De 9 beste telefoonreinigers van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste telefoonreinigers van 2022
De 9 beste telefoonreinigers van 2022
Anonim

Net als alles dat vaak wordt aangeraakt, zijn telefoons een opslagplaats voor ziektekiemen - en sommige onderzoeken beweren dat de gemiddelde telefoon meer ziektekiemen kan bevatten dan een wc-bril. Om te voorkomen dat u ziek wordt, kan een telefoonontsmettingsmiddel helpen. Deze apparaten werken door UV-C-lampen op te nemen om oppervlakken te steriliseren, met beweringen dat ze tot 99,9 procent van de bacteriën en virussen kunnen doden.

Telefoonontsmettingsmiddelen zijn er in verschillende vormfactoren. Velen hebben een intern compartiment waar u het apparaat kunt plaatsen om te ontsmetten. Je kunt ook grotere modellen krijgen die geschikt zijn voor tablets, babyflessen en zelfs borden. Er zijn ook compacte en draagbare versies die niet groter zijn dan zonnebrillenkokers, en sleutelhangers en rollers die gemakkelijk mee te nemen zijn.

Voor de meeste mensen vinden we dat je gewoon de PhoneSoap 3 moet kopen.

Als je op zoek bent naar manieren om je telefoon niet alleen schoon te houden, maar ook beschermd, bekijk dan onze overzichten van de beste Android-telefoonhoesjes en de beste iPhone-hoesjes.

Beste algemeen: PhoneSoap v3

Image
Image

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk, PhoneSoap 3 wordt beschouwd als het beste ontsmettingsmiddel voor telefoons dat er is. Het is zelfs te zien geweest in Shark Tank, de populaire tv-serie van ABC, en getest door Discovery Channel.

PhoneSoap 3 maakt gebruik van ultraviolette (UV) stralen en er wordt beweerd dat het 99,99 procent van alle bacteriën en andere ziektekiemen op smartphones kan doden. Het gepatenteerde ontwerp bevat twee UV-C-lampen van medische kwaliteit (een aan de basis en de andere op het deksel), waarbij de telefoon op een transparante kwartsplaat tussen de twee gloeilampen wordt geplaatst.

Het hele interieur van PhoneSoap 3 is bedekt met reflecterende verf, wat zorgt voor volledige reiniging van de telefoon (of elk ander item dat op de plaat wordt geplaatst) in slechts tien minuten. Het ontsmettingsmiddel wordt geleverd met twee USB-poorten (een Type-A en een Type-C), waarmee u uw mobiele telefoon gemakkelijk kunt opladen terwijl deze wordt gereinigd. De akoestische uitgangen van PhoneSoap 3 versterken het geluid van de mobiele telefoon, zodat u gemakkelijk alarmen en meldingswaarschuwingen kunt horen, zelfs als het apparaat in het ontsmettingsmiddel zit.

Compatibel met bijna alle mobiele telefoons, PhoneSoap 3 is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals zwart, orchidee en zilver.

Percentage effectiviteit: 99,99% | Maat: 6,8 L x 3,74 B x 0,78 H | Oplaad-/stroomtype: Stroomkabel | Ontsmettingstijd: 5 minuten

Er is meer dan genoeg ruimte in de PhoneSoap3 voor zelfs de grootste telefoons die momenteel op de markt zijn - we hebben bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 9 en Apple iPhone XS Max geprobeerd, en geen van beide was krap. Er is echt niets om in te stellen, en er is geen configuratie op het apparaat zelf of met een soort begeleidende app; het is ongeveer zo eenvoudig als maar kan. Werkt PhoneSoap 3 zoals geadverteerd? Het is moeilijk te zeggen door alleen maar naar je telefoon te kijken nadat deze erin heeft gezeten. Ondanks de naam schrobt het apparaat niet echt zichtbaar vuil, vingerafdrukken en vegen van je telefoon. Daar zijn helaas geen zichtbare aanwijzingen voor. Verrassend genoeg is er echter vaak een geur als je een telefoon uit de PhoneSoap-schaal ha alt. - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor grote apparaten: PhoneSoap HomeSoap

Image
Image

De dagen van compacte mobiele telefoons liggen grotendeels achter ons, en veel mensen gebruiken ook tablets met hun smartphones. Daarom moet een ontsmettingsmiddel voor telefoons groot genoeg zijn om deze omvangrijke apparaten te steriliseren. Voer HomeSoap in.

Zoals de naam al doet vermoeden, is HomeSoap bedoeld voor het ontsmetten van alle elektronische apparaten en ander willekeurig afval dat je in huis hebt, van keukengerei tot boeken en daarbuiten. Het kan gemakkelijk grote tablets huisvesten, waaronder Apple's iPad Pro. HomeSoap zegt dat het ultraviolette (UV) stralen gebruikt om 99,99 procent van de ziekteverwekkende bacteriën op smartphones te elimineren. Met twee grote lampen kan hij elk apparaat in ongeveer vijftien minuten ontsmetten.

Het apparaat heeft een blauw indicatielampje dat aangeeft wanneer de sterilisatie is voltooid. Met een universele USB-poort aan de achterkant van het ontsmettingsmiddel kunt u elk apparaat opladen terwijl het proces aan de gang is. HomeSoap wordt gedekt door een garantie van één jaar en wordt geleverd in twee kleuren, wit en zwart.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 13,2 L x 3,7 B x 9,2 H | Oplaad-/stroomtype: Stroomkabel | Ontsmettingstijd: 10 minuten

De PhoneSoap XL is als een inloopkast voor je smartphones, tablets en andere kleine apparaten die je wilt ontsmetten. Het ziet er heel onhandig uit op bijvoorbeeld een bureau, maar je zou het waarschijnlijk in een diepe boekenplank kunnen persen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. Er v alt helemaal niets op te zetten. De PhoneSoap XL is volledig plug-and-play. Helaas is met het blote oog niet te zien of de PhoneSoap XL daadwerkelijk iets doet. Als je echt nieuwsgierig bent, kun je wat petrischalen pakken en je eigen geïmproviseerde laboratorium runnen in een gecontroleerde omgeving om te zien of bacteriën groeien. Het monster van de telefoon die enige tijd in de PhoneSoap heeft gezeten, vertoonde geen bacteriegroei, terwijl het andere monster was overschreden. Nadat je je spullen met UV-licht hebt gewassen, verspreidt de PhoneSoap XL een funky geur die niet erg aanstootgevend is, maar eigenlijk een beetje geruststellend is. Het vertelt je dat ziektekiemen en bacteriën net zijn uitgeroeid in die sessie - of je dat tenminste doet geloven. - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste grondig: HoMedics UV-Clean Superior Strength Phone Sanitizer

Image
Image

Het UV-Clean-telefoonontsmettingsmiddel van Homedics is effectief, compact en zeer snel (en compatibel met vrijwel elke smartphone die momenteel wordt verkocht), met een pop-upontwerp waarmee reinigend UV-licht elke vierkante centimeter van elk apparaat (evenals sleutels, creditcards, sieraden en meer) dat je erin stopt. Het is zonder twijfel de beste optie om je telefoon vrij te houden van ongewenste ziektekiemen en andere schadelijke bacteriën, maar het is aanzienlijk goedkoper dan de meeste UV-ontsmettingsmiddelen van dit soort op ware grootte.

Deze slanke case met ritssluiting maakt gebruik van 2 UV-C kiemdodende LED's om ziektekiemen in iets minder dan een minuut uit te roeien, en met zijn geweldige batterijduur kun je deze case tot 70 keer gebruiken op een enkele lading. De UV-Clean is groot genoeg voor vrijwel elk telefoonformaat, ongeacht het model, maar compact en licht genoeg om overal mee naartoe te nemen.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 9,38 L x 1,25 B x 4,75 H | Oplaad-/stroomtype: Stroomkabel | Ontsmettingstijd: 1 minuut

Beste met etherische olieverspreider: KeySmart CleanTray

Image
Image

Als je op zoek bent naar een cadeau voor de lastigere mensen op je lijst, en geen fortuin wilt uitgeven, dan is dit UV-ontsmettingsmiddel van KeySmart een fantastische keuze. Hoewel het desinfecteren van je telefoon misschien een beetje aan de praktische kant lijkt voor een ideaal cadeau, doet deze kleine schoonheid ook dienst als etherische oliediffuser/luchtbevochtiger, waardoor de kamer wordt gevuld met heerlijke geuren terwijl het alle ziektekiemen en bacteriën op je apparaten vernietigt.

Geschikt voor alles, van je telefoon tot sieraden, zilverwerk of oordopjes, het ontsmettingsmiddel is het perfecte cadeau voor iemand die schijnbaar alles heeft en wordt geleverd in een mooie geschenkdoos. Door het formaat kun je gemakkelijk je telefoon en een aantal andere kleine voorwerpen tegelijk in het ontsmettingsmiddel doen, en het is geweldig voor sleutels, brillen, speelgoed, tandenborstels en meer.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 8,30 L x 4,50 B x 1,60 H | Opladen/stroomtype: USB-A | Ontsmettingstijd: 5 minuten

Beste uitspatting: Violux Luma Pro

Image
Image

De Violux Luma Pro is een slim UV-C-desinfecterend middel dat in het laboratorium is getest en waarvan de maker beweert dat het tot 99 doden kan.9 procent van de ziektekiemen en bacteriën die op oppervlakken blijven hangen. Kleine en grotere items passen in het boxy-apparaat, met een gewicht van 25,5 pond en een afmeting van 12,5 x 14,25 x 13,125 inch aan de binnenkant en 16 x 15,625 x 17,5 inch aan de buitenkant.

Naast roestvrijstalen roosters aan de binnenkant die de lampen en voorwerpen die erin zijn geplaatst beschermen en een stevige roestvrijstalen en plastic constructie, heeft de Luma Pro een glazen deur gemaakt met UV-C-bestendig glas om gebruikers te beschermen.

De Luma Pro gebruikt vier UV-lampen om 360 graden te desinfecteren. Dit ontsmettingsmiddel biedt ultrasnelle reinigingscycli van 1 minuut en 2 minuten, bediend door één enkele knop aan de binnenrand van het apparaat. De Luma Pro werkt met de bijbehorende Violux-app om het apparaat in te stellen, de lampen te bewaken en reinigingsherinneringen in te plannen.

Beweerde effectiviteit: 99,9 procent | Maat: 16x15.625x17.5 inch | Oplaadtype: AC-stroom | Ontsmettingstijd: 1 tot 2 minuten

Het goede nieuws is dat als je eenmaal een plek voor de Luma Pro hebt gevonden, het niet onaangenaam of onaantrekkelijk is. Het apparaat lijkt op een luxe minikoelkast met zwaar zwart plastic en roestvrij staal. De binnenkant bevat vier UV-lampen (twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant) die 32 watt reinigingskracht uitstralen. De optische kwartsvloer, die een uitzonderlijke UV-C-lichtverdeling zou moeten leveren en de oppervlaktedesinfectie zou helpen, is ook zeer reflecterend. Het geheel is van binnen zeer spiegelachtig en modern. Eenmaal gekoppeld aan de bijbehorende mobiele Violux-app, kon ik controleren of alle lampen werkten en met reinigingscycli beginnen. De Luma Pro biedt twee snelle reinigingsmodi: de standaardcyclus van 60 seconden, Normaal genoemd, en de Uitgebreide reinigingscyclus, die dat verdubbelt. Ik heb cyclusherinneringen en -meldingen in de Violux-app ingesteld en deze waarschuwingen kwamen consistent zonder fouten binnen. De enige hapering die ik ervoer met de uitvoering was toen een van de lampen het begaf. De Violux-app biedt nuttige visuele en schriftelijke instructies over het uitvoeren van deze vervanging, maar biedt geen manier om de lampen te kopen. Als u thuis op zoek bent naar eersteklas en betrouwbare UV-C-lichtontsmetting, onderscheidt de Luma Pro zich door zijn functieset en hogere prijsklasse. - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste draagbare: Casetify UV Sanitizer Lite

Image
Image

Voor een effectief ontsmettingsmiddel dat gemakkelijk mee te nemen is, is het moeilijk om Casetify's UV Sanitizer Lite te verslaan. Het is lichtgewicht en zeer draagbaar, maar toch groot genoeg om compatibel te zijn met alle smartphones (en kan gemakkelijk sleutels, accessoires en tal van andere veelgebruikte items herbergen). Hij is ook via USB opgeladen, dus je kunt hem bijna overal aansluiten om het helemaal af te maken.

Kleiner formaat betekent niet minder desinfecterend vermogen voor de Casetify: het verdrijft volgens de maker nog steeds 99,9 procent van de ziektekiemen die je telefoon besmetten. Het werkt ook in een volledige boog van 360 graden, dus het is niet nodig om je telefoon eruit te halen en om te draaien om ervoor te zorgen dat het hele apparaat baadt in reinigend UV-licht. En voor de stijlbewuste mensen is het nu verkrijgbaar in drie aantrekkelijke kleuren: wit, zwart of lichtroze.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 7,9 L x 5,1 B x 1,8 H | Opladen/stroomtype: USB-C | Ontsmettingstijd: 6 minuten

Beste voor snelle reiniging: HoMedics UV-Clean draagbare ontsmettingszak

Image
Image

De HoMedics UV-Clean draagbare opbergtas is een beetje anders dan de telefoonreiniger die hoger op deze lijst staat. Dit model van HomMedics is ontworpen om in uw dagelijkse draagtas te passen, zodat u een verscheidenheid aan items onderweg kunt steriliseren. Het wordt geleverd in zwart, rood en grijs, voegt een beetje stijl toe aan je draagtas en heeft een stoffen textuur zodat het niet misstaat naast je zonnebrillenkokers.

Ondanks het bescheiden formaat beweert de maker dat het 99,9 procent van de bacteriën en virussen kan doden met behulp van vier UV-C LED-lampen aan de binnenkant. Het ontsmettingsproces duurt slechts één minuut, waardoor het een van de snelle ontsmettingsmiddelen voor telefoons op de markt is. Het kan een verscheidenheid aan items aan, waaronder telefoons, sleutels, sieraden, brillen, afstandsbedieningen, smartwatches, oordopjes en zo ongeveer alles dat in het interieur past. De batterij is oplaadbaar.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 6,8 L x 3,74 B x 0,78 H | Oplaad-/stroomtype: Micro-USB naar USB-A | Ontsmettingstijd: 1 minuut

Beste handheld: zaksterilisator voor UV-verzorging

Image
Image

De UV Care Pocket-sterilisator is een draagbare UV-C-reiniger voor persoonlijke apparaten zoals smartphones, toetsenborden en portemonnees. Deze opvouwbare UV-sterilisator meet minder dan 5 inch gevouwen en 9 inch uitgevouwen en weegt een lichte 2,3 gram. Onze producttester ontdekte dat het heel gemakkelijk in jaszakken en kleine tassencompartimenten past - en merkte nauwelijks dat het er was. Dit ontsmettingsmiddel heeft geen ingebouwde batterij, maar werkt op vier AAA-batterijen voor ultieme draagbaarheid. Je kunt het ook gebruiken met de meegeleverde micro-USB naar USB-voedingskabel in een mum van tijd of als je dit voornamelijk op één plek gebruikt.

Zoals bij alle draagbare UV-C-ontsmettingsmiddelen in wandstijl, zijn de resultaten en risico's onzichtbaar. Wanneer het tijd is om dit zakdesinfectiemiddel te gebruiken, is het proces ongecompliceerd, maar vereist enige voorzichtigheid. De enige knop vereist een druk van 3 seconden om het apparaat in te schakelen, en de LED-indicator laat je weten wanneer het aan of uit staat. UV Care raadt aan om dit product zorgvuldig te gebruiken op een afstand van 0,25 inch van het beoogde oppervlak gedurende ten minste 10 seconden. Hoewel het absoluut noodzakelijk is om contact met uw huid of ogen te vermijden, heeft de fabrikant er ook voor gezorgd dat deze toverstaf is uitgerust met een veiligheidsschakelaar die inschakelt als de lamp naar boven draait. Onze tester vond deze functie betrouwbaar en de algemene werking was zo eenvoudig als beweerd, maar ze merkte ook op dat dit apparaat niet wordt geleverd met gedetailleerde laboratoriumgegevens of veiligheidscertificering.

Beweerde effectiviteit: 99,99% | Maat: 4,92 L x 1,38 B x 0,98 inch H | Opladen/stroomtype: USB-C | Ontsmettingstijd: 2 seconden-3 minuten

Als u op zoek bent naar een draagbare optie, is het moeilijk om de ultracompacte constructie van de UV Care Pocket-sterilisator te verslaan. De UV Care Pocket-sterilisator is een eenvoudig apparaat en het installatieproces weerspiegelt dat. Stop er vier AAA-batterijen in en je bent klaar om te gaan. De fabrikant voegt een tabel toe met de bacteriën, schimmels en virussen die dit UV-ontsmettingsmiddel effectief doodt op basis van het aantal seconden dat het staafje wordt aangebracht, maar zegt niet meer dan de algemene aanbeveling voor afstand en tijd. UV Care schrijft voor dat de lamp een levensduur heeft van 8.000 uur. Ik kwam niet eens een fractie van de weg daarheen tijdens mijn testen gedurende een week. Ik voelde niet de behoefte of erg comfortabel met meer dan zeer minimale blootstelling, meestal een paar seconden, afhankelijk van de grootte van het item. - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste niet-aangedreven: SKT Productions iRoller

Image
Image

Op UV-licht gebaseerde ontsmettingsmiddelen voor telefoons zijn geweldig, maar het is nog steeds een gedoe om hun batterijen te vervangen of een stopcontact te vinden om ze in te pluggen. Maar dat betekent niet dat er geen alternatieven zijn. Zeg hallo tegen iROLLER, een telefoonreiniger die helemaal geen stroom nodig heeft.

Voornamelijk bedoeld voor het reinigen van touchscreens, heeft iROLLER, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een kleine roller. Rol het gewoon een paar keer over het touchscreen van je mobiele telefoon of tablet om al die vette vingerafdrukken, vegen, ziektekiemen en vegen direct van het scherm te verwijderen. Met een gepatenteerd vloeistofvrij ontwerp is de Mini iROLLER compact genoeg om in je zak te bewaren en overal mee naartoe te nemen. Dit unieke ontsmettingsmiddel is herbruikbaar en hoeft niet na elk gebruik te worden gewassen.

Beweerde effectiviteit: Niet-desinfecterend | Maat: 3,5 L x 1 B x 1 H | Opladen/Power Type: Ongeladen | Ontsmettingstijd: ~1 minuut

Het beste ontsmettingsmiddel voor telefoons op de markt is de PhoneSoap v3 (bekijk op Amazon). Het komt van een gerenommeerd merk met bevestigde tests om te bewijzen dat het 99,9 procent van de bacteriën elimineert. Het heeft ook dubbele UV-C-lampen en oplaadopties om je telefoon op te laden terwijl je ontsmet. Voor grotere toestellen houden we van de PhoneSoap HomeSoap (bekijk op PhoneSoap). Het is een duurdere optie, maar het wordt geleverd met een grotere binnenruimte en dubbele UV-C-lampen, en maakt grondige reiniging en gelijktijdig opladen mogelijk.

FAQ

    Waarom zou je een ontsmettingsmiddel voor je telefoon kopen?

    Je telefoon is, net als elk ander tastbaar oppervlak, gastheer voor een groot aantal bacteriën. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat je telefoon meer dan 25.000 bacteriën per vierkante inch kan bevatten, ongeveer drie keer zoveel als op een deurknop. Als je bedenkt hoe vaak je je telefoon aanraakt, worden de voordelen van het regelmatig desinfecteren duidelijk.

    Hoe effectief is een ontsmettingsmiddel voor telefoons?

    Telefoonontsmettingsmiddelen gebruiken ultraviolette straling om nucleïnezuurmateriaal te destabiliseren, waardoor de overgrote meerderheid van de oppervlaktebacteriën wordt gedood en hun verspreidingsvermogen ernstig wordt beperkt. Hoewel UV-straling schadelijk kan zijn als deze in direct contact komt met uw huid of ogen, zijn deze risico's grotendeels te vermijden bij correct gebruik van een telefoonontsmettingsmiddel of UV-staafje, en bovendien zijn ze doorgaans veiliger dan de meeste reinigingsaerosolen of samentrekkende middelen zoals bleekmiddel of isopropylalcohol. Hoewel ultraviolette straling een bewezen methode is om de verspreiding van bacteriën te verminderen en lucht, water en niet-poreuze oppervlakken te desinfecteren, heeft de FDA momenteel geen sluitend bewijs voor de effectiviteit van UV-licht tegen COVID-19.

    Kun je een ontsmettingsmiddel voor je telefoon gebruiken met andere dingen?

    Dit hangt af van wat je probeert te desinfecteren. UV-licht kan moeite hebben om in hoekjes, gaatjes of andere poreuze oppervlakken te komen, dus blijf bij dingen met een glad oppervlak voor maximale effectiviteit. En hoewel UV-licht bepaalde materialen, zoals papier, in de loop van de tijd kan aantasten, zou dit een constante blootstelling gedurende lange tijd vereisen.

Image
Image

"Voordat u uw telefoon en het hoesje schoonmaakt, is het raadzaam om eerst uw handen te wassen. U wilt geen bacteriën van uw handen op uw telefoon overbrengen terwijl u deze schoonmaakt. " - Lou Dulley, eigenaar van Lou's Little Cleaning Co

Waar u op moet letten bij een telefoonreiniger

Draagbaarheid

Ben je van plan om je telefoonreiniger mee te nemen onderweg? Ziektekiemen zijn tenslotte overal! In dat geval ben je beter af met een handdesinfecterend middel dat op batterijen werkt, het meeste werkt als toverstokken die je over je apparaat veegt. Er zijn ook ontsmettingsmiddelen die niet eens stroom nodig hebben. Deze beschermen niet zo effectief tegen ziektekiemen, maar verwijderen vettige vingerafdrukken in een handomdraai.

Image
Image

Oplaadmogelijkheid

Waarom alleen ontsmetten als je tegelijkertijd kunt opladen en ontsmetten? Als je wat extra geld over hebt, ga dan naar een hoger niveau voor oplaadmogelijkheden. Sommige hebben USB-poorten die opladen tijdens het ontsmetten mogelijk maken, en sommige hebben zelfs Qi draadloos opladen voor extra gemak.

"Het is veilig om een telefoon te ontsmetten wanneer deze wordt opgeladen als je traditionele ontsmettingsmiddelen of probiotica gebruikt. Als u UV-ontsmettingsapparaten gebruikt wanneer de telefoon erin is geplaatst, hebben niet alle apparaten de mogelijkheid om ze op te laden tijdens het ontsmetten. Sommige doen dat via de kabel of draadloos. " - Elad Amir, directeur van Synbio Shield UK

Compatibiliteit

De meeste ontsmettingsmiddelen voor telefoons op de markt hebben een brede compatibiliteit, maar het is essentieel om te controleren of degene die je wilt met je telefoon werkt voordat je een aankoop doet. Sommige ontwerpen die de telefoon volledig omsluiten, zijn niet geschikt voor grotere modellen. Andere opties zijn speciaal gebouwd voor grotere apparaten, zelfs tablets.

Over onze vertrouwde experts

Alan Bradley was eerder de senior tech-editor voor Dotdash en is een ervaren cultuur- en tech-schrijver/editor.

Andrew Hayward is een in Chicago gevestigde schrijver en techjournalist met meer dan 14 jaar ervaring in de branche. Zijn expertisegebieden omvatten smartphones, en hij heeft een aantal van de ontsmettingsmiddelen voor telefoons op deze lijst beoordeeld.

Yoona Wagener test sinds 2019 producten voor Lifewire, gespecialiseerd in smart home, lifestyle en accessoires. Ze heeft veel van de ontsmettingsmiddelen voor telefoons getest in deze verzameling.

Aanbevolen: