De 6 beste 80- tot 85-inch tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste 80- tot 85-inch tv's van 2022
De 6 beste 80- tot 85-inch tv's van 2022
Anonim

Als uw woonkamer of thuisbioscoop aan de grotere kant is, wilt u een 80 tot 85 inch tv overwegen voor de ultieme ervaring.

Deze modellen met groot scherm zijn perfect geschikt voor afgewerkte kelders en kamers met gewelfde of kathedraalplafonds, en brengen echt de bioscoopervaring in uw woonkamer - voor een prijs.

Als je gewoon de beste tv met groot scherm wilt, hebben onze experts de Samsung QN85QN85AAFXZA Neo QLED 4K 85-inch tv gekozen. Het is niet goedkoop, maar het is geweldig.

We hebben onze andere tv-keuzes hieronder afgerond en hun functies uitgesplitst om u te helpen beslissen welke geschikt is voor u.

Beste algemeen: Samsung QN85QN85AAFXZA Neo QLED 4K 85-inch tv

Image
Image

We kunnen er niet achter komen welke groep mensen teleurgesteld zou zijn door deze tv. Filmliefhebbers? Nee, de tv bekijkt elke scène om het scherm aan te passen om het perfect te houden. Audioliefhebbers? Nee, de geïntegreerde luidsprekers gebruiken geluidstechnologie voor het volgen van objecten voor virtueel 3D-surroundgeluid zonder dat er externe audioapparatuur voor thuis nodig is.

Audioliefhebbers die ook netjes zijn? Nee, deze tv ondersteunt draadloze soundbars en subwoofers. Gamers? Nee, je kunt de instellingen aanpassen voor een soepelere sessie. Oh, en de afstandsbediening werkt op zonne-energie! De enige groep mensen die van streek is door deze tv, zijn dus accountants.

Maat: 85-inch Paneeltype: QLED Resolutie:4K HDR: Quantum HDR 24X Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Beste toekomstbestendige 8K-tv: Samsung QN85QN900AFXZA 85-inch Neo QLED 8K-tv

Image
Image

De Samsung QN900A is een van de meest betaalbare 8K-televisies die verkrijgbaar is, met een verkoopprijs van iets minder dan $ 9.000 voor het 85-inch scherm. Dit lijkt voor sommige klanten misschien nog steeds erg steil, maar andere 8K-modellen kunnen voor maar liefst $ 30, 000 worden verkocht. Dit model is gebouwd rond een geheel nieuwe 8K-processor en de dubbele luidsprekers gebruiken sensortechnologie om de geluidsinstellingen en het volume aan te passen aan past bij uw ruimte.

Het scherm is behandeld met een antireflectie- en antireflectiecoating voor een optimale weergave vanuit bijna elke hoek, en ondersteunt een bijgewerkte Multi-View-functie waarmee je tot vier video's tegelijk kunt bekijken. En als je een Samsung Galaxy-smartphone hebt, kun je profiteren van de tap-view-functie. Tik gewoon met je telefoon tegen de tv om je scherm direct te delen.

Maat: 85-inch Paneeltype: QLED Resolutie:8K HDR: Quantum HDR 64X Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Beste 4K: Samsung QN85Q70TAFXZA 85-inch 4K Smart TV

Image
Image

Als het toekomstbestendig maken van uw thuisbioscoop een lage prioriteit op uw lijst is en u gewoon een geweldige 4K-tv met een groter scherm wilt, is de Samsung Q70T de beste keuze.

Simpel gezegd: je zult op geen enkele manier verdrietig zijn als je deze tv koopt, behalve dat je niet opschept over het uitgeven van het meeste geld. Niemand zal kunnen vertellen dat deze specifieke tv niet meer dan $ 3.000 heeft gekost. Het zal alleen maar lijken alsof het deed. Maak je geen zorgen, het kan ons geheim zijn.

Maat: 85-inch Paneeltype: QLED Resolutie:4K HDR: Quantum HDR Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Beste LG: LG OLED77GXPUA 77-inch OLED 4K-tv

Image
Image

OK, OK, dit hoort technisch gezien niet thuis op een lijst van 80 tot 85-inch tv's, maar het is niet alsof er een lange lijst zou zijn van de beste 77-inch 4K-tv's, dus we hebben hem vastgehouden hier.

Als je loyaal bent aan LG en een geweldige tv wilt, is dit jouw keuze. Een leuk, niet-technisch aspect van deze tv is dat het frame van de tv veelzijdig genoeg is om normaal te worden gemonteerd, vlak met je muur of zelfs verzonken in je muur. LG besteedt evenveel zorg aan de tv (die je niet kunt bedienen) als aan hoe je deze in je huis kunt plaatsen (wat je duidelijk wel kunt bedienen).

Maat: 77-inch Paneeltype: OLED Resolutie:4K HDR: Dolby Vision IQ Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Beste Sony: Sony Bravia XR Master Series A90J 83-inch OLED-tv

Image
Image

We herinneren ons de dag dat Sony de beste tv maakte, punt uit. Hoewel de concurrentie tv's voor iedereen beter heeft gemaakt, zijn we blij te zien dat Sony nog steeds onze lijst maakt. Of je nu een loyalist van Sony bent of gewoon je huidige woonkamer of thuisbioscoop wilt upgraden, de Bravia XR A90J is het beste dat het merk te bieden heeft.

Dit model is vanaf het begin ontworpen om het beste beeld en geluid te bieden dat beschikbaar is voor klanten. Er zit veel nette (maar erg technische en nogal saaie) technologie in deze tv, maar als je van Sony houdt en graag $ 8.000 minder in je account hebt, klinkt dit als een goede deal. Oh, en het is de enige tv op de lijst die werkt met de Homekit-technologie van Apple. Je kunt beslissen of dat goed of slecht is, maar het werkt ook met Alexa en Google Assistant.

Maat: 83-inch Paneeltype: OLED Resolutie:4K HDR: Dolby Vision IQ Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Beste voor gaming: LG OLED83C1PUA C1-serie 83-inch OLED-tv

Image
Image

Als je serieus bezig bent met gamen, dan kunnen we ook serieus zijn over gaming-tv's. Deze tv van LG is ideaal als je de PlayStation 5 of Xbox Series X hebt weten te bemachtigen, want hij heeft (check notities) veel boops en beeps en doohickeys en fuzznussles. Grapje.

Het heeft ondersteuning voor Nvidia G-Sync en AMD FreeSync variabele verversingssnelheid (soepelere gameplay). Het heeft ook een Game Optimizer-modus om aangepaste configuraties in te stellen om je te helpen de ervaring aan te passen aan de manier waarop je wilt spelen (en om idealiter problemen tijdens het spelen te voorkomen).

Het heeft vier HDMI-ingangen, wat betekent dat alle consoles rechtstreeks op de tv kunnen worden aangesloten en dat je de spraakgestuurde afstandsbediening kunt gebruiken om van ingang te wisselen. Je weet wel: "Computer, ik zou Halo 4 willen spelen!" waarop we zouden kunnen horen: "Master Chief wist dat je zou komen en trok zich terug omdat hij het zat was om door het Verbond te worden gefragmenteerd." Ah, technologie.

Maat: 83-inch Paneeltype: OLED Resolutie:4K HDR: Dolby Vision IQ Vernieuwingsfrequentie: 120Hz

Als je willekeurig een tv uit deze lijst hebt gekozen, zou je heel blij zijn met het resultaat. Als je expres zou kiezen, koop dan de Samsung QN85A (bekijk bij Amazon). Het heeft alle functies die u wilt en sommige waarvan u zich niet realiseert dat u ze nodig hebt. Voorbeeld: Wil je later een soundbar toevoegen? U hebt bepaalde ingangen nodig om het gemakkelijker te maken. Wil je een tandje bijsteken in beeldkwaliteit, dan is de A90J van Sony (bekijk bij B&H) echt alsof je een filmscherm in huis hebt. Je zult er veel voor betalen, maar wat een vertoning!

FAQ

    Is OLED beter dan QLED?

    Een OLED-televisie maakt gebruik van geavanceerde technologie en organische substraten om het beeld te creëren dat u ziet. Met deze technologie is een OLED-tv in staat tot een breder scala aan kleuren, betere detaillering en diepere contrasten, waardoor u een ongeëvenaarde beeldkwaliteit krijgt. Een QLED-televisie maakt gebruik van traditionele LED-achter- of zijverlichting en panelen. Hoewel het niet zo goed is als een OLED, kun je nog steeds een geweldig beeld krijgen met een QLED-televisie.

    Is het de moeite waard om een 8K-tv te kopen?

    In alle eerlijkheid? Nee. Televisies met native 8K-resolutie zijn op dit moment waanzinnig duur, sommige kosten net zoveel als een gloednieuwe auto, en geen streaming-, kabel- of over-air-services bieden native 8K-inhoud. Het zal waarschijnlijk nog een paar jaar duren voordat we 8K-video beginnen te zien die beschikbaar is voor streaming of met kabel-, satelliet- en over-air-uitzendkanalen, dus het is het beste om te wachten voordat u in een 8K-televisie investeert.

    Wat is een laser-tv?

    Een laser-tv werkt als een projector; het maakt gebruik van LED-laserlampen om een beeld te creëren in 1080p- of 4K-resolutie. Het verschil tussen een laser-tv en een standaardprojector is dat een laser-tv een ongelooflijk korte projectieafstand heeft, waarbij sommige slechts 15 cm ruimte tussen de tv en de muur nodig hebben! Dit betekent dat u geen grote kamer in uw huis of buitentheater hoeft te hebben om er een te gebruiken. Bekijk ons artikel met uitgebreide uitleg over laser-tv's.

    Wat is een OLED-scherm?

    OLED gebruikt individueel verlichte pixels om diepe, inktzwarte tinten te produceren voor een beter contrast en organische verbindingen voor rijkere, helderdere kleuren. Alle televisies gebruiken LED-verlichting als basis voor hun schermen, maar hebben zeer verschillende toepassingen om verschillende beeldkwaliteiten te produceren. Een televisie met een OLED-paneel kost het meeste, maar geeft je ook het beste beeld. OLED gebruikt individueel verlichte pixels om diepe, inktzwarte tinten te produceren voor een beter contrast en organische verbindingen voor rijkere, helderdere kleuren. Het nadeel van het hebben van een OLED-model, naast de extreme kosten, is het gevaar van "inbranden" Inbranden was wijdverbreid in de dagen van plasma- en projectie-tv's; panelen die te lang werden gebruikt of te lang hetzelfde beeld vertoonden, raakten beschadigd, waardoor een spookbeeld ontstond en het apparaat kapot ging.

    OLED-panelen dragen nog steeds het risico van inbrandschade, maar het is veel minder waarschijnlijk dan bij oudere televisietechnologieën. OLED-panelen dragen ook het risico van kleurdegradatie in de loop van de tijd. Net als bij het inbranden duurt kleurdegradatie echter veel langer bij OLED-apparaten dan bij oudere televisies.

    Wat is een QLED-display?

    Samsung en andere televisiefabrikanten gebruiken gepatenteerde QLED-panelen om verbluffende beeldkwaliteit te produceren tegen lagere kosten dan hun OLED-tegenhangers. QLED staat voor "quantum dot LED", en tv's die dit soort schermen gebruiken, produceren uitstekende kleurbereiken en -volumes, evenals een geweldig contrast en detaillering zonder het risico van inbranden en kleurdegradatie. Deze panelen gebruiken wat bekend staat als kwantumstippen in plaats van een organisch materiaal om kleuren en afbeeldingen te produceren. Deze kwantumdots meten in de nanometers, waardoor het gemakkelijk is om er meer per pixel in te pakken voor meer detail.

Waar u op moet letten bij een 80- tot 85-inch tv

Als je thuisbioscoop of mediakamer groot genoeg is, kan een televisie van 80-85 inch je ruimte vergroten en een echt filmische ervaring creëren voor een familiefilmavond of je volgende kijkfeest met vrienden.

Grootformaat televisies hebben ook bredere kijkhoeken en een betere kleurverzadiging en volume bij extreme hoeken, waardoor iedereen een geweldig zicht heeft, waar ze ook zitten. Wat uw thuisbioscoopbehoeften ook zijn, er zijn verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een grootformaat televisie aanschaft. We zullen elke functie opsplitsen om u te helpen beslissen wat goed voor u is.

Image
Image

Resolutie-opties

Bij het kiezen van een resolutie voor je grootformaat tv kun je uit verschillende kiezen. U kunt een Full HD 1080p-eenheid kopen voor een behoorlijke beeldkwaliteit, een 4K UHD-model voor verbeterde beeldkwaliteit en om de huidige videotrends bij te houden, en zelfs een 8K-tv om uw thuisbioscoop toekomstbestendig te maken. Een Full HD-televisie met 1080p-resolutie maakt gebruik van oudere technologie om een beeld met een gemiddelde resolutie te produceren. Dit was enkele jaren geleden populair toen HD-video voor het eerst beschikbaar kwam.

De 4K-resolutie is echter de nieuwe gouden standaard geworden in home-entertainment, aangezien de technologie voor televisie- en videostreaming geavanceerder wordt. Televisies met een 4K-resolutie ondersteunen vaak HDR, high dynamic range, technologie om kleur- en contrastniveaus te produceren die nauw lijken op wat u in de echte wereld zou zien. Deze technologie is er in vier varianten: HDR10/10+, HLG (hybride log-gamma), Dolby Vision en Technicolor HDR. Er is niet veel verschil tussen elke variant van HDR, behalve welk bedrijf het gebruik van de technologie in licentie heeft gegeven. Elke variatie gebruikt dezelfde basisprincipes om verbeterde kleurvolumes en contrast te produceren voor betere detaillering en meer levensechte foto's.

Bedrijven als LG en Sony hebben de volgende stappen gezet in de toekomst van home-entertainment door hun eigen televisieseries met 8K-resolutie te produceren. Televisies met 8K-resolutie hebben vier keer de pixels van hun 4K-tegenhangers en 16 keer de resolutie als 1080p HD. Mogelijk vindt u online en in gedrukte recensies argumenten dat het menselijk oog het verschil tussen 8K- en 4K-resoluties niet echt kan zien, en dit is tot op zekere hoogte waar.

"Het meest cruciale element van een tv is de beeldkwaliteit, dus ik raad mensen altijd aan om hun budget te besteden aan het kopen van de tv die de beste filmervaring biedt." - Tim Alessi, Senior Director of Product Marketing, LG Electronics USA

Het verschil in beeldkwaliteit tussen 8K- en 4K-tv's is lang niet zo dramatisch als het verschil tussen 4K en 1080p, maar het is tot op zekere hoogte merkbaar. De grootste nadelen van het bezitten van een 8K-televisie zijn echter: de prijs en de beperkte beschikbaarheid van 8K-inhoud. Tv's met een resolutie van 8K zijn op dit moment waanzinnig duur omdat ze op het gebied van home-entertainment voorop lopen, en streaming-apps zoals Netflix, Hulu en Prime Video halen nog steeds 4K in met hun selectie van films en shows. Het kan enkele jaren duren voordat we 8K UHD-video vaker zien worden, maar als u bereid bent veel geld te investeren om uw thuisbioscoop toekomstbestendig te maken, kan het een waardevolle investering zijn.

Image
Image

Vernieuwingstarieven

Samen met de resolutie speelt de verversingssnelheid van een scherm een belangrijke factor bij het beoordelen van de beeldkwaliteit. Verversingssnelheid verwijst naar hoe vaak een televisie het beeld op het scherm per seconde verandert; dus 60 Hz betekent dat het beeld 60 keer per seconde ronddraait. De twee meest voorkomende verversingsfrequenties zijn 60 Hz en 120 Hz, waarbij sommige televisiemodellen variabele verversingsfrequenties hebben die tussen de twee schakelen, afhankelijk van het type media dat wordt weergegeven. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender de beeldbeweging en hoe beter de beeldkwaliteit. Een hogere verversingsfrequentie kan echter het "soap-opera-effect" produceren, waardoor uw oudere dvd's of andere video's er vreemd of van slechte kwaliteit uitzien. Dit gebeurt wanneer uw televisie een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz simuleert op media die dit niet ondersteunen. U kunt dit probleem voorkomen of oplossen door de optie voor bewegingsverzachting uit te schakelen in de instellingen van uw televisie. Hoge en variabele verversingsfrequenties zijn geweldig voor consolegamers en worden vaak gecombineerd met automatische lage latentiemodi om invoervertraging te verminderen en haperen en scheuren van het scherm tijdens snelle actiescènes te voorkomen.

Andere factoren

Er zijn honderden andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een grootformaat tv, waaronder toegankelijkheidsfuncties voor slechtziende of slechthorende gebruikers, ouderlijk toezicht om te voorkomen dat kleintjes naar programma's en films kijken die ' t leeftijdsgebonden, en zelfs persoonlijke stijl.

"Om er zeker van te zijn dat u de juiste tv voor uw levensstijl krijgt, bekijkt u de beeldprestaties in de winkel en bent u niet bang om een afstandsbediening te vragen om de verschillende beeldmodi uit te proberen om er zeker van te zijn past bij uw oog. " - Tim Alessi, Senior Director of Product Marketing, LG Electronics USA

Een televisie moet er net zo goed uitzien als hij niet wordt gebruikt, als wanneer je een game speelt of een film kijkt. Sommige televisies hebben ambient- of galerijmodi die ze in levende kunstwerken veranderen of ze laten opgaan in je muren om je interieur te complimenteren. Anderen hebben op kunst geïnspireerde stands die ze een strakke, moderne uitstraling geven. Wandmontage is een andere functie die u meer plaatsingsopties geeft wanneer het vloeroppervlak schaars is, en waarmee u aangepaste thuisbioscoopconfiguraties kunt instellen die het beste bij uw ruimte passen.

Gelukkig zijn er veel merken, stijlen en prijspunten om uit te kiezen bij het winkelen voor een tv met groot scherm, waardoor het gemakkelijk is om iets te vinden dat het beste bij uw wensen en behoeften past.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook gewerkt in e-commerce productbeheer en heeft uitgebreide ervaring met wat een tv een uitstekende keuze maakt voor home entertainment.

Aanbevolen: