Mobvoi TicWatch E2 Review: goedkoop, maar geen goede deal

Inhoudsopgave:

Mobvoi TicWatch E2 Review: goedkoop, maar geen goede deal
Mobvoi TicWatch E2 Review: goedkoop, maar geen goede deal
Anonim

Bottom Line

Inconsistente prestaties, semi-regelmatige verbroken verbindingen en rare problemen met de oplader maken de Mobvoi TicWatch E2 een smartwatch die je moet overslaan.

Mobvoi TicWatch E2

Image
Image

We hebben Mobvoi TicWatch E2 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Google heeft nog geen eigen smartwatch gemaakt, maar er zijn veel horloges met Wear OS, voorheen bekend als Android Wear. Het is niet zoals de Apple Watch, waar er slechts één ontwerp is met kleur- en materiaalvarianten: Wear OS-horloges lopen uiteen van sportief tot chic, modern tot klassiek en premium tot ronduit betaalbaar.

Mobvoi's TicWatch E2 v alt zeker in de laatste categorie in die laatste vergelijking. Dit professionele Wear OS-horloge is voornamelijk gemaakt van zwart plastic en bevat niet veel zwier. Het is bedoeld als een goedkoop alternatief voor veel duurdere smartwatches. Maar een aantal terugkerende problemen maken dit een moeilijk horloge om aan te bevelen, zelfs voor die opvallende prijs.

Image
Image

Ontwerp en comfort: onopvallend, maar het scherm is geweldig

De TicWatch E2 is een grote, stevige smartwatch, met een 1,39-inch rond display omgeven door een zwarte plastic rand. Er zit een beetje detail in, inclusief een cirkelvormig patroon op de vaste ring en een helling naar de nokken die aan de banden zijn bevestigd, maar het is allemaal dezelfde kleur en matte textuur. Fysiek v alt de TicWatch E2 gewoon niet erg op.

Maar dat is niet zozeer een probleem als wel een mogelijke kwestie van voorkeur. Bovendien betekent het niet-opvallende fysieke ontwerp dat het scherm van de TicWatch de echte ster van de show kan zijn. Dit is misschien een low-end smartwatch, maar het grote 1,39-inch AMOLED-scherm ziet er geweldig uit met een resolutie van 400 x 400. Het is net zo indrukwekkend als elk ander smartwatch-scherm dat we hebben gezien, terwijl het veel kleurrijk en helder is.

Dit is misschien een goedkopere smartwatch, maar het grote 1,39-inch AMOLED-scherm ziet er geweldig uit met een resolutie van 400 x 400.

De case heeft maar één fysieke knop, als je aan de rechterkant van de case drukt, wordt snel de scrollende lijst met apps weergegeven, terwijl een aanhoudende druk de Google Assistent tevoorschijn ha alt. De TicWatch E2 wordt geleverd met een zwarte siliconen sportband van 22 mm, die u desgewenst kunt verwisselen met andere banden van dezelfde maat. Ondanks zijn grote formaat is het horloge zelf ongelooflijk licht van gewicht, dus het voelt helemaal niet zwaar aan de pols.

Instelproces: helemaal geen gedoe

Het instellen van de TicWatch E2, zoals elk recent Wear OS-horloge, is een eenvoudig proces. Download eenvoudig de Wear OS-app op uw Android-telefoon of iPhone en volg de stappen binnen, waaronder het koppelen van het horloge, het overwegen van enkele instellingen en uiteindelijk aan de slag gaan. Het zou in totaal niet meer dan een paar minuten moeten duren.

Image
Image

Prestaties: soms prima, soms niet

Het is niet verwonderlijk dat deze smartwatch met korting niet de nieuwste en beste technologie bevat. De Mobvoi TicWatch E2 gebruikt de Qualcomm Snapdragon Wear 2100-chip, die debuteerde in 2016 en sindsdien is vervangen door de snellere Snapdragon Wear 3100. Dat is de chip die je zult zien in de meeste Wear OS-horloges van vandaag, maar niet deze.

We kwamen enkele vreemde stukken van aanzienlijke vertraging tegen, waar de TicWatch E2 constant sleepte toen we probeerden door de interface te navigeren. Soms moesten we een paar seconden wachten om de wijzerplaat te zien wanneer we het horloge optilden of op het scherm tikten. Er waren ook zichtbare vertragingen bij het openen van apps of meldingen. Het proberen om de Google Assistent te gebruiken is de grootste ergernis op die momenten, omdat het soms enkele seconden duurt om te laden en de taak niet altijd voltooit.

We kwamen enkele vreemde stukken van aanzienlijke vertraging tegen, waar de TicWatch E2 constant sleepte toen we probeerden door de interface te navigeren.

Dit zijn geen problemen die bij alle Snapdragon Wear 2100-horloges voorkomen, maar hier zijn ze pijnlijk. Het is vreemd omdat we ook perioden hebben meegemaakt waarin het horloge erg snel reageert, van het optrekken van de wijzerplaat tot het bladeren door de interface. Het was erg inconsistent.

Frustrerend genoeg verloor de telefoon ook regelmatig de verbinding met onze telefoon (de Samsung Galaxy S10). We zouden proberen toegang te krijgen tot de Google Assistent en soms een foutmelding krijgen, omdat deze geen verbinding kon maken met Google, of een aantal laat arriverende meldingen kregen nadat het horloge opnieuw was verbonden.

Batterij: solide uptime, maar pas op voor laadproblemen

Mobvoi adverteert met een batterijduur van 48 uur, maar daar moet een asterisk naast staan: je komt alleen in de buurt als het altijd-aan-scherm is uitgeschakeld en je de GPS niet intensief gebruikt voor fitness volgen. Het altijd-aan-scherm vernietigt behoorlijk wat van de levensduur van de batterij, en je zult waarschijnlijk niet diep in een tweede dag komen op een enkele lading. Bij bescheiden gebruik en het scherm uit als je er niet naar kijkt, zou je de oplader om de andere nacht veilig moeten kunnen overslaan.

De TicWatch E2 wordt geleverd met een klein magnetisch oplaadstation waar het horloge in vastklikt, maar het wordt niet geleverd met de voedingsadapter die in uw muur wordt gestoken. Dat blijkt meer te zijn dan alleen een kostenbesparende zet, maar ook een potentieel groot probleem voor gebruikers. We hebben nooit een probleem gehad om andere moderne smartwatches of smartphones aan te sluiten op het soort snelladende power bricks die bij veel van de huidige telefoons worden geleverd, maar de TicWatch E2 kan die extra lading niet aan. Het frituurt blijkbaar de kabel.

We kwamen hier op de harde manier achter, omdat onze TicWatch E2 in de dagen na onze eerste lading geen stroom uit de kabel zou halen. We bestelden een vervangend horloge en ondervonden al snel hetzelfde probleem opnieuw. Uiteindelijk realiseerden we ons dat er een minder krachtige 5W-oplader nodig was, zoals de kleine oplaadblokken die bij iPhones worden geleverd, en onze derde oplaadkabel deed uiteindelijk de truc. Dat is echter een beetje belachelijk, en Mobvoi had het probleem helemaal kunnen vermijden door gewoon een kleine krachtsteen in de doos te gooien.

Image
Image

Software en belangrijkste kenmerken: de set met budgetfuncties

De TicWatch E2 draait momenteel Wear OS 2.6, de nieuwste versie, en de smartwatch-interface van Google is in de loop der jaren geleidelijk soepeler en nuttiger geworden. Het is niet zo opvallend of intuïtief als Apple's watchOS 5, maar de meegeleverde wijzerplaten van de E2 zien er mooi uit en er zijn er nog veel meer beschikbaar om te downloaden van de Play Store, om nog maar te zwijgen van een solide reeks draagbare apps.

Het levert met gemak meldingen van je verschillende apps, waardoor je een kleine buzz aan je pols krijgt wanneer je een nieuw bericht of e-mailvoorbeeld hebt om naar te kijken. De TicWatch E2 heeft echter geen ingebouwde luidspreker, dus je kunt niet vanaf je telefoon bellen en de Google Assistent kan ook niet praten. Wanneer u in de microfoon praat, verschijnen de resultaten gewoon als tekst op het scherm. Het mist ook een NFC-chip voor mobiele betalingen, dus er zijn een aantal belangrijke manieren waarop dit goedkopere Wear OS-horloge op het gebied van functies is tekortgedaan.

De TicWatch E2 draait momenteel Wear OS 2.6, de nieuwste versie, en de smartwatch-interface van Google is in de loop der jaren geleidelijk soepeler en nuttiger geworden.

Het is echter goed uitgerust op het gebied van fitness, met een ingebouwde GPS, een hartslagsensor en waterbestendigheid tot 50 meter waardoor het zwembestendig is. In combinatie met het lichte gewicht maakt dat de TicWatch E2 een redelijk ideaal apparaat voor het volgen van hardloopsessies, wandelingen, fietstochten, zwemmen en andere oefeningen, en het presteerde bewonderenswaardig in onze handmatige tests.

Een vreemde opmerking is dat het automatisch een paar fantoomruns volgde tijdens ons dagelijks gebruik, wat verbijsterend was. Misschien liepen we even wat sneller dan normaal, maar dat had geen volgsessie mogen veroorzaken. Het was nooit een probleem met andere smartwatches die we hebben gebruikt.

Prijs: het is goedkoop, maar met problemen

Wear OS-horloges variëren sterk in prijs, variërend tot enkele honderden dollars voor modegerichte of robuuste modellen, maar de TicWatch E2 is absoluut een van de goedkoopste met $ 160. Het is ook goedkoper dan de Fitbit Versa ($ 180) en een stuk minder dan de Samsung Galaxy Watch ($ 330 plus) en Apple Watch Series 4 ($ 399 plus).

Gezien het brede scala aan Wear OS-apparaten, is het echter niet moeilijk om andere modellen te vinden met een prijs van minder dan $ 200. Veel van Fossil's Wear OS-horloges worden tegenwoordig bijvoorbeeld met aanzienlijke korting verkocht. Het hangt allemaal af van wat je zoekt, maar zoals overal is opgemerkt, hadden we echte problemen met de TicWatch E2.

Image
Image

TicWatch E2 vs. Fitbit Versa

De TicWatch E2 en Fitbit Versa zijn twee van de meest opvallende huidige opties als het gaat om fitnessgerichte smartwatches die de bank niet kapot maken. We geven de voorkeur aan het grotere scherm en het visuele ontwerp van de TicWatch, hoewel de slanke bouw van de Fitbit Versa beter geschikt is voor fitnessbehoeften.

De Fitbit-interface is niet erg snel of opwindend en het ontbreekt aan GPS aan boord, maar rond het horloge lopen bleek nog steeds een betrouwbaardere en minder frustrerende ervaring dan het gebruik van de TicWatch E2. De Fitbit Versa voelt als een solide deal voor de prijs, terwijl de TicWatch E2 grotendeels een beetje stroef lijkt.

Het is het niet waard

De Ticwatch E2 werkt een deel van de tijd vloeiend, het scherm ziet er geweldig uit en het no-nonsense ontwerp is volledig solide. Het werkt ook goed als een fitnesstracker, wanneer je maar wilt. Het liep echter vaak vast tijdens onze tests, waardoor de simpele handeling van het oproepen van apps of het activeren van de Google Assistent een frustrerende oefening werd. Voeg de semi-reguliere verbroken verbindingen met onze telefoon en het opladerdebacle toe, en het is gewoon de prijs niet waard. Zet uw geld op een smartwatch die niet zo gecompromitteerd aanvoelt.

Specs

  • Productnaam TicWatch E2
  • Product Merk Mobvoi
  • MPN WG12026
  • Prijs $159.99
  • Releasedatum januari 2019
  • Productafmetingen 1,85 x 2,06 x 0,51 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Wear OS
  • Processor Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  • RAM 512MB
  • Opslag 4GB
  • Waterdicht 5ATM

Aanbevolen: