Nieuwe update van het besturingssysteem wordt uitgerold naar Roku-streamingapparaten

Nieuwe update van het besturingssysteem wordt uitgerold naar Roku-streamingapparaten
Nieuwe update van het besturingssysteem wordt uitgerold naar Roku-streamingapparaten
Anonim

Roku heeft aangekondigd dat zijn nieuwe besturingssysteem, Roku OS 10.5, de komende weken naar zijn apparaten zal gaan.

Volgens een persbericht van het bedrijf introduceert OS 10.5 een hele reeks nieuwe functies, configuraties en zelfs advies over het gebruik van Roku Voice.

Image
Image

Hoge kwaliteit geluid en audio lijken de focus te zijn voor OS 10.5. Hoewel het erop lijkt dat alle Roku-streamingapparaten de update zullen krijgen, zullen de Roku Streambar, Streambar Pro en Smart Soundbar compatibel zijn met 3.1 en 5.1 surround sound, en de draadloze luidsprekers van het bedrijf kunnen aan deze apparaten worden gekoppeld om als voorluidsprekers te fungeren.

De synchronisatiefunctie voor audio/video (A/V) is verbeterd, omdat deze nu actief probeert synchronisatieproblemen op te lossen. Bovendien kunnen gebruikers met de camera van hun smartphone specifieke wijzigingen in de video aanbrengen en de audiovertraging aanpassen met een draadloze hoofdtelefoon. Deze probleemoplossing is beschikbaar in het instellingenmenu van de mobiele Roku-app.

Geluidsinstellingen kunnen worden geconfigureerd via de Roku mobiele app zonder de stream te hoeven onderbreken. Gebruikers kunnen de spraakverstaanbaarheid en het volumeniveau wijzigen en een nachtmodus activeren.

Image
Image

Roku Voice heeft ook twee nieuwe functionaliteiten. Het wordt nu ondersteund door bijna elk kanaal in de zoekfunctie en Roku Voice Help leert gebruikers hoe ze de functie kunnen gebruiken en leren welke opdrachten werken.

Roku heeft inhoud gemakkelijker toegankelijk gemaakt dankzij een gloednieuw Home-tabblad. Het nieuwe tabblad heeft een categorie Zones, waarmee gebruikers door films en tv-programma's in verschillende genres kunnen bladeren. En als ze iets zien dat ze leuk vinden, kunnen gebruikers inhoud opslaan in een bewaarlijst om ze later te bekijken.

Aanbevolen: