Hoe Excel-documenten naar het PDF-formaat te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Excel-documenten naar het PDF-formaat te converteren
Hoe Excel-documenten naar het PDF-formaat te converteren
Anonim

Wat te weten

  • In Windows: Kies File > Export > Create PDF/XPS. Bevestig dat PDF is geselecteerd naast Opslaan als type.
  • Op een Mac: Ga naar File > Save As. Selecteer naast Bestandsindeling PDF.
  • In Google Spreadsheets: gebruik de file picker om het Excel-bestand te openen. Ga naar File > Download > PDF > Export.

In dit artikel worden methoden uitgelegd voor het converteren van Excel-documenten naar PDF-indeling, inclusief exporteren vanuit Windows of Mac Excel, met Google Spreadsheets, met behulp van een online converter en afdrukken naar PDF-indeling. Informatie is van toepassing op Excel-versies 2021, 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Microsoft 365.

Exporteren naar PDF in Excel op een Windows-pc

Er zijn veel manieren om een Excel-bestand naar het PDF-formaat te converteren, zodat het gemakkelijker te openen en te lezen is op andere apparaten, zonder dat er een spreadsheetprogramma of app is geïnstalleerd. Als u Excel op uw Windows-computer heeft, kunt u bestanden in Excel XLSX- of XLS-indeling eenvoudig naar PDF's converteren.

  1. Open het File > Export menu.
  2. Kies Maak PDF/XPS.
  3. Controleer of PDF (.pdf) is geselecteerd naast Opslaan als type. De andere optie is om een XPS-bestand te maken.

    Image
    Image

    U kunt deze tijd optioneel gebruiken voordat u de PDF maakt om enkele geavanceerde opties in of uit te schakelen. Ga naar Options in het dialoogvenster Opslaan om dingen te doen zoals alleen specifieke pagina's naar PDF exporteren, alle werkbladen exporteren en meer.

  4. Kies waar de PDF moet worden opgeslagen en selecteer vervolgens Publish.

Exporteren naar PDF in Excel op een Mac

Als je een Mac-computer gebruikt, kan het maken van een PDF van een Excel-bestand worden voltooid via het Opslaan als menu-item.

  1. Ga naar File > Save As om een pop-upvenster te openen voor het opslaan van het Excel-document.
  2. Kies naast Bestandsindeling onderaan dat venster PDF.

    Image
    Image

    Let op de opties net onder de vervolgkeuzelijst voor formaatselectie. U kunt Workbook of Sheet kiezen om ofwel de hele werkmap naar PDF te converteren (alle werkbladen die gegevens bevatten) of alleen het geopende werkblad nu.

  3. Selecteer Save om het Excel-bestand op uw Mac naar PDF te converteren.

Exporteren naar PDF met Google Spreadsheets

Sheets is de online maker en editor van Google voor spreadsheets. Omdat je Excel-bestanden kunt uploaden naar Google Spreadsheets en omdat Spreadsheets documenten naar de PDF-indeling kan exporteren, is het een geweldige manier om XLSX/XLS naar PDF te converteren op elke computer.

  1. Open Google Spreadsheets en gebruik de file picker knop aan de rechterkant om naar uw Excel-bestand te bladeren en het te openen.
  2. Ga naar File > Download > PDF (.pdf) om een voorbeeld te zien van het document als pdf. U kunt bewerken wat moet worden geëxporteerd en enkele andere instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer EXPORT om de spreadsheet als PDF op te slaan.

Gebruik online converters

Een andere optie is om een bestandsconverter te gebruiken. Aangezien XLS- en XLSX-bestanden documenten zijn, kunt u een gratis documentbestandsconverter gebruiken.

Er zijn zelfs enkele online Excel naar PDF-converters die dit nog eenvoudiger maken, en aangezien ze met elke webbrowser werken, kunnen ze Excel naar PDF converteren op elk besturingssysteem.

Een paar van onze favorieten zijn Smallpdf, iLovePDF, Soda PDF en Online2PDF.

Een andere die we leuk vinden, hieronder weergegeven, is FileZigZag. Upload daar uw Excel-bestand en kies PDF als doelformaat. Selecteer Begin met converteren om het Excel-bestand naar PDF te converteren en de downloadlink te krijgen.

Image
Image

'Afdrukken' naar PDF

Als je Excel niet hebt geïnstalleerd, kun je het XLSX- of XLS-bestand nog steeds naar PDF opslaan met het gratis Excel Viewer-programma van Microsoft. Omdat die tool echter alleen een Excel-bestandsviewer is (geen editor), moet u er een ander programma bij installeren om het de PDF-conversie te laten ondersteunen.

Een manier is met een gratis PDF-printer. PDF-printers werken doordat u het document naar PDF 'afdrukt', wat een gemakkelijke manier is om het Excel-bestand naar de PDF-converter te sturen, waarna het programma het opslaat in het PDF-formaat.

  1. Open Excel Viewer en selecteer het Excel-bestand dat u naar PDF wilt converteren.
  2. Gebruik de knop linksboven in het programma om Print. te selecteren
  3. Wijzig de printer in het vervolgkeuzemenu naast Naam om de PDF-printer te zijn die u hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image

    In ons voorbeeld kunnen we Foxit Reader PDF Printer kiezen in het vervolgkeuzemenu.

  4. Breng eventuele andere wijzigingen aan in de afdrukvoorkeuren, zoals het afdrukken van een bepaald aantal pagina's, en selecteer vervolgens OK om de PDF-printersoftware, Foxit PDF Reader in dit geval.

    Sommige PDF-printers zullen het programma openen met verdere instructies, en anderen zullen de PDF opslaan zonder enige andere prompt.

  5. Dat is het! U hebt een PDF-bestand gemaakt van het Excel-document!

Waarom het PDF-formaat gebruiken

Excel-bestanden vereisen een specifiek programma om ze te lezen en te bewerken, dus het kan moeilijk zijn om dergelijke documenten te delen met mensen die niet over de benodigde software beschikken. Het PDF-formaat is echter veel alomtegenwoordiger, dus zolang er een PDF-viewer op de computer is geïnstalleerd, kunt u het bestand bekijken zonder dat u een spreadsheetviewer/editor nodig heeft.

Excel-bestanden die in de XLSX- of XLS-indeling blijven, kunnen 100 procent worden bewerkt met Excel of een ander vergelijkbaar spreadsheetprogramma (bijv. OpenOffice Calc en LibreOffice Calc), maar PDF's zijn dat niet. Hoewel er PDF-editors beschikbaar zijn, werken ze meestal niet zo goed als het bewerken van het onbewerkte bestand.

Aanbevolen: