Playstation Portable (PSP) modelspecificaties

Inhoudsopgave:

Playstation Portable (PSP) modelspecificaties
Playstation Portable (PSP) modelspecificaties
Anonim

De PlayStation Portable is een draagbare gameconsole.

Bottom Line

Voor het eerst uitgebracht door Sony in Japan in 2004, werd de PSP beschouwd als de krachtigste draagbare videogameconsole toen deze voor het eerst werd geïntroduceerd. Het kreeg verschillende modelvernieuwingen voordat het in 2011 werd vervangen door de PlayStation Vita. Hoewel alle PSP's van Sony - met uitzondering van de PSPgo - in wezen dezelfde vormfactor hadden, zijn er enkele belangrijke verschillen. Hier is een overzicht van elk apparaat en de PlayStation Vita, met links naar gedetailleerde specificaties.

PSP-1000

Image
Image

Het lijkt nu een beetje zwaar en onhandig, maar toen de PSP voor het eerst uitkwam, was hij strak, glanzend en krachtig. Het scherm was helder genoeg en groot genoeg om films kijken een geweldige ervaring onderweg te maken, zelfs als de games niet zo grafisch gedetailleerd waren als hun grote neven en nichten op de console. De originele PSP was bedoeld als een multimedia-apparaat, met de hardware om films, muziek, foto's en games aan te kunnen.

PSP-2000

Image
Image

Het tweede PSP-model werd door fans de "PSP Slim" (of "PSP Slim en Lite" in Europa) genoemd, omdat het de dikte en het gewicht van het originele apparaat aanzienlijk verminderde. Hardwarewijzigingen waren vrij minimaal, maar omvatten een verbeterd scherm, een betere UMD-deur en een snellere processor. Een paar schakelaars werden verplaatst om het dunnere silhouet te accommoderen. Sony heeft ook Skype aan de firmware toegevoegd, zodat de PSP zelfs als telefoon kan worden gebruikt.

PSP-3000

Image
Image

De belangrijkste verandering aan het derde PSP-model (afgezien van een enigszins verbeterde batterij) was het helderdere LCD-scherm, wat leidde tot de bijnaam "PSP Brite". Al vroeg beweerden sommige gebruikers dat ze scanlijnen op het scherm konden zien. Veel mensen besloten daardoor bij het eerdere 2000-model te blijven. Er lijken echter geen problemen meer te zijn met het scherm en de PSP-3000 wordt over het algemeen als de beste van de vier PSP's beschouwd (tenzij je een hardcore thuisbrouwer bent, in welk geval de PSP-1000 de voorkeur heeft vanwege de mogelijkheid om de firmware te downgraden).

PSPgo

Image
Image

De PSPgo is duidelijk anders dan zijn broers en zussen, hoewel de verschillen vooral cosmetisch zijn. Afgezien van het volledige ontbreken van een UMD-schijf, functioneert deze vrijwel hetzelfde als de PSP-3000, maar dan in een kleiner, meer draagbaar formaat.

PSP-E1000

Image
Image

De PSP-E1000 was een beetje een verrassende aankondiging op de Gamescom-persconferentie van Sony in 2011. Het heeft een klein cosmetisch herontwerp en verliest de wifi van andere modellen. Het heeft ook mono in plaats van stereogeluid en een iets kleiner scherm dan de andere PSP-modellen (de PSPgo niet meegerekend).

PS Vita

Image
Image

De PlayStation Vita heeft geen groter, helderder scherm met een hogere resolutie zonder al te drastisch te vergroten. Het is ook aanzienlijk krachtiger dan zijn voorgangers. Het belangrijkste is dat het achterwaartse compatibiliteit biedt voor sommige downloadbare PSP-games.

Aanbevolen: