Wat is een SRT-bestand (en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

Wat is een SRT-bestand (en hoe er een te openen)
Wat is een SRT-bestand (en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een SRT-bestand is een SubRip-ondertitelingsbestand.
  • Open er een met een videospeler zoals VLC of MPC-HC.
  • Converteer naar VTT, TXT en vergelijkbare formaten met Jubler of Rev.com.

Dit artikel legt uit wat een SRT-bestand is, hoe je er een kunt bewerken of je eigen kunt maken, welke programma's het bestand samen met een video kunnen afspelen en hoe je er een kunt converteren naar een ander ondertitelformaat.

Wat is een SRT-bestand?

Een bestand met de. SRT-bestandsextensie is een SubRip-ondertitelingsbestand. Dit soort bestanden bevat informatie over de ondertiteling van video's, zoals de begin- en eindtijdcodes van de tekst en het opeenvolgend aantal ondertitels.

Het is belangrijk op te merken dat het bestand zelf slechts een tekstbestand is dat samen met videogegevens wordt gebruikt. Dit betekent dat het geen video- of audiogegevens bevat.

Image
Image

Hoe SRT-bestanden te openen

Elke teksteditor kan worden gebruikt om SRT-bestanden te openen, omdat het gewoon tekstbestanden zijn. Bekijk onze lijst met de beste gratis teksteditors voor enkele opties, of overweeg een speciale SRT-editor zoals Jubler te gebruiken.

De meest voorkomende reden waarom iemand een SRT-bestand wil openen, is om het met een videospeler te gebruiken, zodat de ondertitels samen met de film worden afgespeeld.

In dat geval kun je het openen met programma's zoals VLC, MPC-HC, KMPlayer, MPlayer, BS. Player of Windows Media Player (met de VobSub-plug-in). Het SRT-formaat wordt ook ondersteund voor YouTube-video's, wat betekent dat je zelfs de ondertitels in een van je YouTube-video's kunt gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een film hebt geopend in VLC, kun je het Sub title > Add Sub title File menu gebruiken om de SRT-bestand en laat het met de video spelen. Een soortgelijk menu is te vinden in alle andere hierboven genoemde videospelers.

Sommige van die multimediaspelers kunnen waarschijnlijk geen SRT-bestand openen tenzij er al een video is geopend. Om het bestand zonder video te openen, alleen om de tekst te zien, gebruikt u een van de hierboven genoemde teksteditors.

Zie ons artikel Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen als uw SRT-bestand in een ander programma wordt geopend dan waarmee u het wilt openen. Onthoud echter dat, omdat de meeste videospelers die dit formaat ondersteunen waarschijnlijk een speciaal menu hebben om het te openen, zoals bij VLC, je misschien eerst het programma moet openen en dan het bestand moet importeren in plaats van er gewoon op te dubbelklikken.

Een SRT-bestand converteren

Sommige van de bovenstaande editors en videospelers kunnen het bestand converteren naar andere ondertitelformaten. Jubler kan er bijvoorbeeld een opslaan in een SSA-, SUB-, TXT-, STL-, XML- of DXFP-bestand, allemaal verschillende soorten ondertitelformaten.

Je kunt SRT-bestanden ook online converteren op websites zoals Rev.com en Sub title Converter. Rev.com kan er bijvoorbeeld een converteren naar SCC, MCC, TTML, QT. TXT, VTT, CAP en andere. Het kan dit in batch doen en zal het zelfs naar meerdere formaten tegelijk converteren.

Image
Image

Een SRT-bestand is slechts een tekstbestand, geen video- of audiobestand. Je kunt SRT niet converteren naar MP4 of een ander multimediaformaat zoals dat, wat je ook ergens anders leest!

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als u uw bestand niet op de hierboven beschreven manieren kunt openen, controleer dan nogmaals de bestandsextensie. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare extensie, zelfs als de formaten helemaal niets met elkaar te maken hebben.

SRF en HGT zijn slechts een paar voorbeelden.

Een SRT-bestand maken

Je kunt je eigen SRT-bestand maken met elke teksteditor, zolang je het formaat maar correct houdt en het opslaat met de. SRT-bestandsextensie. Een eenvoudigere manier om uw eigen SRT-bestand te maken, is echter door het Jubler-programma te gebruiken dat bovenaan deze pagina wordt vermeld.

Een SRT-bestand heeft een bepaald formaat waarin het moet bestaan. Hier is een voorbeeld van slechts een fragment uit een SRT-bestand:


1097

01:20:45, 138 --> 01:20:48, 164

Jij' zeg nu alles

om te krijgen wat je wilt.

Het eerste getal is de volgorde die deze ondertitelbrok moet aannemen in verhouding tot alle andere. In het volledige SRT-bestand heet de volgende sectie 1098, en dan 1099, enzovoort.

De tweede regel is de tijdcode voor hoe lang de tekst op het scherm moet worden weergegeven. Het is ingesteld in de indeling HH:MM:SS, MIL, dat is hours:minutes:seconds, milliseconds. Dit verklaart hoe lang de tekst op het scherm moet worden weergegeven. In dat voorbeeld zouden die woorden ongeveer 3 seconden (48-45 seconden) op het scherm blijven staan.

De andere regels zijn de tekst die zou moeten verschijnen tijdens de periode die er recht boven is gedefinieerd.

Na een sectie moet er een regel lege ruimte zijn voordat je de volgende begint, wat in dit voorbeeld zou zijn:


1098

01:20:52, 412 --> 01:20:55, 142

Je wilt medelijden met jezelf hebben,

nietwaar?

Er hoeft niets speciaals te worden opgenomen aan het begin of einde van het SRT-bestand. Begin en eindig gewoon zoals je de voorbeelden zou schrijven die we hier hebben gegeven.

Het einde van dit bestand zou er ongeveer zo uit kunnen zien:


1120

01:33:50, 625 --> 01:33:52, 293

Dit is eindelijk het einde.

Meer informatie over het SRT-formaat

Het programma SubRip ha alt ondertitels uit films en geeft de resultaten weer in het SRT-formaat zoals hierboven beschreven.

Een ander formaat dat oorspronkelijk WebSRT heette, gebruikt ook de. SRT-bestandsextensie. Het heet nu WebVTT (Web Video Text Track) en gebruikt de bestandsextensie. VTT. Hoewel het wordt ondersteund door grote browsers zoals Chrome en Firefox, is het niet zo populair als het SubRip Sub title-formaat en gebruikt het niet exact hetzelfde formaat.

Je kunt SRT-bestanden downloaden van verschillende websites. Een voorbeeld is Podnapisi.net, waarmee je ondertitels voor tv-programma's en films kunt downloaden met behulp van een geavanceerde zoekopdracht om de exacte video op jaar, type, aflevering, seizoen of taal te vinden.

MKVToolNix is een voorbeeld van een programma dat ondertitelingsbestanden van MKV-bestanden kan verwijderen of toevoegen.

Veelgestelde vragen

  • Hoe download je een SRT-bestand van YouTube? Als het ondertitelingspictogram (CC) zichtbaar is onder een YouTube-video, je kunt een site zoals SaveSubs gebruiken om de ondertitels van de video te extraheren en te downloaden. Voer op SaveSubs de URL van de video in, selecteer Download en selecteer vervolgens SRT
  • Hoe maak je een SRT-bestand voor Facebook? Maak eerst het SRT-bestand met een teksteditor of een SRT-editor zoals Jubler. Selecteer vervolgens Video bewerken op de Facebook-video en selecteer Choose File hieronder Upload SRT-bestanden om te uploaden uw SRT-bestand.

Aanbevolen: