Een nieuwe Google-agenda maken

Inhoudsopgave:

Een nieuwe Google-agenda maken
Een nieuwe Google-agenda maken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer naast Andere kalenders Plus (+) pictogram >Maak nieuwe kalender > voer naam in > Creëer kalender.
  • Als u op elk moment een agenda wilt configureren, plaatst u de muisaanwijzer op de naam van de agenda > en selecteert u three-dots om de instellingen te openen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u extra Google-agenda's kunt maken en configureren.

Kalenders toevoegen

Toen je voor het eerst je Gmail-account aanmaakte, heb je automatisch een agenda ontvangen. U kunt ook extra agenda's maken om informatie te delen, speciale evenementen te plannen of een activiteit voor kleine groepen te coördineren. Hier is hoe.

  1. Log in op uw Google-account en bezoek vervolgens de Google Agenda-site.
  2. Klik op Toevoegen (het plustekenpictogram) naast Andere agenda's en selecteer vervolgens Nieuwe agenda maken in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Voer de naam in die u voor uw nieuwe agenda wilt (bijvoorbeeld "Reizen", "Werk" of "Tennisclub") in het vak Naam. Geef optioneel in het vak Description in meer detail aan welke evenementen aan deze kalender worden toegevoegd, evenals de standaardtijdzone voor de kalender.

    Image
    Image
  4. Klik op Creëer kalender. Helemaal onderaan het browservenster ziet u een klein bevestigingsbericht en een link naar Configure extra opties voor de kalender.

    Image
    Image

Nieuwe agenda's configureren

Verfijn je agenda door de instellingen aan te passen. Als je niet de kans hebt gekregen om het onmiddellijk te configureren nadat je het hebt gemaakt, open dan het instellingenmenu door de muisaanwijzer op de naam van de agenda in de linkerweergave Mijn agenda's te plaatsen en klik vervolgens op de drie -punt icoon. Dat pictogram onthult een uitklapmenu waarmee u:

  • Alleen dit weergeven - om alle andere agenda's in het weergavevenster te onderdrukken
  • Verbergen voor lijst - om alleen deze kalender uit het weergavevenster te verbergen
  • Instellingen en delen - om de geavanceerde opties van de kalender aan te passen

Gebruik het pictogram met de drie stippen om ook een kleur voor de kalender te selecteren. Die kleur bepa alt de tint van items in je hoofdvenster.

Als je op de Instellingen en delen optie klikt, ga je naar de instellingenschermen van Google Agenda, waarbij de focus al is toegepast op deze specifieke agenda. De opties zijn gegroepeerd in negen categorieën, waarbij op elke categorie kan worden geklikt in de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant van het scherm.

Image
Image

Elke categorie behandelt bepaalde soorten instellingen:

  • Agenda-instellingen - herha alt de basisinstellingsinformatie die u gebruikte toen u de kalender oorspronkelijk maakte.
  • Uitnodigingen automatisch accepteren - biedt een vervolgkeuzelijst met drie instellingen die bepalen wat er gebeurt als de agenda wordt gepresenteerd met een uitnodiging voor een vergadering of activiteit. U kunt automatisch accepteren als er geen conflict is, automatisch alle uitnodigingen accepteren of uitnodigingen volledig negeren. Als je automatisch accepteert maar er al een conflicterende afspraak is, wordt je uitgenodigd om de uitnodiging handmatig te accepteren of te weigeren.
  • Toegangsrechten - specificeert de zichtbaarheid van de agenda op internet. Als u op Maak beschikbaar voor publiek klikt, kan iedereen (inclusief Google Zoeken!) de agenda lezen. Je hebt de kans om aan te geven of alle evenementdetails of alleen beschikbaar/bezet-info beschikbaar is voor de wereld, evenals een Get shareable link optie om het internetadres van de kalender te verkrijgen voor distributie aan anderen of voor online publicatie.
  • Deel met specifieke mensen - geeft een lijst van elke gebruiker die specifieke rechten heeft om toegang te krijgen tot de agenda. Voeg mensen toe die al een Google-account hebben. U kunt selecteren of elke individuele persoon alleen beschikbaar/bezet-info of alle details kan zien. U kunt gebruikers ook bewerkingsrechten verlenen om gebeurtenissen te wijzigen of te verwijderen, en om de instellingen voor delen van die gebeurtenissen te beheren.
  • Evenementmeldingen en meldingen van gebeurtenissen voor de hele dag - vraag Google Agenda om je voorafgaand aan een evenement een herinnering te sturen. Deze kaarten stellen uw standaard herinneringsregels in. Stel meer dan één herinnering in als je extra aansporing nodig hebt.
  • Algemene meldingen - stelt nauwkeurig afgestemde waarschuwingen in voor wanneer bepaalde wijzigingen in de kalender worden aangebracht. Kies uw meldingstype voor elke standaardwaarschuwing of laat ze ingesteld op Geen om meldingen te onderdrukken.
  • Agenda integreren - met andere diensten. Je ziet hier een heleboel opties, waaronder het openbare adres van de agenda en de iCal-link.
  • Agenda verwijderen - ofwel door te klikken op Afmelden (om de agenda te verlaten maar de toegang ertoe te verwijderen) ofVerwijderen (om het volledig te wissen, ook de toegang af te sluiten voor mensen met wie het is gedeeld).

Andere opties voor het toevoegen van nieuwe kalenders

Als je een nieuwe agenda toevoegt, zie je opties om ook andere soorten agenda's toe te voegen.

Als je in plaats van een nieuwe lege kalender toe te voegen, ervoor hebt gekozen om Bladeren door interessante kalenders, zie je een lijst met beheerde kalenders met openbare en religieuze feestdagen, sportevenementen en maanstanden.

Kiezen Van URL opent een venster waarin u het iCal-adres van een agenda kunt plakken om u erop te abonneren.

Selecteer Import om een lokaal bestand te uploaden (in de iCal- of Microsoft Outlook-csv-indeling).

Aanbevolen: