De 6 beste waterdichte camera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste waterdichte camera's van 2022
De 6 beste waterdichte camera's van 2022
Anonim

Als je op strandvakantie gaat, wil je een waterdichte camera om alle actie vast te leggen terwijl je snorkelt, zwemt of in het zwembad springt. Of misschien heb je gewoon een robuuste camera nodig die bestand is tegen regen en vuil. Camera's kunnen dure investeringen zijn, waarbij water een trefzekere manier is om er een te verpesten. Zoek in plaats daarvan naar een waterdichte camera die onderdompelbaar, robuust en schokbestendig is.

Met de juiste onderwatercamera kun je prachtige, heldere foto's en video's maken, zelfs vanuit diepe diepten. Als je op zoek bent naar een nieuwe onderwatercamera voor je volgende reis, dan is er genoeg om rekening mee te houden: beeld- en videoresolutie, opslagruimte, waterdichtheid, lenscompatibiliteit en draadloze mogelijkheden voor het overzetten van foto's. Duikers kunnen ook andere behoeften hebben, omdat je er zeker van wilt zijn dat je camera waterdicht is tot de diepte van je duik en de kleurverkleuringen die bij onderwaterfotografie worden aangetroffen, kunt aanpassen.

Of je nu op zoek bent naar iets goedkoops en vrolijks dat de kinderen op het strand kunnen gebruiken of je wilt een serieuzere camera met verstelbare lenzen en handmatige bediening, hier zijn de beste waterdichte camera's van merken zoals Nikon, Olympus, en GoPro.

Beste algemeen: Olympus Tough TG-6

Image
Image

Een waterdichte camera moet niet alleen in de oceaan kunnen werken, maar moet ook bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Voor een fantastische allrounder kun je de Olympus Tough TG-6 niet verslaan. Het is waterdicht tot 50 voet, maar het is ook stofdicht, vorstbestendig, het is bestand tegen stof en het is sterk en duurzaam. Fotografen hebben toegang tot een robuust apparaatje met een F2.0-lens, 8x zoom, 4K Ultra HD en een CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting. Hoewel er geen handmatige modus is, zijn er tal van opnamemogelijkheden, vooral voor onderwaterfotografie en macro. De witbalansmodus geeft je heldere en nauwkeurige kleuren tijdens het duiken of snorkelen, en de vier macromodi leggen alle details van dichtbij vast.

De Tough TG-6 bevat ook GPS- of kompastracking, zodat u locaties aan foto's en video's kunt koppelen - een handige functie bij het categoriseren en bewerken van uw werk. Het is ook compatibel met tal van Olympus-accessoires en -lenzen. Als je op zoek bent naar een camera die stevig is gebouwd en prachtige beelden levert, dan is de Tough TG-6 een winnaar.

Misschien wil je alles weten wat je moet weten over het oplossen van problemen met onderwatercamera's voordat je een camera kiest om te duiken.

"Olympus staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke camera's en de Tough TG-6 is er een die bestand is tegen alles wat de gebruiker erop kan gooien." - Katie Dundas, freelance technisch schrijver

Beste middenklasse: Nikon Coolpix W300

Image
Image

Voor een middenklasse digitale camera presteert de Nikon Coolpix W300 als een zwaargewicht, met uitstekende prestaties zowel onder water als op het land. De stof- en vorstbestendige W300 is waterbestendig tot 30 meter onder het oppervlak en is ook bestand tegen een val van hoogtes tot 2 meter hoog. De royale waterdichtheidsdiepte maakt het een topkeuze voor duikers, die de 16MP-lens zullen waarderen.

Het is ook een goede keuze voor iedereen die wil filmen of foto's wil maken tijdens extreme sporten, zoals fietsen, omdat je alle actie kunt vastleggen in 4K Ultra HD-video. Verder heb je een 5x zoom en lcd-scherm met antireflectiecoating. Hoewel het een goed presterende camera is, moet je er rekening mee houden dat hij bij weinig licht wat moeite heeft.

Vanuit het oogpunt van de gebruiker maken comfortabele handgrepen en intuïtieve plaatsing van de knoppen het gemakkelijk om onder water of onderweg te fotograferen. Een ingebouwde GPS, eCompass en hoogtemeter dragen bij aan de meer avontuurlijke functies van deze camera, en met de Wi-Fi- en Bluetooth-mogelijkheden kun je foto's uploaden naar een ander apparaat. De Coolpix-reeks staat bekend om zijn fotokwaliteit en gebruiksgemak, en de W300 maakt deze reputatie waar.

Beste budget: Panasonic Lumix DMC-TS30

Image
Image

Een robuuste waterdichte camera hoeft de aarde niet te kosten. De Panasonic Lumix DMC-TS30 is betaalbaar, waardoor het een geweldige camera is voor op je strandvakantie of om door de kinderen te laten gebruiken. Het is slechts waterdicht tot 26 voet, maar dat is meer dan genoeg voor de meeste zwemmers en snorkelaars. Deze kleine, compacte reis is gemakkelijk mee te nemen en is ook waterdicht tot 26 voet, vorstbestendig tot 14°F en schokbestendig tot 4,9 voet.

Hoewel je niet dezelfde fotoresolutie mag verwachten als in een meer premium product, heb je nog steeds een indrukwekkende 16MP-sensor, samen met beeldstabilisatie, panoramamodus, time-lapse-opnamen en een 220 MB ingebouwd geheugen voor als je SD-kaart vol raakt. We houden ook van de geavanceerde onderwatermodus, die automatisch compenseert voor rode tinten die verloren gaan bij onderwateropnamen, waardoor natuurlijkere onderwaterfoto's worden gemaakt. De DMC-TS30 bevat ook leuke filters in Creative Control-modus, waarmee u de kleur en het uiterlijk van uw foto's kunt wijzigen. Voor elke camera op instapniveau of voor iedereen die fatsoenlijke onderwaterfoto's wil maken met een beperkt budget, is er genoeg te waarderen aan de DMC-TS30, verkrijgbaar in zwart, rood of blauw.

Voor meer opties aan de onderkant van het prijsspectrum, bekijk onze selectie voor de beste camera's voor minder dan $ 250.

Beste ontwerp: Nikon Coolpix AW130

Image
Image

De Nikon Coolpix AW130 is een kleurrijke, compacte onderwatercamera, die je alle ontwerpkenmerken biedt die je zou willen als je in het water fotografeert. De felrode buitenkant maakt het gemakkelijk te vinden als het op de bodem van het zwembad v alt en comfortabele rubberen handgrepen aan elke kant maken vallen minder waarschijnlijk. Het is ook robuust - de AW130 is vorstbestendig tot 14 graden Fahrenheit, schokbestendig voor vallen tot zeven voet en waterdicht tot een indrukwekkende 30 voet, meer dan de meeste van zijn concurrenten.

Het interieur heeft ook veel te bieden, waaronder een 16-megapixel, 1/2,3-inch sensor achter een 5x zoom 4,3-21,5 mm (24-120 mm full-frame equivalent) f/2.8-4.9 lens. Zoals de meeste onderwatercamera's, presteert deze het beste bij fel licht. De kleinere sensor betekent meer ruis dan de meeste camera's met verwisselbare lenzen zullen produceren, maar de meeste avonturiers zullen het geen dealbreaker vinden. We vinden het ook leuk dat GPS is opgenomen in de AW130, waarmee je de locatie kunt volgen waar elke foto is gemaakt. Nadat je aan het fotograferen bent, maak je verbinding via de Wi-Fi van het apparaat om je favorieten te uploaden naar je smartphone of een ander apparaat.

Als design een grote factor voor je is in een camera, bekijk dan onze verzameling van de beste ultradunne camera's.

Beste budget voor alle weersomstandigheden: Fujifilm FinePix XP140

Image
Image

Op zoek naar een betaalbare camera die zelfs in water of sneeuw kan presteren? Als dat zo is, is er genoeg te waarderen aan de Fujifilm FinePix XP140. Dit budgetvriendelijke model is ontworpen om de elementen te weerstaan - het is waterdicht tot een royale 82 voet, plus zijn schok-, stof- en vrije-proof. Je hebt ook een ergonomisch vriendelijk ontwerp, waardoor je hem gemakkelijker vast kunt houden terwijl je in het water bent.

Heldere beelden, vooral bij fel licht, dankzij een ISO-bereik van 100-12800. Met een 5x optische zoom kun je alle details vastleggen, en met de 'Smile Shutter'-modus kun je automatisch foto's maken. Bovendien kunt u met de toevoeging van Bluetooth onmiddellijk afbeeldingen naar uw telefoon overbrengen en voegt het ook zowel de tijd als uw locatie toe. De XP140 is waarschijnlijk het beste voor foto's in plaats van video's, aangezien gebruikers melden dat de microfoonkwaliteit niet de beste is. Voor de prijs zou dit echter geen afschrikmiddel moeten zijn.

Heb je nog steeds niet gevonden wat je nodig hebt? Bekijk onze selectie voor de beste vijfsterrencamera's van dit jaar.

Beste actiecamera: GoPro HERO7 Black

Image
Image

Als jouw idee van plezier is duiken door scheepswrakken, parasailen van kliffen of ziplinen van een berg, dan heb je de GoPro HERO7 Black nodig. GoPro is een van de topmerken op het gebied van avonturenfotografie en de HERO7 Black levert, dankzij de ongelooflijke beeldkwaliteit, 4K-video en spraakbesturing, waarmee je handsfree kunt opnemen en filmen.

Het is een kleine, compacte camera met 12 MP-foto's die bijna overal past en kan worden gecombineerd met tal van accessoires en behuizing, afhankelijk van uw behoeften. De camera is waterdicht tot waterdicht tot 33 voet en robuust genoeg om vallen te weerstaan. Gebruikers hebben ook tal van creatieve keuzes, met de GoPro die time-lapse video, slo-mo, live streaming en de SuperPhoto-functie biedt, waarmee u uw afbeeldingen automatisch kunt verbeteren. Je hebt ook ingebouwde HyperSmooth-videostabilisatie, die goed werkt om je video vloeiend te houden, zelfs als je geen gimbal hebt.

Als je echter van plan bent hem de hele dag te gebruiken, wil je meerdere batterijen kopen, omdat de HERO7 er snel doorheen kauwt. Anders is het een geweldige metgezel voor reizen, gebruik onder water of extreme sporten.

"Tijdens het testen van de GoPro HERO7 Black merkten we dat de behuizing van het apparaat erg heet wordt bij langdurig gebruik. " - Jeff Dojillo, Product Tester

Image
Image

De Olympus Tough TG-6 (bekijk bij Amazon) is niet alleen ideaal voor onderwaterfotografie, maar ook voor buitenfotografie, dankzij de stof- en vorstbestendige behuizing. Met onderwater- en macro-opnamemodi, plus 4K-video, heb je alle tools die je nodig hebt om de actie vast te leggen.

Als je op zoek bent naar een iets meer betaalbare camera, is de Panasonic Lumix DMC-TS30 (bekijken bij Amazon) budgetvriendelijk, maar maakt hij nog steeds prachtige onderwateropnamen. Met behulp van de geavanceerde onderwatermodus zullen je foto's een nauwkeurige weergave zijn van wat je zag.

Bottom Line

Hoewel we nog geen kans hebben gehad om onze topkeuzes voor waterdichte camera's uit de eerste hand te testen, kijken onze experts ernaar uit om ze aan de tand te voelen. Naast het controleren op zaken als resolutie en kleurnauwkeurigheid, controleren ze ook op duurzaamheid. Naast het controleren of de camera zijn deel van de stoten en kneuzingen aankan, testen ze ook de geadverteerde diepte en duur van de waterbestendigheid om ervoor te zorgen dat deze niet omhoog gaat als het een beetje nat wordt.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance tech- en reisschrijver met jarenlange fotografie-ervaring. Ze gebruikt persoonlijk de GoPro HERO7 Black bij het fotograferen onder water.

Jeff Dojillo is een schrijver en fotograaf die gespecialiseerd is in digitale en analoge fotografie. Zijn werk is verschenen in Suspend Magazine, Architecture Digest en anderen.

Waar moet je op letten bij een waterdichte camera

Dieptelimiet

Ben je van plan een paar diepe duiken te maken met deze camera? Wil je een model specifiek voor onderwaterfotografie? Als dat zo is, moet je die dingen in gedachten houden bij het kiezen van een camera - sommige van deze modellen kunnen op grotere diepte werken dan andere.

Verwisselbare lenzen

De meeste camera's met verwisselbare lenzen zijn niet waterdicht. Maar als fotografie een serieuze hobby is, wil je er misschien een bekijken. Je krijgt immers vaak foto's van betere kwaliteit als je een aparte lens gebruikt (in plaats van een lens die in de camera is ingebouwd).

Duurzaamheid

Als je op zoek bent naar een waterdichte camera, is de kans groot dat je levensstijl behoorlijk actief is. Dat betekent dat u rekening moet houden met de koude- en hittebestendigheid van een camera en de schokbestendigheid. Als een camera waterdicht is maar niet tegen een druppel of twee kan, past hij misschien niet bij je levensstijl.

Aanbevolen: