Maak een scheve foto recht met Paint.Net

Inhoudsopgave:

Maak een scheve foto recht met Paint.Net
Maak een scheve foto recht met Paint.Net
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Lagen > Nieuwe laag toevoegen. Teken een rechthoek over de bovenste helft van de afbeelding. Wijzig indien nodig de primaire kleur.
  • Verplaats de Opacity - Alpha schuifregelaar naar de helft. Ga dan naar Bewerken > Selectie vullen om de selectie te vullen met de semi-transparante kleur.
  • Selecteer de achtergrondlaag en ga naar Layers > Rotate/Zoom. Draai de afbeelding zodat de horizon uitgelijnd is met de semi-transparante laag.

Een perfect horizontale foto maken is praktisch onmogelijk. Gelukkig is het mogelijk om horizonten recht te trekken in Paint. NET. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op versie 4.2 van de Paint. NET-beeldbewerkingssoftware voor Windows, niet te verwarren met de gelijknamige website.

Hoe afbeeldingen rechtzetten in Paint. NET

In tegenstelling tot andere afbeeldingseditors voor Windows, zoals Adobe Photoshop of GIMP, biedt Paint. NET niet de mogelijkheid om hulplijnen aan een afbeelding toe te voegen. Om het aanpassen van de horizon gemakkelijker te maken, kunt u een semi-transparante laag toevoegen en die als richtlijn gebruiken. U kunt stap 1-7 overslaan als u uw oog vertrouwt, maar als u deze stappen uitvoert, zorgt u ervoor dat uw afbeelding perfect horizontaal is.

  1. Ga naar File > Open en selecteer de afbeelding die u recht wilt maken.

    Image
    Image
  2. Ga naar Layers > Nieuwe laag toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer het gereedschap Rechthoek selecteren uit de gereedschapskist en klik en teken vervolgens een brede rechthoek over de bovenste helft van de afbeelding zodat de onderkant van de selectie de horizon in het midden.

    Image
    Image
  4. Verander indien nodig de Primaire kleur. Als de afbeelding erg donker is, gebruik dan een zeer lichte kleur. Als de afbeelding licht is, gebruik dan zwart.

    Als je het kleurenpalet niet ziet, selecteer je het pictogram in de rechterbovenhoek om het te openen.

    Image
    Image
  5. Verplaats de Opacity - Alpha schuifregelaar naar de helft.

    Als u de schuifregelaar Opacity - Alpha niet ziet, selecteert u More in het kleurenpalet om deze zichtbaar te maken en selecteert u vervolgens Minder om het te verbergen.

    Image
    Image
  6. Ga naar Bewerken > Selectie vullen om de selectie te vullen met de semi-transparante kleur. Dit geeft een rechte horizontale lijn over het beeld die kan worden gebruikt om de horizon uit te lijnen.

    Image
    Image
  7. Ga naar Bewerken > Deselecteer om de selectie te verwijderen omdat deze niet langer nodig is.

    Image
    Image
  8. Selecteer de Background laag in het palet Lagen, ga dan naar Layers > Rotate/Zoom.

    Om een laag te selecteren, moet u erop klikken. Door het vakje naast de laag aan te vinken, wordt de laag gewoon weergegeven of verborgen.

    Image
    Image
  9. Verplaats de eerste schuifregelaar onder Roll/Rotate om de afbeelding te roteren zodat de horizon uitgelijnd is met de semi-transparante laag en selecteer vervolgens OK.

    U kunt de toetsen left en right gebruiken om de afbeelding aan te passen, of u kunt de waarde naast de schuifregelaar aanpassen.

    Image
    Image
  10. Selecteer de transparante laag en ga naar Lagen > Laag verwijderen.

    Image
    Image
  11. Het roteren van de afbeelding leidt tot transparante gebieden aan de randen, dus deze moet worden bijgesneden. Selecteer het gereedschap Rechthoekselectie en teken een selectie over de afbeelding die geen van de transparante gebieden bevat, ga dan naar Afbeelding > Bijsnijden tot selectie.

    Image
    Image
  12. Sla je nieuwe afbeelding op.

    Image
    Image

Aanbevolen: