Apple kondigt aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen aan

Apple kondigt aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen aan
Apple kondigt aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen aan
Anonim

We weten allemaal dat het steeds groter wordende aantal gadgets in ons leven de planeet geen plezier doet, dus het is fijn om enige vooruitgang te zien in de richting van duurzaamheid.

Een van 's werelds grootste fabrikanten van genoemde gadgets, Apple, heeft zojuist statistieken bekendgemaakt over het recente gebruik van duurzame gerecyclede materialen, zoals onthuld in een persbericht van het bedrijf. Volgens die release werd 18 procent van de materialen die werden gebruikt om de fiscale 2021-producten te vervaardigen, gerecycled of vernieuwd. Dat is een sprong van 50 procent voor de iPhone-maker vanaf 2020 toen gerecyclede materialen slechts ongeveer 12 procent waren.

Image
Image

Bovendien bevatten acht nieuwe producten die zijn uitgebracht ten minste 20 procent gerecyclede materialen, waaronder het eerste gebruik van gerecycled goud door het bedrijf als onderdeel van de interne componenten van de iPhone 13. Apple heeft ook "meer dan verdubbeld" gerecyclede varianten van zeldzame aarde mineralen zoals kob alt en wolfraam in heel 2021.

Er is ook nog de kwestie van plastic. De techgigant kondigde aan dat het plastic bijna uit zijn verpakking heeft verwijderd, aangezien het nu slechts vier procent van deze verpakking uitmaakt, waarbij de nieuwe iPhone-lijn helemaal geen plastic meer heeft. Ze hebben een doel gesteld van nul procent plasticgebruik tegen 2025.

Natuurlijk schoten de omzet en de totale verkoop van Apple omhoog in 2021, met een omzet van bijna 100 miljard in 2020. Met andere woorden, deze productiestijging had de bovengenoemde milieuwinst kunnen compenseren.

Als je echt in deze statistieken wilt duiken, bekijk dan het jaarlijkse milieuvoortgangsrapport van Apple, dat ook vandaag is uitgebracht.

Aanbevolen: