De beste PSP-accessoires voor PSP-1000

Inhoudsopgave:

De beste PSP-accessoires voor PSP-1000
De beste PSP-accessoires voor PSP-1000
Anonim

De PSP was spannend en zat vol mogelijkheden toen hij voor het eerst uitkwam. Veel fabrikanten van accessoires van derden begonnen allerlei coole add-ons voor het systeem te produceren die de mogelijkheden ervan uitbreidden. Maar toen de PSP niet echt de grote hit was waarop ze hadden gehoopt, begonnen die leuke innovatieve accessoires te verdwijnen, en er werden er maar heel weinig gemaakt voor de PSP-2000, en de originele versies pasten niet in de nieuwe, slankere, geval. Hier zijn enkele van de meest interessante add-ons voor de PSP-1000 die nooit echt de kans hebben gekregen om hun potentieel te benutten, plus een paar die wel zijn overgedragen naar latere modellen.

Stereo Dock

Image
Image
PSP Theaterervaring door Nyko.

Foto van Amazon

Aangezien de PSP voor het eerst op de markt werd gebracht als niet alleen een gaming-handheld, maar een volledig uitgeruste draagbare multimedia-machine, was het logisch dat verschillende bedrijven een stereoluidsprekerdock zouden aanbieden. Zo verkocht Logitech zijn PlayGear Amp en hadden tal van kleinere bedrijven toestellen in verschillende prijsklassen. Sluit de PSP aan op een van deze gadgets, en je zou een leuke kleine muziekspeler hebben die klein genoeg was om mee te nemen (sommige waren zelfs ingebouwd in een harde hoes, zoals Nyko's Theatre Experience), maar leuk genoeg om te hebben in je woonkamer. Helaas kon geen van deze aanbiedingen het geluid echt heel effectief versterken, dus hoewel een stereodock een goed alternatief was voor een koptelefoon, kon het een echte stereo niet vervangen.

GPS-ontvanger

Image
Image
PSP GPS-ontvanger van Sony.

Foto van Amazon

De PSP GPS-ontvanger was eigenlijk een officieel Sony-product, maar werd uiteindelijk niet veel beter ondersteund dan de apparaten van derden - althans niet in Noord-Amerika. Er waren verschillende games en softwarepakketten voor de PSP in Japan die gebruik maakten van de GPS-bijlage, en er waren vroege aanwijzingen dat het een handige manier zou zijn om reis- en kaartgerelateerde software te verbeteren. Helaas nam de ondersteuning voor de PSP-290 GPS-ontvanger (zoals het officieel heette) al snel af en nu is het alleen nuttig als je je PSP hebt gehackt om homebrew-programma's te gebruiken.

TV-tuner

Image
Image

De PSP-tv-tuner vormt een uitzondering op deze lijst omdat het, hoewel het in een beperkte geografische regio werd uitgebracht en niet breed werd ondersteund, ook geen PSP-1000-accessoire was. In feite was de PSP-S310 1-seg tv-tuner een PSP-2000-accessoire. Het werd uitgebracht in Japan en is niet echt bruikbaar in veel andere regio's, omdat het alleen 1-seg-uitzendingen ontvangt.

Camera

Image
Image

De PSP-camera, oorspronkelijk bekend als de Go!Cam of Chotto Shot, afhankelijk van waar je woonde, is een ander officieel Sony-product en een van de weinige accessoires die zijn overgedragen naar latere PSP-modellen. In feite vertrouwen de populaire InviZimals-games van Sony op de camera voor hun augmented reality, dus het werd uiteindelijk wereldwijd beschikbaar (het werd oorspronkelijk alleen uitgebracht in Japan en Europa). Niet alleen kregen alle latere PSP-modellen een camera (behalve de PSPgo, hoewel je een adapter uit Japan kunt krijgen waarmee je een gewone PSP-camera op een PSPgo kunt monteren), maar de PS Vita heeft ingebouwde camera's.

Bewegingssensor

Image
Image
Datel TiltFX Motion Control voor PSP.

Foto van Amazon

Omdat de PSP goed in de handen van een gamer past, lijkt het bijna natuurlijk om het apparaat zelf te willen kantelen en verplaatsen om te controleren wat er op het scherm gebeurt. Datel, vooral bekend om hun "Action Replay"-cheats, besloot aan die wens te voldoen met hun Tilt-FX-bewegingsbesturingsapparaat. Hoewel het niet algemeen aangeslagen lijkt te zijn, moet er toch enige vraag naar het product zijn geweest, aangezien ze niet alleen een PSP-1000-versie maakten, maar er ook een PSP-2000/3000-versie op volgden. Interessant is dat motion control recentelijk is aangeslagen bij de grote consoles en smartphones, en de PS Vita zal ingebouwde bewegingsdetectiemogelijkheden hebben (en ongetwijfeld ondersteuning daarvoor van echte game-ontwikkelaars).

Verlengde batterij

Image
Image

De vloek van elk draagbaar apparaat is een korte levensduur van de batterij, en verschillende fabrikanten hebben geprobeerd dat probleem aan te pakken met extra en externe batterijen zolang er draagbare apparaten zijn. Voor de PSP-1000 produceerde Blue Raven bijvoorbeeld een batterijduur van 15 uur, die inderdaad de levensduur van de PSP zonder stekker aanzienlijk verlengde. Helaas droeg het ook aanzienlijk bij aan de grootte en het gewicht van de PSP, aangezien het bijna net zo groot was als de PSP zelf. Het zou kunnen worden opgeladen met de eigen AC-adapter van de PSP, maar het kost veel. Gelukkig had Sony tegen de tijd dat de PSP-2000 werd uitgebracht, de levensduur van de batterij aanzienlijk verbeterd.

Aanbevolen: