Als je een hamburger in de Metaverse bestelt, krijg je misschien honger

Inhoudsopgave:

Als je een hamburger in de Metaverse bestelt, krijg je misschien honger
Als je een hamburger in de Metaverse bestelt, krijg je misschien honger
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wendy's gaat de metaverse in door zijn eerste virtual reality-winkel te openen.
  • Het maakt deel uit van een groeiende beweging van winkels en restaurants om een claim in te dienen in de metaverse, een verzameling gedeelde virtuele ruimtes.
  • De huidige toestroom van restaurants in de metaverse heeft meer te maken met branding dan met iets nuttigs voor de consument.
Image
Image

Je kunt binnenkort eten bestellen in de metaverse, ook al kun je niet meteen het echte eten.

Wendy's gaat de metaverse in door zijn eerste virtual reality-winkel te openen. De fastfoodketen zal beschikbaar zijn op Meta's Horizon Worlds VR-platform. Het maakt deel uit van een groeiende beweging van winkels en restaurants om een claim in te dienen in de metaverse, een verzameling virtuele gedeelde ruimtes.

"Je kunt misschien niet proeven in de Metaverse, maar je kunt zeker je andere zintuigen en emoties gebruiken, en dit is iets dat merken al tientallen jaren doen om contact te maken met klanten", Jason Yim, de CEO van Trigger XR, een mixed reality-bureau, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Welkom bij de Wendyverse

Het nieuwe Wendy's restaurant gaat meer over branding dan over het serveren van echt eten. In Wendyverse Town Square Central zal een virtueel Wendy's restaurant zijn, maar je kunt geen menu-items bestellen.

Maar gebruikers die deelnemen aan virtuele games kunnen een worst of Bacon, Egg & Cheese Biscuit scoren voor $ 1 in-app of in-restaurant voor een beperkte tijd.

"Al jaren ontmoeten we onze fans op onverwachte manieren en plaatsen met onze unieke benadering van sociale media, gaming en betrokkenheid", zei Carl Loredo, chief marketing officer voor The Wendy's Company, in een nieuwsbericht laat los."We zijn verheugd om dit naar een hoger niveau te tillen door de Wendyverse in Meta's Horizon Worlds te lanceren en een totaal nieuwe dimensie van toegang tot onze fans te brengen. Echt een primeur in zijn soort, de Wendyverse overbrugt het beste van vandaag met morgen om te laten zien voor onze fans over elke wereld - met een Frosty en frietjes in de hand."

Jackie Walker, senior director bij digitaal adviesbureau Publicis Sapient, zei in een e-mail dat merken profiteren van de nieuwigheidsfactor door de metaverse in te gaan. Uit een recent onderzoek van Gartner bleek dat slechts 27% van de Amerikaanse consumenten zeer bekend is met de metaverse of enigszins goed geïnformeerd is, maar niet zelfverzekerd genoeg om het aan anderen uit te leggen. "Dus voor massamarktmerken zoals Wendy's is de realiteit dat dit een klein deel van hun klantenpopulatie is", zei Walker.

De komende golf van Metaverse-restaurants

Image
Image

Naast Wendy's hebben verschillende voedselmerken manieren onderzocht om in de snelgroeiende metaverse te komen. Er is nog steeds geen consensus over de beste plek om klanten in de metaverse te ontmoeten, dus terwijl Wendy's zich openstelt voor klanten met Quest 2-headsets, hebben andere merken verschillende platforms gebruikt.

Walker zei dat Chipotle misschien het meest opv alt vanwege hun intrede in Roblox, een retro Chipotle's uit 1993 waar klanten hun burrito's konden rollen voor in-experience valuta, die kon worden ingewisseld voor echt Chipotle-eten. Chipotle beweert het eerste merk te zijn dat deze uitwisseling van in-ervaring voor echt eten mogelijk maakt, de eerste die virtueel eten serveert en de eerste die een echt menu-item lanceert geïnspireerd door de metaverse gemeenschap.

Walker zei dat veel merken een reeks patenten hadden aangevraagd om hun namen en activa in de metaverse te beschermen. "Panera, McDonald's, Yum's KFC, Pizza Hut en Taco Bell hebben allemaal patenten aangevraagd om het eigendom en de controle over hun merk en activa in de metaverse te waarborgen", merkte Walker op. “Verwacht de komende maanden meer van deze merken.”

De belangrijkste activiteiten waar metaverse gebruikers zich momenteel op richten, zijn gamen, het maken van inhoud en sociale interactie.

Maar Nicolas Avila, Globant's Chief Technology Officer in Noord-Amerika, zei dat de huidige oogst van restaurants in de metaverse meer te maken heeft met branding dan met iets nuttigs voor consumenten.

“De belangrijkste activiteiten waar metaverse gebruikers zich nu op richten zijn gamen, contentcreatie en sociale interactie”, zei Avila. "Dus hoewel er natuurlijk niet wordt gegeten in de metaverse, is het nog steeds een plek om op een speelse, leuke en nieuwe manier met andere mensen om te gaan."

Fairlane Raymundo, de directeur innovatie bij RayCo Media, een digitale marketeer, zei dat merken in de toekomst niet alleen de metaverse zouden gebruiken om reclame te maken voor hun huidige producten en diensten. In plaats daarvan kunnen ze “een geheel nieuw bedrijf of merk creëren.”

Maar Raymundo zei dat ze twijfelde of ze een virtuele burger zou eten. "Dat hangt af van hoeveel calorieën het programma op mijn Avatar laadt," zei Raymundo.

Aanbevolen: