XLS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XLS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XLS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XLS-bestand is een Microsoft Excel 97-2003 werkbladbestand.
  • Open er een met Excel of Google Spreadsheets.
  • Converteer naar XLSX, CSV, PDF en andere met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft XLS-bestanden, inclusief hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander formaat, zoals het nieuwere XLSX-formaat van Excel.

Wat is een XLS-bestand?

Een bestand met de XLS-bestandsextensie is een Microsoft Excel 97-2003 Worksheet-bestand. Latere versies van Excel slaan spreadsheets standaard op als XLSX-bestanden.

XLS-bestanden slaan gegevens op in tabellen met rijen en kolommen met ondersteuning voor opgemaakte tekst, afbeeldingen, grafieken en meer.

Image
Image

Excel-bestanden die macro's hebben, gebruiken de XLSM-bestandsextensie.

Hoe een XLS-bestand te openen

XLS-bestanden kunnen worden geopend met elke versie van Microsoft Excel. Als je dat programma niet hebt, kun je de gratis Excel Viewer van Microsoft gebruiken, die het openen en afdrukken van het bestand ondersteunt en ook gegevens eruit kopieert.

Je volgende beste optie is Google Spreadsheets, de online spreadsheettool van Google die XLS-bestanden kan openen, bewerken, afdrukken en converteren. Het zal het bestand eerst automatisch converteren naar het eigen formaat van Google, maar daarna zal het werken zoals het zou zijn als het in Excel was geopend. Leer hoe u Google Spreadsheets gebruikt als dit uw eerste keer is.

Als je niet van online apps houdt, zijn er verschillende andere gratis Excel- alternatieven, waaronder WPS Office en OpenOffice Calc.

Gnumeric voor Linux en Apple Numbers op macOS kunnen ook XLS-bestanden openen.

DocsPal is een andere gratis online XLS-viewer. Omdat het online draait zonder enige installatie, werkt het in alle browsers en besturingssystemen. Maar het is slechts een kijker, dus bewerken is niet toegestaan.

Een XLS-bestand converteren

Als je al een van de spreadsheetprogramma's gebruikt die we al hebben genoemd, is converteren het gemakkelijkst door het bestand in dat programma te openen en het vervolgens op te slaan in een ander formaat. Dit is verreweg de snelste manier om het op te slaan in CSV, PDF, XPS, XML, TXT en XLSX.

Image
Image

Als je geen XLS-editor hebt geïnstalleerd, of er geen wilt installeren, is het gebruik van een gratis documentconverter een andere optie. Zamzar is een voorbeeld dat online werkt om het spreadsheetbestand op te slaan in MDB, ODS en andere, inclusief afbeeldingsindelingen zoals-j.webp

Als uw bestand gegevens bevat die u nodig hebt in een open, gestructureerd formaat, is de online tool van Mr. Data Converter een geweldige optie. Het converteert XLS naar XML, JSON en een aantal andere vergelijkbare formaten.

Bottom Line

Kan je bestand nog steeds niet goed openen met behulp van de bovenstaande suggesties? Zorg ervoor dat u de extensie correct leest en een XLR-, XSL-, XLW- of XSLT-bestand niet verwart met een XLS-bestand.

Een vergeten XLS-wachtwoord herstellen

U kunt XLS-bestanden eenvoudig met een wachtwoord beveiligen met een programma als Excel. U kunt hetzelfde programma ook gebruiken om het wachtwoord te verwijderen. Wat doet u echter als u het wachtwoord van uw XLS-bestand bent vergeten?

Een gratis hulpprogramma voor wachtwoordherstel kan worden gebruikt om een wachtwoord te ontgrendelen dat is beveiligd met een wachtwoord om te openen. Een gratis tool die u kunt proberen om het wachtwoord te vinden, is de wizard voor wachtwoordherstel van Word en Excel.

Aanbevolen: