die Gigabit LTE ondersteunt, met 4X4 MIMO en vierbands Carrier Aggregation, dus het is in staat om internetsnelheden te bieden die kunnen wedijveren met uw breedbandverbinding thuis.

Het gaat echter niet alleen om LTE, de MR1100 werkt ook als een traditionele draagbare router. Sluit gewoon een normale internetverbinding aan op de Ethernet-poort en u kunt de toegang ervan delen met uw Wi-Fi-apparaten. Een groot 2,4-inch kleuren LCD-scherm zorgt er ook voor dat je de status van de router en hoeveel data je gebruikt, kunt bijhouden. De oplaadbare batterij houdt je tot 24 uur bezig voordat je hem moet opladen, en in een mum van tijd kun je een deel van die capaciteit ook gebruiken om je smartphone of andere mobiele apparaten op te laden.

Wireless Spec: 802.11ac / 4G LTE | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC750 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 1

"Hoewel mobiele hotspots verder gaan dan de meeste reisrouters doordat ze je bijna overal online laten gaan, moet je voorzichtig zijn met hoeveel data je gebruikt. LTE-data is meestal niet goedkoop, en in tegenstelling tot smartphones zal je laptop nog steeds denken dat hij een Wi-Fi-verbinding gebruikt, dus het zal zijn datagebruik niet beperken. Bovendien zal het met Gigabit LTE niet lang duren om een enorme datarekening op te bouwen." - Jesse Hollington, technisch schrijver

Beste bereik: TP-Link TL-WR802N N300 draadloze draagbare nano-reisrouter

Image
Image

TP-Link's TL-WR802N is een oudere single-band router die zich onderscheidt door een verrassend groot bereik in zijn kleine pakket. Hoewel de single-band N300-classificatie geen snelheidsrecords zal breken, biedt hij nog steeds meer dan genoeg prestaties voor vertragingsvrije 4K Netflix-streaming en ononderbroken videoconferenties op Zoom.

Zoals de meeste reisrouters, is de TL-WR802N ontworpen voor gebruik door een of twee gebruikers wanneer je onderweg bent, en de 300Mbps 802.11n-snelheden zullen waarschijnlijk sneller zijn dan de internetverbinding in de meeste hotels en conferentiecentra waar u zich bevindt. Deze kleine router in zakformaat biedt een uitzonderlijke dekking, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u verbonden blijft terwijl u door de vergaderruimte dwa alt.

De N300 ha alt zijn stroom via een micro-USB-poort die rechtstreeks kan worden aangesloten op een wandlader of zelfs een laptop, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je hem van stroom moet voorzien, en hij kan ook als repeater functioneren, Wi-Fi-client of zelfs een extender voor een openbare WISP-hotspot. Het enige nadeel is dat hij, in tegenstelling tot zijn dual-band broer, de TL-WR902AC, geen USB-poort heeft, zodat je hem niet kunt gebruiken om bestanden te delen.

Wireless Spec: 802.11n | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: N300 | Bands: Single-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 1

"Het kiezen van een reisrouter die kan worden gevoed via een micro-USB-verbinding, vereenvoudigt de zaken aanzienlijk wanneer je onderweg bent, omdat je hem rechtstreeks vanaf je laptop kunt voeden zonder dat je extra stroom nodig hebt adapter." - Jesse Hollington, technisch schrijver

Beste beveiliging: GL.iNet GL-AR750S-Ext Gigabit Travel Router

Image
Image

GL.iNet's GL-AR750S is een reisrouter die een verrassende hoeveelheid kracht en flexibiliteit biedt voor ervaren gebruikers, terwijl hij toch redelijk gebruiksvriendelijk blijft. Uit de doos krijg je een eenvoudige router met dual-band wifi, plus niet minder dan drie Gigabit Ethernet-poorten die kunnen worden gebruikt om bekabelde apparaten aan te sluiten.

Gevorderde gebruikers zullen echter waarderen hoeveel meer deze biedt, omdat het de veelzijdige OpenWrt-firmware gebruikt, met zowel OpenVPN als WireGuard vooraf geïnstalleerd. Dit betekent dat het klaar is voor gebruik als VPN-gateway om uw online privacy te beschermen - iets dat essentieel is wanneer u surft vanuit onveilige hotelkamers en luchthavenlounges. Het heeft zelfs 25 populaire VPN-serviceproviders die vooraf zijn geconfigureerd, en het gebruikt automatisch de versleutelde DNS-servers van Cloudflare voor extra beveiliging, of je nu een VPN-service gebruikt of niet.

Alsof de drie Ethernet-poorten niet genoeg waren, is er ook een ingebouwde USB 2.0-poort en een microSD-kaartsleuf om externe opslagapparaten aan te sluiten of om tot 128 GB aan opslagruimte rechtstreeks aan de router toe te voegen om deze te gebruiken als een draagbare bestandsserver.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC750 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 3

Beste voor geavanceerde Road Warriors: GL.iNet Mudi GL-E750 draagbare 4G LTE-router

Image
Image

Een geweldige keuze voor road warriors die veilig en betrouwbaar verbonden moeten blijven, waar ze ook landen.

Met WireGuard-codering, ondersteuning voor meerdere open source VPN-protocollen en zelfs anonieme Tor-netwerkroutering, zorgt deze router ervoor dat je altijd een veilige en privéverbinding met internet hebt als je een relatief geavanceerde gebruiker bent. Of dat nu via het gedeelde netwerk van uw hotel of het LTE-netwerk van uw provider is, al uw verkeer wordt versleuteld en u kunt zelfs een altijd actieve tunnel terug naar uw thuis- of kantoornetwerk hebben.

Het is echter niet alleen voor mobiele LTE-toegang; het is ook een geschikt Wi-Fi-toegangspunt, met dual-band 2,4 GHz en 5 GHz ondersteuning met 733 Mbps doorvoer over beide banden, samen met een ingebouwde batterij die tot acht uur gebruik biedt en een USB-poort en microSD-kaartsleuven die kan worden gebruikt voor het delen van bestanden met uw aangesloten apparaten. Omdat het is ontworpen om overal te worden gebruikt, heeft het ook een ingebouwde oplaadbare batterij die tot acht uur gebruik belooft op een enkele lading.

Wireless Spec: 802.11ac / 4G LTE | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC750 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 1

“Als u een krachtpatser nodig heeft om uw bedrijf vanaf de weg te runnen, biedt deze 4G-hotspot u gemakkelijk hoge downloadsnelheden en veel beveiliging.” - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste budget: GL.iNet GL-AR150 mini-reisrouter

Image
Image

Deze budgetkeuze heeft een klein prijskaartje en veel functies, waardoor de GL.iNet GL-AR150 een slimme oplossing is voor reizigers die bekabelde netwerken snel willen omzetten in draadloze. Met een gewicht van slechts 1,41 gram en een afmeting van 2,28 x 2,28 x 0,98 inch, is de AR150 compatibel met meer dan 20 VPN-serviceproviders. Aangedreven door een laptop USB, powerbank of een 5V DC-adapter, heeft de GL-AR150 het perfecte formaat om in een handbagage of rugzak te stoppen voor gebruik in een hotel, externe werkplek of op kantoor. De GL-AR150 kan ook worden gebruikt om de 3G- of 4G-verbinding van een smartphone te gebruiken en deze om te zetten in een privé Wi-Fi-netwerk voor uw andere apparaten.

Wireless Spec: 802.11n | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: N150 | Bands: Single-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 1

"150 Mbps klinkt misschien niet bijzonder snel, maar het is eigenlijk beter dan de snelheid die je van de meeste hotelnetwerken krijgt, en zou meer dan voldoende moeten zijn voor een enkele gebruiker, zelfs voor taken met hoge bandbreedte zoals videostreaming en vergaderen." - Jesse Hollington, technisch schrijver

TP-Link's TL-WR902AC biedt de beste waar voor je geld, door alle juiste vakjes aan te vinken als het gaat om gebruiksgemak, prestaties, bereik en functies. Als u op zoek bent naar iets veelzijdigers dat uw internetverkeer beschermt tegen nieuwsgierige blikken bij het gebruik van openbare hotspots, dan is de GL.iNet GL-AR750S moeilijk te verslaan, aangezien hij direct uit de doos klaar is voor gebruik als een VPN-gateway.

FAQ

    Als je hotel al wifi heeft, waarom heb je dan je eigen reisrouter nodig?

    Hoewel de meeste hotels al gratis wifi bieden, worstelt het vaak met de belasting van veel mensen die het gebruiken, dus het hebben van je eigen reisrouter kan betere prestaties bieden, vooral als je het op een bekabelde verbinding kunt aansluiten jouw kamer. Bovendien zijn de meeste openbare Wi-Fi-hotspots volledig onveilig, waardoor uw verkeer gemakkelijk kan worden onderschept door iemand anders op hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Het gebruik van een router die is aangesloten op ethernet zal u ook vaak geld besparen omdat u niet hoeft te betalen voor het daadwerkelijk bruikbare 'premium' internetpakket.

    Zijn reisrouters veiliger?

    De beste reisrouters bieden industriestandaard WPA2-codering - hetzelfde type beveiliging dat wordt gebruikt door uw thuisrouter - wat betekent dat al uw draadloze verkeer veilig is voor nieuwsgierige blikken. Openbare Wi-Fi-hotspots zijn open netwerken die helemaal geen codering gebruiken, maar houd er rekening mee dat als u een reisrouter gebruikt als draadloze verlenger voor een openbare Wi-Fi-hotspot, uw verkeer tussen uw reizen nog steeds niet versleuteld is router en de hotspot. Gebruik voor de beste beveiliging waar mogelijk een bekabelde verbinding, of beter nog, een VPN.

    Kunnen hotels via wifi zien welke websites u bezoekt?

    Zelfs als je je eigen reisrouter in je hotelkamer gebruikt, gaat je internetverkeer nog steeds via het netwerk van het hotel. Hoewel de meeste gevoelige sites en services zoals e-mail en online bankieren SSL-codering gebruiken, belet dit niet dat het hotel of een andere openbare hotspotprovider kan zien waar je naartoe gaat, ze kunnen alleen niet zien wat je doet. Als je er zeker van wilt zijn dat je verbinding zo privé en veilig mogelijk is, raden we je aan een reisrouter te gebruiken die ingebouwde VPN-ondersteuning biedt.

Waar u op moet letten bij een reisrouter

Laten we eerlijk zijn, de meeste routers op de markt zijn behoorlijk grote en omvangrijke apparaten. Dit is natuurlijk geen groot probleem als je ze thuis in een hoekje parkeert, maar ze zijn zeker niet geschikt om mee op pad te nemen.

Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe categorie reisrouters: apparaten die speciaal zijn ontworpen om extreem draagbaar te zijn - vaak klein genoeg om in een zak te worden gedragen - en werken op interne batterijen of een eenvoudige USB-aangedreven verbinding waarmee u ze op een laptop of draagbare batterij kunt aansluiten om uw eigen persoonlijke wifi-netwerk te creëren.

Het belangrijkste is dat, aangezien openbare Wi-Fi-hotspots meestal onveilig zijn, een goede reisrouter ook extra gemoedsrust kan bieden door een privé, versleuteld Wi-Fi-netwerk aan te bieden voor uw verkeer, waardoor de verbindingen niet alleen tussen uw apparaten en de router, maar zorg ervoor dat het verkeer dat de router verlaat ook versleuteld is.

Dit betekent dat je ze zo ongeveer overal mee naar toe kunt nemen waar je landt, of het nu tussen je huis en kantoor is, naar een coffeeshop waar je misschien een veiliger wifi wilt hebben, of onderweg met u kunt gebruiken in hotels, conferentiecentra en luchthavenlounges.

Bandbreedte en prestaties

Als je op zoek bent naar een primaire router voor thuis, ben je op zoek naar zaken als voldoende bereik om je huis te bedekken met het soort sterk wifi-signaal dat je nodig hebt om streaming en gamen vanaf meerdere apparaten te ondersteunen.

Dit is niet het geval bij reisrouters. Het kan zelfs zijn dat zelfs een basisrouter - die 802.11n-ondersteuning biedt met snelheden van 150 Mbps - meer dan genoeg is.

Draadloze frequenties: single-band vs. dual-band

Net als andere draadloze routers zijn reisrouters verkrijgbaar in single- of multi-bandversies, wat in feite verwijst naar de frequenties die ze gebruiken. Een single-band router werkt alleen op de 2,4GHz-frequentie, terwijl een dual-bandrouter zowel 2,4GHz- als 5GHz-frequenties op twee afzonderlijke banden biedt.

Beveiliging en privacy

Als een absoluut minimum moet elke moderne draadloze reisrouter ondersteuning bieden voor de Wireless Protected Access 2 (WPA2)-coderingsstandaard. Dit is nog belangrijker bij een reisrouter die je in meer openbare ruimtes gaat gebruiken.

Hoewel dit waarschijnlijk niet zo'n groot probleem is als u alleen films van Netflix wilt streamen, raden we u ten zeerste aan een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken wanneer u verbinding maakt via een reisrouter, als vertrouwelijkheid belangrijk is, en hoewel je dit rechtstreeks vanaf je apparaten kunt doen, zul je het waarschijnlijk nog eenvoudiger vinden om een reisrouter met ingebouwde VPN-ondersteuning op te halen, zodat je verbinding automatisch wordt versleuteld zodra je hem aansluit.

Connectiviteit

Bijna alle reisrouters bieden hetzelfde type connectiviteit als uw thuisrouter: een bekabelde verbinding wordt een wifi-netwerk. Naarmate echter meer hotels overstappen op het aanbieden van wifi-netwerken voor gasten in plaats van Ethernet-aansluitingen, zal het waarschijnlijk handiger zijn om een reisrouter te kopen die ook verbinding kan maken met een openbaar wifi-netwerk.

Er is ook een categorie reisrouters die kunnen fungeren als mobiele hotspots om internettoegang voor uw mobiele apparaten te bieden via een LTE mobiel netwerk.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington is een freelance schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven over technologie en drie decennia ervaring in informatietechnologie en netwerken. Hij heeft zowat elk type en merk router, firewall, draadloos toegangspunt en netwerkextender geïnstalleerd, getest en geconfigureerd in plaatsen variërend van eengezinswoningen tot kantoorgebouwen.

Katie Dundas is een schrijver en journalist met een passie voor technologie. Ze heeft geschreven voor Business Insider, Travel Trend, Matador Network en Much Better Adventures. Katie is gespecialiseerd in reistechnologie.

Andy Zahn schrijft sinds april 2019 voor Lifewire. Als hij niet geobsedeerd is door (en schrijft over) de nieuwste gadgets en consumententechnologie, is hij te vinden op reis en fotografeert hij de wilde Cascade Mountains van de Pacific Northwest, of hoeden voor een kudde onaangename geiten op een kleine boerderij in de schaduw van de berg St. Helens.

Aanbevolen: