De 9 beste waterdichte Bluetooth-luidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste waterdichte Bluetooth-luidsprekers van 2022
De 9 beste waterdichte Bluetooth-luidsprekers van 2022
Anonim

Wat je ook van plan bent te doen tijdens je volgende buitenexcursie, met de beste waterdichte Bluetooth-luidsprekers zit je goed. Ze zijn ideaal voor mensen die naar hun favoriete afspeellijsten willen luisteren terwijl ze genieten van het buitenleven of loungen bij het zwembad.

Er zijn veel draagbare Bluetooth-luidsprekers om uit te kiezen, en de beste waterdichte opties zijn er in alle soorten en maten. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze ontworpen zijn om een indrukwekkend geluid te blijven leveren, zelfs als ze in je zwembad vallen of een duik nemen in een nabijgelegen meer. Ze koppelen ook via Bluetooth en bieden bedieningselementen op het apparaat, zodat u uw smartphone of digitale audiospeler veilig kunt opbergen terwijl u van de muziek geniet.

We hebben de beste waterdichte Bluetooth-luidsprekers getest en onderzocht voor dagelijks en avontuurlijk gebruik. Dit zijn onze topkeuzes.

Beste algemeen: JBL Charge 4

Image
Image

JBL's Charge 4 is een goed afgeronde Bluetooth-luidspreker die erin slaagt om alle juiste vakjes aan te vinken: kamervullend geluid met veel bas, robuuste duurzaamheid, lange batterijduur en een prijs die solide waarde biedt gezien alles wat verpakt in dit kleine apparaat.

Met een IPX7-waterdichtheidsclassificatie kan de Charge 4 30 minuten onder water blijven tot een diepte van 1 meter. Het drijft zelfs, dus je kunt het gemakkelijk terughalen als het toch gaat zwemmen. De enkele, full-range "racetrack"-luidspreker brengt het zuivere en heldere geluid voort in alle genres waar JBL bekend om staat, en je kunt hem op maximaal volume zetten zonder je zorgen te maken over vervorming.

De batterij levert tot 20 uur op een enkele lading, ervan uitgaande dat je de luisterniveaus redelijk houdt - en je kunt een deel van die capaciteit gebruiken om je smartphone op te laden via de USB-poort aan de achterkant. De Charge 4 is ook compatibel met JBL's Connect+-ecosysteem, dus je kunt hem synchroniseren om samen met maar liefst 100 andere JBL Connect+-compatibele luidsprekers te spelen voor de ultieme feestervaring.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm/USB | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

De JBL Charge 4 zag eruit en voelde aan als een apparaat van hoge kwaliteit, direct uit de doos. En die eerste indruk bewees zichzelf al na een paar minuten gebruik en tijdens het testen. De claim over de batterijduur van 20 uur hield stand en het duurde ongeveer vier uur om van volledig leeg naar volledig opgeladen te gaan, wat 90 minuten sneller was dan de schatting van JBL. Hoewel de oplaadtijd lang was, maakte het achterpaneel van de luidspreker met een USB-poort dit goed. Toen ik de Charge 4 mee naar het strand nam, kon ik met de oplaadbankfunctie mijn tijd bij de golven verlengen door andere apparaten op te laden. Het overleefde een val of twee van een tafel en raakte de grond met een klap waardoor ik dacht dat het niet meer zou werken. Maar het bleef maar doorgaan. Wat audio betreft, klonk de Charge 4 geweldig op het strand; Ik kon de muziek horen over het geluid van de golven en het omgevingsgeluid. Als de geluidskwaliteit niet perfect is, komt het heel dichtbij. - Danny Chadwick, producttester

Image
Image

Beste geluid: JBL Flip 5

Image
Image

Laat je niet misleiden door het kleine formaat van JBL's Flip 5; deze luidspreker doet geen concessies aan de geluidskwaliteit en hij wordt ook verrassend luid. Het is een luidspreker die boven zijn gewichtsklasse uitsteekt om een helder en gebalanceerd geluid te leveren voor zowat elke muziekstijl.

JBL bereikt deze kwaliteit met een unieke 44-millimeter driver (het deel dat geluid levert) die een helder en genuanceerd geluid produceert in plaats van overweldigend geluid en precies de juiste hoeveelheid bas voor een luidspreker in zijn klasse. Als je op zoek bent naar iets dat dichter bij een echte stereo-opstelling komt met de Flip 5, kun je met de PartyBoost-functie een andere JBL Flip 5 aansluiten om echte stereoscheiding te krijgen, waardoor de toch al indrukwekkende geluidskwaliteit naar een geheel nieuw niveau wordt getild.

De waterdichte IPX7-classificatie betekent ook dat je hem zonder zorgen mee kunt nemen naar het zwembad of het strand, en de interne batterij houdt je tot 12 uur op één lading.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: USB-C | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Wat ik het leukste vind aan de constructie van de Flip 5, is dat het niet het gevoel heeft dat er heel veel verspilde ruimte is. Ik heb zeker zijn aanwezigheid opgemerkt toen ik hem in mijn picknicktas gooide, maar het stijve rooster dat het grootste deel van het apparaat bedekt, gaf me geen moeite om deze luidspreker op de grond te gooien. Ik raad niet aan om de luidspreker voor de lol in het water te laten vallen, maar de IPX7-classificatie maakt dit een perfect duurzame luidspreker voor gebruik in de regen of op een tafel bij het zwembad die nat wordt. Ik heb gemerkt dat de levensduur van de batterij afneemt bij hogere volumes, zoals verwacht, maar ik denk dat je meer dan 12 uur zou kunnen krijgen bij lagere volumes, afhankelijk van de inhoud die je streamt. Dat is een beetje teleurstellend vanwege het gewicht van de luidspreker, maar hij laadt sneller op dan andere JBL-luidsprekers die ik heb getest - in ongeveer twee en een half uur. Wat de meeste indruk op me maakte over de geluidskwaliteit, zijn de details van deze luidspreker, of je nu naar zachte klassieke deuntjes luistert of de luidspreker als luidspreker gebruikt. Het v alt niet te ontkennen dat deze luidspreker klinkt en er fantastisch uitziet. -Jason Schneider, producttester

Image
Image

Beste budget: Tribit XSound Go Bluetooth-luidspreker

Image
Image

De meeste goedkope Bluetooth-luidsprekers klinken niet veel beter dan een ouderwetse transistorradio, maar de goedkope Tribit's XSound Go is een verfrissende verrassing. Het is zeldzaam om een luidsprekerpakket van minder dan $ 50 te zien met de juiste luidsprekertechnologie om geluid te produceren dat zowel schoon als luid is, maar op de een of andere manier heeft Tribit het voor elkaar gekregen.

Het is nog steeds een budgetluidspreker, dus verwacht geen wonderen, maar de XSound Go kan zich staande houden tegen veel luidsprekers die twee keer zo duur zijn. De hoge en middentonen zijn helder en er is hier een redelijke bas aanwezig, maar het kan op een feest geen vervormingsvrij geluid geven zoals een premium luidspreker zou doen.

Toch is XSound Go een betaalbare en veelzijdige luidspreker voor informeel luisteren, met de gebruikelijke IPX7-classificatie die 30 minuten tot een meter water kan weerstaan, snel opladen via USB-C en een batterijduur van 24 uur. Hij heeft ook een ingebouwde microfoon, zodat je hem als speakerphone kunt gebruiken of je favoriete spraakassistent kunt oproepen, en met een 3,5 mm aux-ingang kun je hem ook als bedrade luidspreker gebruiken.

Kanalen: Stereo | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm / USB-C | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Beste draagbare: Ultimate Ears Wonderboom 2

Image
Image

Ultimate Ears biedt enkele van de aantrekkelijkere draagbare Bluetooth-luidsprekers die we hebben gezien, met een uniek ontwerp dat de producten van het bedrijf direct herkenbaar maakt. De Wonderboom 2 is wat dat betreft geen uitzondering, maar wat hij wel op tafel brengt, is geweldig geluid in een nog kleiner en draagbaarder pakket.

Deze luidspreker ter grootte van een softbal is klein genoeg om hem vrijwel overal mee naartoe te nemen, maar hij verdient de naam Wonderboom door een verrassend rijke bas te produceren die een lichtere muziekstijl niet in de weg staat. Het is veel meer dan je zou verwachten van een 4-inch luidspreker en speelt mooi met alles van hiphop en metal tot klassiek en jazz.

Met een IP67-classificatie is de Wonderboom 2 niet alleen waterdicht, maar ook gecertificeerd als stof- en zandbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor zelfs de drukste stranden. Bovendien is het beschikbaar in de gebruikelijke reeks leuke kleuren van UE.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Micro-USB | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Ik heb de Wonderboom 2 getest en waardeerde hoe klein en duurzaam hij aanvoelde. Het paste in een rugzak van standaardformaat, samen met een verandering van kleding en wat eten, en het nam heel weinig ruimte in beslag. Het voelde ook veilig vastgebonden aan een tas. Ik gebruikte het zowel in het water als op het strand zonder enige nadelige gevolgen, zelfs als ik de luidspreker onder water hield. Ik heb ook de bewering van UE getest dat de Wonderbook 2 valbestendig is tot 5 voet; nadat hij hem van schouderhoogte op een houten vloer had laten vallen, bleef de luidspreker gewoon doorgaan zonder deuk of kras. Het komt niet vaak voor dat een bedrijf de batterijduur te weinig belooft en te veel levert, maar Wonderboom 2 doet precies dat. We hebben het tot de 13-uursmarkering laten lopen, en het stierf niet en bleef een uur lang spelen. Hoewel deze luidspreker klein is, is hij erg luid en kan hij veel achtergrondgeluid doorbreken. Toen we het speelden in een appartement van 700 vierkante meter, konden we de luidspreker niet hoger krijgen dan half volume voordat het pijn aan onze oren begon te doen. We konden het zelfs duidelijk horen als het onder een paar centimeter water was ondergedompeld. - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste waarde: Anker Soundcore Flare+

Image
Image

Anker's Soundcore Flare+ zet de traditie van het bedrijf voort om solide producten te maken tegen betaalbare prijzen. Deze waterdichte Bluetooth-luidspreker combineert enkele van de beste ontwerpen van zijn concurrenten in één pakket.

Met twee full-range drivers (de units die geluid creëren), twee tweeters (een type luidspreker dat hoge geluidsfrequenties aankan) en een paar passieve basradiatoren (luidsprekers die lage, basachtige geluiden aan), de Flare+ levert een krachtig geluid over het hele bereik. Het wordt ook luid genoeg voor buitenfeesten zonder al te veel vervorming. Als je nog meer aan de onderkant wilt, is er een basversterkingsfunctie die best goed werkt - met de juiste muziekgenres. Maar voor het grootste deel vonden we dat de luidspreker het op zichzelf prima doet.

Het ontwerp voelt aan als een kruising tussen UE's Boom en JBL's Pulse line-ups, met een stoffen textuur aan de buitenkant en een LED-lichtring aan de onderkant die pulseert en fasen synchroon met je muziek. De IPX7-classificatie betekent dat je hem mee kunt nemen naar het zwembad of het strand, en je kunt er twee koppelen voor een goede stereoweergave. Er is ook een microfoon voor het aannemen van oproepen of het oproepen van de spraakassistent van uw smartphone, en deze biedt tot 20 uur luistertijd op een enkele lading.

Kanalen: Stereo | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm/micro-USB | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Beste voor onder de douche: iFox iF012 Bluetooth-luidspreker

Image
Image

Je hebt technisch gezien geen doucheluidspreker nodig om tijdens het douchen naar je favoriete deuntjes te luisteren - elke waterdichte Bluetooth-luidspreker is voldoende - maar het hebben van de juiste helpt zeker.

Ontworpen voor gebruik in de badkamer in plaats van op het strand, de stof- en waterdichte iFox iF012 heeft een stevige set zuignappen waarmee je hem rechtstreeks op de tegels in je douche kunt plaatsen. De zuigkracht is ook verrassend sterk, dus hij gaat nergens heen als je hem eenmaal op zijn plaats hebt. De iF012 beschikt ook over een complete set toegankelijke bedieningsknoppen aan de voorkant, zodat u er niet mee hoeft te rommelen om het volume aan te passen, van nummer te veranderen of zelfs oproepen te beantwoorden met de ingebouwde luidspreker.

Als doucheluidspreker kan hij niet dezelfde geluidskwaliteit leveren als een luidspreker op het strand voor buiten. Het beha alt nog steeds indrukwekkende resultaten voor het luisteren in uw badkamer. De batterijduur van 22 uur van de iF012 is een ander pluspunt en genereuzer dan de meeste kleine luidsprekers.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm (alleen opladen via USB) | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IP67

Ik heb de iFox iF012 getest en vond de installatie en het gebruik zo eenvoudig als het maar kan. Deze luidspreker wordt geleverd met een eenvoudig bedieningspaneel met vijf knoppen dat slechts een paar minuten nodig had om te leren. De enige verwarring die ik ervoer, had te maken met het heen en weer springen tussen nummers en het regelen van het volume, aangezien je beide met dezelfde knoppen doet. Dat zijn de enige bedieningselementen die u krijgt, maar u kunt ook telefoontjes beantwoorden en deze functie werkt geweldig. Toen ik deze functie testte, ging de persoon die inbelde ervan uit dat ik een handset gebruikte en hoorde geen verschil. Hoewel iFox een batterijduur van 10 uur voorspelt, kon ik deze luidspreker ongeveer 22 uur gebruiken voordat hij leeg was. De geluidskwaliteit was zo goed als van dit type toestel verwacht mag worden. Ik ervoer geen dreunende bas of stereogeluid, maar de zang was duidelijk en trouw aan de opname. - Danny Chadwick, producttester

Image
Image

Beste compact: Bose SoundLink Micro

Image
Image

De SoundLink Micro levert natuurlijk niet dezelfde geluidskwaliteit als een full-size Bose-speakersysteem, maar hij is behoorlijk indrukwekkend, aangezien hij klein genoeg is om in de palm van je hand te passen.

De magie hier komt van een speciaal ontworpen luidspreker voor middentonen en hoge tonen in alles waar je naar luistert. In combinatie met twee passieve radiatoren die lage tonen aankunnen, zorgt deze opstelling ervoor dat SoundLink Micro een helder geluid levert zonder gebrek aan bas. Het wordt ook luider dan je zou verwachten van een luidspreker van dit formaat, en hoewel je wat vervorming kunt horen aan de bovenkant van het volumebereik, is dat normaal in dit formaatbereik.

De SoundLink Micro heeft ook een rubberen buitenkant van siliconen, een geïntegreerde riem en de gebruikelijke IPX7-waterdichtheid, waardoor het een geweldige luidspreker is voor op je fiets, rugzak of boot. Een geïntegreerde microfoon biedt de mogelijkheid om oproepen af te handelen of uw favoriete stemassistent op te roepen, en het heeft ook ingebouwde gesproken aanwijzingen om u door het Bluetooth-koppelingsproces te leiden. Helaas, hoe verrassend de geluidskwaliteit ook is voor een luidspreker van dit formaat, er is minder ruimte voor een batterij, dus je krijgt slechts ongeveer zes uur luistertijd op één keer opladen.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Micro-USB | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Beste feestspreker: JBL Pulse 4

Image
Image

JBL's Pulse 4 beschikt over de kenmerkende audiokwaliteit van het bedrijf, en het is het leven van uw feest in meer dan één opzicht. Zet hem in het midden van de kamer en met de Pulse 4 kun je kiezen uit een onbeperkt aantal coole patronen en lichtthema's om de muziek te begeleiden, of je kunt er zelf een opzetten met de bijbehorende smartphone-app. Je kunt zelfs de lichten laten branden als de muziek uit is.

De Pulse 4 biedt ook meer dan genoeg bas om een indoorfeest gaande te houden, maar hij v alt weg bij hogere volumes en je begint een beetje vervorming te horen. Hoewel je hem met de IPX7-classificatie in de buurt van het water kunt gebruiken, is hij het meest geschikt voor kleinere zwembadfeesten en intieme strandbijeenkomsten.

Je krijgt tot 12 uur luistertijd op een enkele lading met de lichten aan, maar je kunt dat nog een beetje verder gaan door de luidspreker donker te laten staan.

Kanalen: Mono | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: USB-C | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

Beste bas: Sony SRS-XB33 draagbare luidspreker met extra bas

Image
Image

Als je op zoek bent naar een draagbare Bluetooth-luidspreker die geen concessies doet aan bas, dan heb je Sony's SRS-XB33 voor je - en hij ziet er ook nog eens goed uit. Grote bas betekent natuurlijk een grotere luidspreker, dus het is niet de kleinste op onze lijst, maar hij is nog steeds draagbaar genoeg om mee te nemen. Het heeft ook een IP67-classificatie, wat betekent dat het zowel waterdicht als stofdicht is gecertificeerd, waardoor het een ideale keuze is voor strandfeesten.

Sony verpakt in een aantal substantiële drivers (de componenten die audiosignalen omzetten) om een indrukwekkende hoeveelheid bas uit te drukken - en het doet het zonder enige merkbare vervorming, zelfs bij de maximale volumeniveaus. De SRS-XB33 levert zoveel bas dat we moeilijk konden geloven dat het uit zo'n kleine luidspreker kwam; het voelt alsof er ergens in de kamer een speciale subwoofer is. De bas zakt bij hogere luisterniveaus wat af, maar je voelt zijn aanwezigheid nog steeds over het hele volumebereik.

Twee LED-lichtbanden aan weerszijden veranderen ook van kleur en pulseren op het ritme van wat er wordt afgespeeld, en je kunt deze aanpassen met de bijbehorende smartphone-app. Een ingebouwde microfoon biedt mogelijkheden voor luidsprekers en spraakassistenten, en ondersteunt zelfs NFC voor snelle en eenvoudige Bluetooth-koppeling met moderne smartphones. Sony belooft ook tot 24 uur luistertijd op een enkele lading bij normaal volume.

Kanalen: Stereo | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Micro-USB | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IP67

De JBL Charge 4 (bekijk bij Amazon) dekt alle basissen die een waterdichte Bluetooth-luidspreker zou moeten hebben, met een lange batterijduur, geweldig gebalanceerd geluid en een duurzaam ontwerp. Als u echter liever niet veel uitgeeft, zult u merken dat Tribit's XSound Go (bekijk bij Amazon) een geluidskwaliteit produceert die vrij verrassend is vanwege de veel betaalbare prijs.

Waar u op moet letten bij een waterdichte Bluetooth-luidspreker

IP-classificatie

De belangrijkste factor die de modellen op onze lijst onderscheidt van traditionele Bluetooth-luidsprekers, is hun waterbestendigheid, dus u wilt goed letten op de IP-classificaties (ingress protection). Bluetooth-luidsprekers die waterdicht zijn, hebben doorgaans een IPX7-classificatie, wat betekent dat ze een korte tijd onderdompeling in water aankunnen.

Audiokwaliteit

Sleutel bij het uitkiezen van een luidspreker: geluidskwaliteit is vooral belangrijk voor een waterdicht Bluetooth-model, omdat je hem buiten zult gebruiken. Ze moeten helder en helder en krachtig genoeg zijn om te kunnen concurreren met alle aanwezige omgevingsgeluiden in de buitenlucht.

Batterijlevensduur

Omdat ze vaak onderweg worden gebruikt of buiten naast je zwembad kunnen staan, is een royale batterij essentieel voor deze luidsprekers. Iets meer dan 12 uur is een goede plek om te beginnen, hoewel sommige van de besten het hele weekend door kunnen gaan zonder te stoppen.

FAQ

    Kunnen waterdichte luidsprekers onder water worden gebruikt?

    Waterdichte Bluetooth-luidsprekers kunnen nat worden, wat betekent dat ze blijven werken nadat ze in een zwembad of meer zijn gevallen. Dat betekent echter niet dat je er tijdens het zwemmen naar kunt luisteren. Daarvoor ben je veel beter af met een speciale onderwatermediaspeler en een koptelefoon.

    Wat is een IP-classificatie?

    De International Electrotechnical Commission (IEC) stelt IP-classificaties (ingress protection) in om aan te geven hoe bestand elektronische apparaten zijn tegen stof en water. Deze classificaties worden geleverd met twee cijfers: de eerste staat voor de bescherming van een apparaat tegen vaste deeltjes zoals stof, en de tweede geeft de weerstand aan tegen water en andere vloeistoffen. Als je een "X" ziet in plaats van een cijfer, is een apparaat niet getest in die categorie.

    Wat is het bereik van een waterdichte Bluetooth-luidspreker?

    Waterdichte Bluetooth-luidsprekers hebben hetzelfde bereik als elke andere Bluetooth-luidspreker. De waterdichtheid doet op geen enkele manier afbreuk aan het Bluetooth-bereik. Hoewel Bluetooth-technologie een theoretisch maximaal bereik van meer dan 300 voet biedt, gebruiken bijna alle smartphones, digitale audiospelers en Bluetooth-luidsprekers de Klasse 2 Bluetooth met een lager vermogen, met een bereik van ongeveer 10 meter.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington is een techjournalist met 15 jaar ervaring in het schrijven over technologie. Jesse schreef en was eerder hoofdredacteur voor iLounge, waar hij in de loop der jaren tientallen draagbare Bluetooth-luidsprekers en aanverwante accessoires beoordeelde. Hij is ook auteur van boeken over de iPod en iTunes en publiceerde productrecensies, hoofdartikelen en instructieartikelen op Forbes, Yahoo, The Independent en iDropNews.

Danny Chadwick schrijft sinds 2008 over technologie en produceerde honderden functies, artikelen en recensies over een enorm scala aan onderwerpen. Hij is gespecialiseerd in mobiele audioapparatuur en heeft een aantal van de sprekers op onze lijst beoordeeld.

Jason Schneider is een schrijver, redacteur, copywriter en muzikant met bijna tien jaar ervaring met schrijven voor technologie- en mediabedrijven. Naast het behandelen van technologie voor Lifewire, is Jason een huidige en vroegere medewerker voor Thrillist, Greatist en meer. Hij is gespecialiseerd in audiotechnologie.

James Huenink is een ervaren tech-journalist en copywriter die gefascineerd is door hoe tech kan helpen mensen samen te binden. Hij is gespecialiseerd in draagbare luidsprekers en produceerde een inzichtelijke recensie van de Ultimate Ears Wonderboom 2 voor onze lijst.

Aanbevolen: