Gmail's nieuwe 'geïntegreerde' herontwerp wordt deze maand uitgerold

Gmail's nieuwe 'geïntegreerde' herontwerp wordt deze maand uitgerold
Gmail's nieuwe 'geïntegreerde' herontwerp wordt deze maand uitgerold
Anonim

Google heeft aangekondigd dat het de lay-out voor Gmail gaat wijzigen en Google Chat, Meet en Spaces verder in de service gaat integreren.

In deze nieuwe lay-out delen Chat, Meet en Spaces het scherm met Gmail, zodat gebruikers er gemakkelijk tussen kunnen schakelen zonder nieuwe vensters te openen. Je kunt de nieuwe lay-out uitproberen vanaf 8 februari, die standaard wordt in april en daarna definitief wordt tegen het einde van het tweede kwartaal van 2022.

Image
Image

Google verwijst naar deze nieuwe lay-out als een "geïntegreerde weergave" omdat deze zich richt op zijn Workspace-apps. Als je besluit de nieuwe lay-out uit te proberen, vind je aan de linkerkant een nieuw navigatiemenu waarmee je kunt schakelen tussen je inbox en de andere berichten-apps.

Meldingen verschijnen om u te herinneren aan andere apps die aandacht nodig hebben, en u kunt alle gesprekken van Chat en Spaces op één scherm zien. Uiteindelijk zal de zoekbalk chatresultaten opleveren, maar het is niet bekend wanneer die functie zal debuteren.

Je kunt via de instellingen ook terugkeren naar de oude Gmail-layout wanneer de update van april verschijnt, totdat het een permanente wijziging wordt.

Image
Image

De wijzigingen in Gmail hebben vooral gevolgen voor eindgebruikers in bepaalde Google-programma's, waaronder G Suite Basic, Enterprise Standard en Education Plus. Het herontwerp is echter niet beschikbaar voor gebruikers van Workspace Essentials.

Het afgelopen jaar heeft Google het bereik van zijn werkgerelateerde apps vergroot, bijvoorbeeld door Google Workspace en Chat voor iedereen beschikbaar te maken.

Aanbevolen: