Een gids voor de Sony PSP (Playstation Portable)

Inhoudsopgave:

Een gids voor de Sony PSP (Playstation Portable)
Een gids voor de Sony PSP (Playstation Portable)
Anonim

De Sony PSP, wat een afkorting is voor PlayStation Portable, was een draagbare spel- en multimedia-entertainmentconsole. Het werd uitgebracht in Japan in 2004 en in de VS in maart 2005. Het had een 4,3-inch TFT LCD-scherm met een resolutie van 480 x 272, ingebouwde luidsprekers en bedieningselementen, Wi-Fi-connectiviteit en indrukwekkende grafische verwerkingskracht voor een handheld-apparaat van die tijd, waarmee het zijn concurrent, de Nintendo DS, op dit gebied verslaat.

Image
Image

De PSP was niet zo krachtig als zijn full-size console-neven, de PlayStation 2 of de PlayStation 3. Toch overtrof hij de originele Sony PlayStation in rekenkracht.

Evolutie van PSP

De PSP heeft verschillende generaties doorgemaakt tijdens zijn 10-jarige looptijd. Latere modellen verkleinden de voetafdruk, werden dunner en lichter, verbeterden het scherm en voegden een microfoon toe. Een groter herontwerp kwam in 2009 met de PSPgo, en de prijsbewuste PSP-E1000 werd in 2011 uitgebracht met een lagere prijs.

Image
Image

Verzendingen van de PSP eindigden in 2014 en de Sony PlayStation Vita kwam in de plaats.

PSP-gaming

Alle modellen van de PSP konden games spelen vanaf UMD-schijven, behalve de PSP Go, die geen UMD-schijfspeler had. Games kunnen ook online worden gekocht en naar de PSP worden gedownload vanuit de online PlayStation Store van Sony. De winkel was de belangrijkste manier om nieuwe games op de PSP Go te kopen.

Image
Image

Sommige oudere PlayStation-games zijn opnieuw uitgebracht voor de PSP en waren verkrijgbaar via de PlayStation Store.

De originele PSP werd gelanceerd met 25 gametitels, zoals Untold Legends: Brotherhood of the Blade, FIFA Soccer 2005 en Metal Gear Acid. Deze vertegenwoordigden een scala aan speltypes, van sport tot racen tot avontuur en rollenspellen.

PSP als multimedia-entertainmentapparaat

Net als bij de volledige PlayStation-consoles kan de PSP meer doen dan alleen videogames draaien. De PS2, PS3 en PS4 kunnen schijven zoals dvd's en audio-cd's afspelen. Uiteindelijk, met de PS4 Blu-ray-schijven, speelde de PSP schijven af in het Universal Media Disc (UMD) -formaat, dat ook werd gebruikt voor sommige films en andere inhoud.

Image
Image

De PSP had ook een poort voor de Sony Memory Stick Duo en Memory Stick Pro Duo, waardoor het ook audio, video en stilstaande beelden hiervan kan afspelen.

Met een upgrade naar firmware heeft het PSP-2000-model tv-uitvoer toegevoegd via Composite-, S-Video-, Component- of D-Terminal-kabels van Sony die afzonderlijk werden gekocht. TV-uitvoer was in zowel standaard 4:3 als breedbeeld 16:9 beeldverhoudingen.

PSP-connectiviteit

De PSP bevatte een USB 2.0-poort en een seriële poort. In tegenstelling tot de PlayStation of PlayStation2 was de PSP uitgerust met Wi-Fi om draadloos verbinding te maken met andere spelers en, als de firmware versie 2.00 of hoger is, met internet om te surfen op het web. Het bevatte ook IrDA (infraroodgegevensassociatie), maar de gemiddelde consument gebruikte het niet.

Het latere PSP Go-model bracht Bluetooth 2.0-connectiviteit naar het spelsysteem.

PSP-modellen en technische specificaties

  • PSP-1000
  • PSP-2000 (ook wel PSP Slim of PSP Slim & Lite genoemd)
  • PSP-3000
  • PSP-E1000
  • PSP Go

FAQ

    Waar kun je een PlayStation Portable kopen?

    Sinds Sony de PSP in 2014 heeft stopgezet, is de kans om er een te vinden in de gebruikte en opgeknapte markten. Probeer externe verkopers zoals eBay, Best Buy, Amazon of GameStop.

    Wat is de nieuwste PlayStation Portable?

    De PSP Street (E1000), een budgetversie van de draagbare gameconsole, was de laatste die Sony uitbracht voordat de lijn werd stopgezet. Het werd gelanceerd in 2011.

    Hoe kun je draagbare PlayStation-games spelen?

    Als je een PlayStation 3 of een PlayStation Vita hebt, kun je nog steeds PSP-games kopen en spelen via die winkels, maar je kunt geen in-app-aankopen doen. Als je geen van die consoles hebt, kun je een emulator gebruiken om PSP-games te spelen op platforms zoals Android en pc.

    Hoe download je PSP-games?

    Als je een PSP-game in de PlayStation Store koopt, kun je deze net als elke andere downloadbare game downloaden en spelen op een PS3- of Vita-console. Als je homebrew-games op de PSP wilt downloaden en spelen, heb je een geheugenstick nodig, PSP-firmwareversie 6.61, aangepaste firmware waarmee je de games kunt uitvoeren en een homebrew-gamebron met PSP-ISO's.

    Hoe verbind je een PSP met wifi?

    Zorg er eerst voor dat de WLAN-schakelaar is ingeschakeld en dat je PSP ten minste firmwareversie 2.0 heeft. Ga dan naar Instellingen > Netwerkinstellingen > Infrastructuurmodus > Nieuwe verbinding > Scan en kies uw netwerk uit de lijst met opties die verschijnt. Voer uw wachtwoord in. stel de adresinstellingen in op Easy en sla al uw keuzes op als alles er goed uitziet.

Aanbevolen: