The Metaverse is misschien meer een hype dan hyperreal

Inhoudsopgave:

The Metaverse is misschien meer een hype dan hyperreal
The Metaverse is misschien meer een hype dan hyperreal
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • VR-headsets zijn veel minder handig dan het telefoonscherm in je zak.
  • Augmented reality is er al en er is geen bril voor nodig.
  • De enige mensen die de metaverse willen, zijn leidinggevenden van technologiebedrijven.

Image
Image

De metaverse is op dit moment zo hot - als je een leidinggevende bent op de marketingafdeling van een groot technologiebedrijf.

Google, Snap en Microsoft doen allemaal mee aan de metaverse hype, en Facebook is zo enthousiast over het idee dat het zijn naam veranderde in Meta. Ondertussen zijn VR-headsets nog steeds sullig en ongemakkelijk en verblinden ze je voor de buitenwereld. Wat is er aan de hand?

"Facebook en Snap zitten zo diep in de metaverse omdat ze altijd geobsedeerd zijn geweest door de gemeenschap en het verslavend maken van de gemeenschap", vertelde Amy Suto, schrijver en creatief directeur van een game over de metaverse, via e-mail aan Lifewire. "En wat de VR-headsets betreft, zien we dat Microsoft Mesh lichtgewicht AR-brillen in de metaverse kan brengen, zodat je niet eens in een volledig digitale wereld hoeft te bestaan. In plaats daarvan kun je digitale elementen in het echte leven brengen wereld."

VR, AR en Normaal R

De metaverse lijkt een losse catch-all te zijn voor ons online bestaan, met een flinke scheut virtual reality erin gegooid. Het idee lijkt te zijn dat we elkaar zullen ontmoeten in een virtuele ruimte, met behulp van zoiets als Facebook's Oculus VR-bril. U kunt een vergadering houden in een virtuele ruimte in plaats van een Zoom-gesprek; een winkel kan een 3D-imitatiewinkel aanbieden met planken waar je doorheen kunt bladeren.

Maar dit klinkt allemaal een beetje jaren 90, toch?

Deze versie van de metaverse is gebaseerd op een aantal grote technologische vooruitgang, maar zelfs dat is misschien niet genoeg. Stel je een VR-headset voor die eruitziet als een zonnebril en de wereld kan verduisteren en in een oogwenk kan vervangen door een virtuele wereld. Het zou nog steeds een bril zijn, iets dat je zou moeten dragen, niet dragen. En het zou nog steeds de buitenwereld blokkeren als het in gebruik is.

Ik denk dat de wereld waarschijnlijk te gefragmenteerd is om allemaal samen te komen op één platform…

Augmented Reality (AR) is beter, mogelijk overlappende Pokemon op de alledaagse wereld, maar het is nog steeds een bril, en we zouden nog steeds moeten communiceren met gebaren of door in het openbaar met onze gadgets te praten.

De grootste barrière voor zowel AR als VR is dat onze technologie al meer dan goed genoeg is. Een telefoon in je broekzak is superhandig, zeker als hij je berichten kan sturen via je horloge of je oordopjes. We leven al in een sterk verbeterde realiteit, alleen niet op basis van virtuele 3D-werelden.

En onthoud, ons hele computerparadigma is gebaseerd op een scherm, een toetsenbord en een aanwijsapparaat. Dat zou kunnen veranderen als er iets beters komt, maar we zijn er nog steeds niet in geslaagd om het QWERTY-toetsenbord te vervangen en er zijn al tientallen jaren betere opties.

Kortom, misschien wil of geeft niemand om AR en VR buiten games.

Wat levert het technische bedrijven op?

Techbedrijven hebben meer redenen om zichzelf ervan te overtuigen dat we ons in een virtuele metaverse tot elkaar willen verhouden. Facebook vertrouwt erop dat mensen zo lang mogelijk op zijn website of in zijn apps blijven.

Je kunt er zeker van zijn dat de metaverse van Facebook net zo eigendom zal zijn als zijn huidige sociale netwerken. Het is onmogelijk dat deze internetreuzen gemeenschappelijke, interoperabele ruimtes zullen bouwen. De metaverse zal geen e-mail of het open web zijn. Het worden virtuele Instagrams-, Hangouts- en Teams-vergaderingen.

"Ik denk dat de wereld waarschijnlijk te gefragmenteerd is om allemaal samen te komen op één platform, en ELK ander platform zal vechten tot de dood om ervoor te zorgen dat NIEMAND het bestuurt - daarom zal het niet gebeuren," metaverse fan en marketingexpert Scott Robertson vertelde Lifewire via e-mail.

Het doel is dat de winnaar alles krijgt, net zoals YouTube zo'n beetje het geheel is van zelfgepubliceerde internetvideo's. Wanneer Facebook de metaverse noemt, heeft het het over een metaverse die voor 100 procent eigendom is van Facebook.

Geloof de hype?

Niet iedereen denkt natuurlijk dat de metaverse een stapelbed is. Verschillende respondenten op Lifewire's vragen om commentaar waren ervan overtuigd dat dit de volgende grote stap is. De vangst is, net als Facebook en de anderen, de meeste van deze hebben een paard in de race, zoals ze zeggen. Hier is bijvoorbeeld Sturgis Adams, chief metaverse officer bij AR-bedrijf Seek, via e-mail:

"Het is niet echt een kwestie van of het net zo populair zal zijn als telefoons, omdat het een van de belangrijkste redenen zal zijn waarom mensen zelfs een telefoon HEBBEN. AR laat het internet 'uit' het scherm van je telefoon komen en elkaar ontmoeten jij in een laag tussen de fysieke en digitale wereld."

We zullen moeten afwachten hoe het uitpakt, maar het lijkt een grote vraag om elke internetgebruiker over de hele wereld ertoe te brengen de manier waarop ze omgaan met hun online leven te veranderen. Hun tweede leven, zou je kunnen zeggen.

Aanbevolen: