Toshiba Canvio Advance 4TB Review: eenvoudig, draagbaar en praktisch

Inhoudsopgave:

Toshiba Canvio Advance 4TB Review: eenvoudig, draagbaar en praktisch
Toshiba Canvio Advance 4TB Review: eenvoudig, draagbaar en praktisch
Anonim

Bottom Line

De Toshiba Canvio Advance is een praktische harde schijf voor gewone mensen.

Toshiba Canvio Advance 4TB draagbare harde schijf HDTC940XL3CA

Image
Image

We hebben de Toshiba Canvio Advance 4TB draagbare harde schijf gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een externe harde schijf, zoals de Toshiba Canvio Advance, is een gemakkelijke en voordelige manier om extra opslagruimte te krijgen voor zaken als foto's, films, games en belangrijke documenten. De Canvio Advanced zou een snelle, duurzame harde schijf moeten zijn met een hoge opslagcapaciteit die je onderweg mee kunt nemen. Ik heb de Canvio Advance een week getest om te zien hoe hij presteert in een echte wereldomgeving.

Image
Image

Ontwerp: Slank en compact

De Canvio Advance heeft een hoogglansafwerking die verkrijgbaar is in vier verschillende kleuren: zwart, wit, blauw of rood. Je kunt kiezen uit verschillende capaciteiten variërend van 1 t/m 4TB. Ik testte de rode versie van 4 TB en merkte meteen de levendige kleuren van de schijf op in het display van de verpakking voordat ik de doos zelfs maar opendeed.

De Toshiba Canvio Advance is als het rode jurkje van harde schijven: klein en eenvoudig, maar toch opvallend. Als u op zoek bent naar een onopvallende harde schijf die onopgemerkt op uw bureau zal staan, is dit waarschijnlijk niet de juiste optie. Naast de glanzende afwerking is er een kleine lichtring in de rechterbovenhoek die knippert wanneer de schijf in gebruik is.

De Toshiba Canvio Advance is als het rode jurkje van harde schijven: klein en eenvoudig, maar toch opvallend.

De Canvio Advance is extreem draagbaar. In totaal is hij slechts 4,3 inch breed, 3,1 inch lang en minder dan een inch dik, dus hij past gemakkelijk in een laptoptas of zelfs in je broekzak. De meegeleverde USB 3.0-kabel is weliswaar wat aan de korte kant, maar ook compact en gemakkelijk mee te nemen.

De glanzende afwerking, die is gemaakt van een hard plastic materiaal, is duurzaam genoeg om normale slijtage te weerstaan. Hoewel het een plastic behuizing heeft, krast of deukt het niet gemakkelijk. Ik probeerde de behuizing te krassen met mijn vingernagels en metalen voorwerpen zoals munten en sleutels om te zien hoe deze het zou houden. Mijn vingernagels maakten geen markering en de toetsen maakten alleen een lichte markering op het oppervlak. Als u de drive in een tas met andere items vervoert, moet de behuizing deze redelijk goed beschermen.

Prestaties: Snel en stil

Als u de HDD aansluit op een Windows-pc, kunt u deze gewoon aansluiten en afspelen. Het is geformatteerd met NTFS (New Technology File System), dus het is klaar voor gebruik voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Als je het op een Mac gebruikt, moet je het opnieuw formatteren, maar dit proces alleen duurt enkele ogenblikken. U kunt het ook op uw Mac aansluiten met behulp van software voor bestandsbeheer. Je kunt de Canvio aansluiten op gameconsoles, zoals de PlayStation of Xbox, maar het kan zijn dat je de schijf moet formatteren voor PS4.

Image
Image

De Canvio Advance is extreem stil. Toen ik het geluid probeerde te meten in decibels met behulp van een applicatie, kon ik geen meting krijgen omdat het omgevingsgeluid (tikkende wandklokken, airconditioninggeluid, enz.) Meer lawaai maakte dan de harde schijf.

Voor een 2,5-inch, 5, 400 rpm HDD levert de Canvio Advance behoorlijke prestaties. De fabrikant meldt de overdrachtssnelheid tot 5 Gbit/s via USB 3.0 en tot 480 Mbit/s via USB 2.0. Om de lees-/schrijfsnelheden te meten, heb ik de Canvio Advance aangesloten op een gloednieuwe goedkope Windows-laptop (een Lenovo IdeaPad S145-serie), aangezien veel dagelijkse gebruikers goedkope laptops kopen voor tekstverwerking, foto-opslag en media. Ik heb twee verschillende benchmarktools gebruikt: CrystalDiskMark en Atto Disk Benchmark.

Voor een bestand van 1 GB waren de leessnelheden stabiel op ongeveer 142 MB/s en de schrijfsnelheden bleven rond de 150 MB/s na meerdere gelijktijdige testruns. De Atto-tests leverden vergelijkbare resultaten op, met een leessnelheid van ongeveer 143 MB/s en een schrijfsnelheid van 144 MB/s voor een bestand van 1 GB.

Hoewel het een plastic behuizing heeft, krast of deukt het niet gemakkelijk.

Ik heb ook SIMS 4 Deluxe gedownload, een spel van 1,14 GB, en de laadtijden gemeten. De Canvio Advance laadde het spel in 4,2 seconden en het duurde 5,3 seconden om een opgeslagen spel te laden vanuit het hoofdmenu.

Software: optionele back-up en beveiliging inbegrepen

Wanneer u de schijf aansluit, kunt u twee verschillende bijbehorende programma's installeren: back-upsoftware en beveiligingssoftware. Met de back-upsoftware kunt u automatisch een back-up van uw bestanden maken, terwijl de beveiligingssoftware uw HDD beschermt en u een wachtwoord laat maken.

De software is volledig optioneel. Wanneer u de bestandsmap van de schijf opent, vindt u een link naar de Toshiba-site waar u de twee verschillende softwareprogramma's kunt downloaden.

Bottom Line

Je kunt de schijf van 4 TB vinden voor minder dan $ 100. Zelfs voor een prijs van $ 100 beta alt u slechts ongeveer 2,5 cent per GB, wat zeer redelijk is. Bovendien is de Toshiba Canvio Advance een goede koop als je rekening houdt met de draagbaarheid en aantrekkelijke esthetiek.

Toshiba Canvio Advance vs. Silicon Power Rugged Armor A60

Silicon Power's A60 is een andere draagbare harde schijf optie. Het is duurzamer dan de Canvio Advance, met een schokbestendige siliconen bumper en een waterbestendige behuizing. De A60 bevindt zich in een vergelijkbare prijsklasse als de Canvio, en hij is ook verkrijgbaar in een paar verschillende capaciteiten, maar de Canvio heeft een kleinere, slankere uitstraling. Beide schijven zijn geformatteerd voor NTFS en beide zijn extreem veelzijdig. Als je extra duurzaamheid wilt, ga dan met de A60. Als je een kleine schijf wilt die in de palm van je hand past, kies dan voor de Canvio Advance.

Betaalbaar en draagbaar, de Toshiba Canvio Advance is een van de meest veelzijdige harde schijven die er zijn

Of je nu een harde schijf wilt voor media, werk, school of gamen, de Canvio Advance moet aan al je behoeften voldoen.

Specs

  • Productnaam Canvio Advance 4TB draagbare harde schijf HDTC940XL3CA
  • Productmerk Toshiba
  • Prijs $95,00
  • Gewicht 7,4 oz.
  • Productafmetingen 4,3 x 3,1 x 0,77 inch.
  • Kleur Rood
  • Capaciteit 4TB
  • Interface USB 3.0 (achterwaarts compatibel met USB 2.0)
  • Overdrachtssnelheid Tot 5 Gbit/s (USB 3.0), tot 480 Mbit/s (USB 2.0)

Aanbevolen: