WD My Passport SSD Review: draagbaar en betaalbaar

Inhoudsopgave:

WD My Passport SSD Review: draagbaar en betaalbaar
WD My Passport SSD Review: draagbaar en betaalbaar
Anonim

Bottom Line

De WD My Passport SSD is een lichtgewicht externe SSD in zakformaat die veel opslagruimte biedt tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het is niet de snelste rit die er is, maar hij levert veel waar voor zijn geld.

WD My Passport draagbare SSD

Image
Image

Western Digital heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De meeste mensen zullen op een of ander moment merken dat ze een back-up moeten maken of een aanzienlijke hoeveelheid gegevens moeten transporteren. Voor deze taak is de beste optie een externe opslagschijf en een SSD is de snelste en meest draagbare schijf die er is. Voor snelheid en betaalbaarheid is de WD My Passport SSD een aantrekkelijke optie die opmerkelijk compact is, gezien de hoeveelheid gegevens die erin kan worden verpakt, maar hoe presteert hij in de echte wereld?

Ontwerp: Zakvriendelijk

De My Passport SSD is schrikbarend klein en lichtgewicht: slechts 1,41 gram. Het is ongeveer zo groot als een creditcard (3,94 x 2,17 x 0,35 inch) en weegt niet veel meer dan één. Als het niet een beetje te dik is, zou het bijna in een portemonnee passen.

De metalen behuizing is geruststellend duurzaam, en deze buitenkant zorgt ervoor dat de schijf er beslist premium uitziet en eruitziet. Als zilver je niet aanspreekt, is het ook verkrijgbaar in de kleuren rood, goud en blauw. Het zwevende, gegroefde ontwerp is aantrekkelijk en heeft als extra bonus dat het apparaat gemakkelijker stevig vast te pakken is.

Het is ongeveer zo groot als een creditcard en weegt niet veel meer dan één.

De My Passport SSD wordt geleverd met een zeer korte USB-C-kabel, plus een USB-C naar USB-A-adapter, dus hij is compatibel met de meeste moderne apparaten. Het is beschikbaar in modellen van 500 GB, 1 TB, 2 TB en 4 TB. Het is vermeldenswaard dat er geen statuslampje is om u te laten weten of de schijf werkt of niet. Dit betekent dat je het per ongeluk kunt loskoppelen terwijl het druk is (het is altijd een goed idee om opslagmedia op de juiste manier uit te werpen), maar aan de positieve kant betekent het een knipperend LED-lampje minder.

Image
Image

Bottom Line

Mijn paspoort is allesbehalve ingewikkeld. Sluit hem gewoon aan en je bent klaar om te gaan, geen wachttijd of installatieproces vereist.

Wat is er nieuw: Grote verbetering

De nieuwste My Passport SSD biedt zowel een visuele upgrade van de vorige generatie als een aanzienlijke snelheidsboost. Deze nieuwe SSD is twee keer zo snel als zijn voorganger.

Image
Image

Prestaties: snelle gegevensoverdracht

Hoewel de My Passport SSD volgens SSD-normen geen renpaard is, is hij vijf tot tien keer sneller dan een vergelijkbare harde schijf en biedt hij overdrachtssnelheden die net zo snel zijn als de meeste moderne computers aankunnen. De lees-/schrijfsnelheden van 1050/1000 MBps zijn indrukwekkend snel, in die mate dat de My Passport SSD, tenzij je geavanceerde hardware hebt, eerder wordt beperkt door je pc dan andersom.

In mijn tests voldeed de My Passport aan zijn advertenties, hoewel hij zoals verwacht zeer beperkt wordt door het apparaat waaraan hij is bevestigd. Dat is echter prima, want het betekent dat u het meeste uit uw systeem ha alt en dat de schijf ook in de toekomst relevant blijft. Het enige nadeel is dat de My Passport een beetje warm aanvoelt.

Hoewel de My Passport SSD geen renpaard is volgens SSD-normen, is hij vijf tot tien keer sneller dan een vergelijkbare harde schijf.

Image
Image

Prijs: Betaalbare snelle opslag

Met een startprijs van $ 120 voor de 500 GB-versie en $ 190 voor een terabyte aan opslagruimte, is de My Passport SSD duurder dan een HDD. Gezien de hoge snelheid, duurzaamheid en draagbaarheid is de waarde echter zeker aanwezig. Hogere capaciteiten brengen je terug naar $ 680, wat veel lijkt om te betalen, maar toch een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, alles bij elkaar genomen.

In mijn tests voldeed de My Passport aan zijn advertenties, hoewel hij zoals verwacht zeer beperkt wordt door het apparaat waaraan hij is bevestigd.

Image
Image

WD My Passport SSD versus WD My Passport HDD

Als je een heel krap budget hebt, is snelheid geen factor, en je hebt alleen veel capaciteit nodig, dan zou je de HDD-versie van de WD My Passport kunnen overwegen. Het is minder dan de helft van de prijs voor een terabyte aan opslagruimte, maar houd er rekening mee dat het vele malen langzamer, veel groter en delicater is.

Een snelle externe SSD die veel waar voor je geld biedt

Er is veel om van te houden met de WD My Passport SSD, en hoewel HDD's nog steeds meer capaciteit voor uw geld bieden, vormen de superieure snelheid, draagbaarheid en duurzaamheid van de SSD een geweldig argument om de harde schijf te dumpen. Of je nu veel capaciteit nodig hebt om mee te nemen op reis of een snelle back-upoplossing voor thuis, de WD My Passport SSD is gemakkelijk aan te bevelen.

Specs

  • Productnaam My Passport Portable SSD
  • Product Merk WD
  • MPN WDBAGF5000AGY-WESN
  • Prijs $130.00
  • Releasedatum augustus 2020
  • Gewicht 1.62 oz.
  • Productafmetingen 3,94 x 2,17 x 0,35 inch.
  • Kleur Blauw, Goud, Rood, Zilver, Space Grey
  • Prijs vanaf $120
  • Garantie 5 jaar
  • Capaciteitsopties 500GB, 1TB, 2TB, 4TB
  • Overdrachtssnelheid 1050Mbps lezen, 1000Mbps schrijven

Aanbevolen: