Nieuwe oproepopnamefunctie wordt uitgerold naar sommige Pixel-telefoons

Nieuwe oproepopnamefunctie wordt uitgerold naar sommige Pixel-telefoons
Nieuwe oproepopnamefunctie wordt uitgerold naar sommige Pixel-telefoons
Anonim

Oproepopname in de Google Phone-app wordt eindelijk uitgerold naar Pixel-bezitters over de hele wereld.

Twitter-gebruiker Jay Prakash deelde screenshots van de functie. Het moet worden ingeschakeld in de app-instellingen van de telefoon voordat het kan worden gebruikt. Zodra het is ingeschakeld, verschijnt er een knop Opnemen in de gebruikersinterface tijdens het plaatsen of ontvangen van een oproep. Er is ook een optie om opnamen automatisch te verwijderen na een bepaalde periode (zeven dagen, 14 dagen, 30 dagen of nooit).

Image
Image

Google heeft in april 2020 native gespreksopname toegevoegd aan de Telefoon-app, maar volgens 9to5Google was dit grotendeels beperkt tot Nokia- en Xiaomi-telefoons. Het is ook beperkt tot landen en regio's waar het opnemen van gesprekken legaal is. Een schrijver van 9to5Google zag bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om gesprekken op zijn telefoon op te nemen in het VK, maar een collega-schrijver heeft er wel toegang toe in Frankrijk. In de VS varieert de legaliteit van het opnemen van gesprekken, afhankelijk van waar je woont. In sommige staten is toestemming van iedereen in het gesprek vereist voordat u het kunt opnemen, terwijl u in andere staten kunt opnemen zolang u aan het gesprek deelneemt. Deelnemers aan de oproep krijgen een melding dat ze worden opgenomen voordat het gesprek begint, volgens de ondersteuningspagina van Google.

Image
Image

Pixelbezitters kunnen controleren of ze de functie voor het opnemen van oproepen hebben door de app Telefoon te openen en op Instellingen > Oproep opnemen te tikken. Op hun apparaat moet Android 9 of hoger draaien en moet de nieuwste versie van de app Telefoon zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: