De 6 beste HDMI-switchers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste HDMI-switchers van 2022
De 6 beste HDMI-switchers van 2022
Anonim

Als je weet dat je een HDMI-switcher nodig hebt, maar je niet wilt verzanden in details, denken onze experts dat je gewoon de Kinivo 550BN HDMI-switcher moet kopen: hij heeft de juiste prijs, het juiste aantal ingangen, en het werkt echt gewoon.

Een van de meest irritante dingen van tv's is het beperkte aantal poorten om dingen zoals streamingboxen en gameconsoles aan te sluiten. Een HDMI-switcher omzeilt dit door meer poorten toe te voegen door meerdere apparaten dezelfde kabel naar je tv te laten delen.

Een belangrijk ding om zeker van te zijn wanneer je koopt, is dat je een schakelaar krijgt die de hoogste resolutie ondersteunt die je nodig hebt. De twee belangrijkste opties zijn HD, wat iets goedkoper is, en 4K, ook wel ultra HD genoemd, en geeft een scherper beeld.

Beste algemeen: Kinivo 550BN HDMI-schakelaar

Image
Image

De mogelijkheid om meerdere apparaten op één scherm aan te sluiten is de grootste troef van een HDMI-switch, en de Kinivo 550BN handelt deze taak betrouwbaar af. Ontworpen met krachtige gebruikers in gedachten, ondersteunt het tot vijf HDMI-ingangen voor een enkele uitgang. Onze recensent Emily Ramirez heeft het wekenlang getest met een BenQ HT3550 4K-projector en het voelde alsof het een match made in heaven was.

De Kinivo wordt geleverd met enkele problemen met kabelbeheer. Omdat alle poorten aan één kant zijn opgesteld, is het moeilijk om de kabels op een prettige manier te ordenen. Dat gezegd hebbende, het is eenvoudig en prettig in gebruik, en het is scherp geprijsd.

In-/uitgangspoorten: 5/1 | HDMI-standaard: 2.0 | Afstandsbediening/spraakbediening: Afstandsbediening

Hoewel de Kinivio 550BN enigszins onaantrekkelijk is, zit hij boordevol functies. Het kan 4K weergeven bij 60 Hz, wordt geleverd met automatische schakeling en ondersteunt Dolby digitale codering. Er zit zelfs twee jaar garantie op. Maar het heeft geen ingebouwde HDMI-splitter, wat betekent dat je een oplossing van een derde partij moet gebruiken als je geluidssysteem gescheiden is van je scherm. Over het algemeen maakt de Kinivo 550BN zijn beloften waar. Het duurt ongeveer negen seconden om tussen ingangen te schakelen, wat niet erg snel is, maar video's worden prachtig afgespeeld. Gamen was een vergelijkbare naadloze ervaring, zonder merkbare vertraging tussen de ingang van de controller en het scherm. - Emily Ramirez, producttester

Image
Image

Beste voor krachtige gebruikers: Zettaguard 4K HDMI-switcher

Image
Image

Als je op zoek bent naar een doordacht ontworpen HDMI-switcher met een premium look en feel, dan is de Zettaguard 4K het overwegen waard. Onze recensent heeft het wekenlang getest en vond dat de 4K-inhoud die ze op haar pc streamde er geweldig uitzag, met de HDR-kleuring die de video's echt deed uitkomen.

De Zettaguard 4K had onze beste keuze kunnen zijn. Alleen de Picture-in-Picture (PiP) preview-modus had ons bijna, maar de switcher wordt tegengehouden door slechts vier ingangen en geen HDMI-audiosplitter. De meegeleverde afstandsbediening heeft een speciale PiP-knop waarmee je alle actieve ingangen tegelijk kunt bekijken, samen met een knop voor elke HDMI-ingang.

In-/uitgangspoorten: 4/1 | HDMI-standaard: 2.0 | Afstandsbediening/spraakbediening: Afstandsbediening

De Zettaguard Upgraded 4K 60Hz 4x1 HDMI Switcher is een solide instap in de HDMI-switchermarkt. Het chassis is bescheiden en stevig, de installatie is eenvoudig en de zorgvuldig geplaatste poorten helpen bij het kabelbeheer. Het duurde ongeveer negen seconden voordat de switcher van ingang veranderde, waardoor hij precies in het midden van de geteste producten kwam te staan. Videogames liepen soepel, zonder merkbare latentie, dankzij een overdrachtssnelheid van 18 Gbps. - Emily Ramirez, producttester

Image
Image

Beste budget: Newcare HDMI-schakelaar 3-in-1

Image
Image

Niet iedereen heeft veel apparaten die ze nodig hebben om verbinding te maken. Soms zijn drie ingangen voldoende. We houden van de Newcare HDMI-schakelaar, maar deze is beperkt. Je beta alt weliswaar minder, maar met zo weinig ingangen (weer aan weerszijden, grrr) en het ontbreken van een afstandsbediening, is deze schakelaar het beste voor kleinere systemen en kleine budgetten. Als jij dat bent, heb je er geen problemen mee.

In-/uitgangspoorten: 3/1 | HDMI-standaard: 2.0 | Bediening op afstand/spraak: Geen

Beste voor meerdere schermen: kabel is belangrijk 4K 60 Hz matrixschakelaar

Image
Image

Als je een opstelling met meerdere monitoren hebt en vier ingangen en twee uitgangen nodig hebt, zijn je keuzes vrij beperkt. De Cable Matters 4K 60 Hz Matrix Switch is echter degene die we zouden kiezen. Het ondersteunt de juiste protocollen en ondersteunt zelfs audio-switching. Natuurlijk is het een vrij niche, maar we zijn blij dat het er is.

In-/uitgangspoorten: 4/2 | HDMI-standaard: 2.0 | Afstandsbediening/spraakbediening: Afstandsbediening

Beste beeld-in-beeld: Orei HD-201P 2 X 1 hoge snelheid

Image
Image

Een van de meest voorkomende toepassingen van een HDMI-switcher is beeld-in-beeld, waardoor je twee videobronnen tegelijkertijd kunt bekijken. Als PiP-functionaliteit een must voor je is, maar 4K niet, dan kunnen we de Orei HD-201P aanbevelen.

Deze switcher blinkt uit in geavanceerde PiP (wederom alleen in HD en specifiek de 1080p/1080i-formaten) en ondersteunt een hele reeks geavanceerde audioformaten, dus als je een thuisbioscoopopstelling hebt, zit je goed to go, met ondersteuning voor PCM2, 5.1 en 7.1 surround sound, Dolby 5.1 en DTS 5.1. Dit is een ander nicheproduct, maar zoals hierboven zijn we blij dat het beschikbaar is.

In-/uitgangspoorten: 2/1 | HDMI-standaard: 2.0 | Afstandsbediening/spraakbediening: Afstandsbediening

Beste voor 1080p: IOGEAR 8-poorts HDMI-switch

Image
Image

Sommige thuis- en professionele theateropstellingen vereisen meer ingangen. Deze box heeft acht ingangen en een enkele uitgang voor de grootste systemen.

Als je veel ingangen moet hebben, heb je te maken met 1080p/1080i-uitgang. Voor de prijs zouden we graag 4K-ondersteuning zien, vooral in deze tijd. Maar met acht ingangen is het ongeveer de enige game in de stad (en de enige die we aanbevelen).

In-/uitgangspoorten: 8/1 | HDMI-standaard: 1.4 | Afstandsbediening/spraakbediening: Afstandsbediening

Over het algemeen zijn we dol op de Kinivo 550BN (bekijk op Amazon). Het beschikt over vijf ingangen en één uitgang, kan zowat elk formaat aan en is klein en onopvallend. Het wordt ook geleverd met een superhandige afstandsbediening voor eenvoudig schakelen als je het apparaat hebt weggestopt in je opstelling. Als de Kinivo niet beschikbaar is, pak dan de Zettaguard 4K HDMI-switcher (bekijk op Amazon). Het heeft één poort minder, maar is verder net zo solide als de Kinivo (en dankzij de poorten aan de achterkant, een algeheel netter product). Het is ook minder duur.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een HDMI-switcher

"Thuisgebruikers hebben over het algemeen twee tot vier poorten nodig. Ze kunnen echter tot een 8-poorts switch gaan, afhankelijk van het aantal bronnen dat ze op een scherm willen aansluiten. " - Christian Young, Pro AV Product Manager, ATEN Technology, Inc

Uitvoerresolutie

HDMI-switchers die beschikbaar zijn voor consumenten zijn minimaal 1080p en compatibel met Dolby Digital/DTS.

Als je een 4K Ultra HD-tv en 4K-broncomponenten hebt, moet de switcher ook 4K-compatibel zijn. Als u HDR-gecodeerde en/of 3D-videosignalen moet doorgeven, moet uw HDMI-switcher over die mogelijkheden beschikken.

"De beeldkwaliteit mag niet worden beïnvloed door de HDMI-switchers omdat de bron digitaal is. Als de kwaliteit van het beeld afneemt, kan dit worden toegeschreven aan een slechte verbinding, beschadigde kabels of aan de kwaliteit van de switcher. " - Christian Young, Pro AV-productmanager, ATEN Technology, Inc

HDMI-switchers worden aangesloten op wisselstroom en worden meestal geleverd met een afstandsbediening voor een gemakkelijkere bronselectie. Sommige HDMI-switchers bevatten ook HDMI-CEC-ondersteuning, waardoor de switcher automatisch naar de juiste ingang van het meest recent geactiveerde apparaat gaat.

Belangrijkste kenmerken

Zoals hierboven vermeld, geven alle HDMI-switchers standaard Dolby Digital- en DTS Digital Surround-audiosignalen door, maar als u de uitvoer van de switcher door een thuisbioscoopontvanger leidt (in plaats van rechtstreeks naar de tv te gaan) die decodering biedt voor geavanceerde audioformaten, zoals Dolby TrueHD, Atmos, DTS-HD Master Audio, DTS:X, moet je ervoor zorgen dat je HDMI-switcher compatibel is.

De switcher moet ook HDMI-handshake-vereisten ondersteunen die zijn geïmplementeerd via HDCP (High-bandwidth Digital Copy Protection) of HDCP 2.2 voor 4K-apparatenprotocol tussen bronapparaten en de tv of videoprojector. Dit is belangrijk bij het schakelen tussen apparaten, omdat er een tijdelijke onderbreking is in de handdruk totdat het nieuw geselecteerde apparaat wordt vergrendeld met een nieuwe handdruk.

HDMI-splitters

Heb je geen HDMI-switcher nodig, maar wil je hetzelfde HDMI-signaal naar twee tv's of een videoprojector en tv sturen? Zoals hierboven vermeld, kun je een HDMI-switcher gebruiken met twee HDMI-uitgangen, maar als je geen switcher nodig hebt, kun je een HDMI-splitter gebruiken.

HDMI-splitters die twee, drie, vier of meer signalen van een enkele HDMI-bron verzenden, zijn beschikbaar, maar voor consumenten is twee meestal voldoende. Splitters met meer uitgangen zijn meestal voor zakelijk en commercieel gebruik waarbij één bron naar meerdere tv's of projectoren moet worden gestuurd.

Splitters kunnen worden gevoed of passief (geen stroom nodig). Het is het beste om aangedreven splitters te gebruiken om problemen met handshake of signaalverlies te voorkomen. De splitter moet ook compatibel zijn met de video- en audiosignalen die u mogelijk moet doorgeven. Net als bij een switcher geldt dat als het ene videoweergaveapparaat een lagere resolutie heeft dan het andere, de uitvoer voor beide standaard de lagere resolutie heeft.

Image
Image

Een thuisbioscoopontvanger gebruiken als HDMI-switcher of splitter

Een andere optie om te overwegen die meer HDMI-ingangen voor tv-kijkbronnen kan toevoegen, is een thuisbioscoopontvanger. Laaggeprijsde thuisbioscoopontvangers bieden meestal vier HDMI-ingangen, maar naarmate de prijs stijgt, zult u ontvangers vinden met maximaal zes of acht HDMI-ingangen en twee of drie uitgangen waarmee u verbinding kunt maken met meer dan één tv of een TV en videoprojector vergelijkbaar met een splitter.

FAQ

    Wat is een HDMI-switcher?

    HDMI is de meest gebruikte audio-/videoverbinding. Tv's kunnen echter maar één of twee HDMI-ingangen hebben.

    Als je veel met HDMI uitgeruste bronapparaten hebt, zoals een upscaling dvd/Blu-ray/Ultra HD Blu-ray-speler, kabel-/satellietdecoder, mediastreamer en gameconsole die allemaal moeten worden aangesloten op uw tv, zijn er mogelijk niet genoeg HDMI-ingangen, maar geen paniek.

    In plaats van een nieuwe tv te kopen om alleen maar meer HDMI-ingangen te krijgen, overweeg dan om een externe HDMI-switcher aan te schaffen om het gat te vullen.

    Zal het gebruik van een HDMI-switcher de beeldkwaliteit verminderen?

    HDMI is een digitaal signaal en zal niet op dezelfde manier verslechteren als oudere analoge signalen, zelfs niet met de toevoeging van een switcher. Als u een aanzienlijk verlies in signaalkwaliteit ervaart, kan dit te wijten zijn aan een defect signaal van uw switcher of een beschadigde kabel.

    Wat is het verschil tussen een HDMI-schakelaar en een HDMI-splitter?

    Met een HDMI-schakelaar kun je wisselen tussen ingangen die naar een enkel scherm worden verzonden, terwijl een HDMI-splitter een enkel signaal opneemt en naar meerdere schermen stuurt.

    Kan een HDMI-schakelaar een 4K-signaal verzenden?

    Ja, zolang uw HDMI-kabel en switcher HDMI 2.0 ondersteunen, kunt u een 4K-signaal verzenden zonder kwaliteitsverlies.

Over onze vertrouwde experts

Emily Ramirez schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze schreef eerder voor het Massachusetts Digital Games Institute en MIT Game Lab, en heeft een achtergrond in verhalend ontwerp en media. Ze is erg familie met games, tv en audioapparaten, en was vooral gecharmeerd van de Knivo 550BN vanwege zijn vijf snelle HDMI-poorten en betrouwbaarheid.

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte en is ook de maker en gastheer van de Benefit of the Doud-podcast, waarin populaire technologie wordt beoordeeld en besproken.

Aanbevolen: