Adrian Mendoza investeert in door BIPOC geleide startups

Inhoudsopgave:

Adrian Mendoza investeert in door BIPOC geleide startups
Adrian Mendoza investeert in door BIPOC geleide startups
Anonim

Toen Adrian Mendoza zijn venture capital (VC)-bedrijf startte, voorzag hij meer dan alleen aan tafel zitten om Latinx-investeerders te vertegenwoordigen.

Mendoza is de oprichter en algemene partner van Mendoza Ventures, dat zich richt op het financieren van door vrouwen en BIPOC geleide kunstmatige intelligentie-, cyberbeveiligings- en fintech-bedrijven.

Image
Image

Het in Boston gevestigde Mendoza Venture, opgericht in 2016, is een door Latinx en vrouwen geleid durfkapitaalbedrijf. Ongeveer 75 procent van de bedrijven in de portefeuille van het bedrijf bestaat uit startups die worden geleid door immigranten, BIPOC's en vrouwen. Als actieve investeringsgroep beperkt Mendoza Ventures haar portefeuille tot 12-15 bedrijven tegelijk om aanzienlijke tijd en moeite aan hun succes te besteden.

"We zijn actieve investeerders in een vroeg stadium die prioriteit geven aan diversiteit bij het beleggen", vertelde Mendoza aan Lifewire. "Onze eigen beleggingsgeschiedenis heeft ons laten zien dat diversiteit beter presteert, en we willen die oprichters steunen."

Snelle feiten

  • Name: Adrian Mendoza
  • Leeftijd: Midden 40
  • Van: Los Angeles
  • Random delight: "Ik ben een kind van 2 Mexicaanse immigranten. Mijn vader was een meubelmaker en mijn moeder was een boekhouder. Beiden werkten buitenshuis, en beiden waren ondernemers."
  • Belangrijkste quote of motto: "Wees een gezin, wees inclusief en wees winstgevend."

Kansen creëren

Mendoza komt oorspronkelijk uit Los Angeles en werd geboren in een familie van immigrantenondernemers. Hij verhuisde eind jaren 90 naar Boston en lanceerde zijn eerste bedrijf in 2008 toen de aandelenmarkt 400 punten per dag daalde. De startup waar hij eerder werkte, ontsloeg zijn personeel. De missie van Mendoza is altijd dezelfde geweest: door BIPOC's kansen creëren voor BIPOC's.

"Bij gebrek aan enige mogelijkheid, heb ik mijn eigen gemaakt," zei Mendoza.

In 2015, toen Mendoza zijn laatste startup verliet, keek hij terug op zijn ervaring en realiseerde hij zich dat hij niemand zag die op hem leek. Toen begonnen hij en zijn vrouw en partner, Senofer Mendoza, Mendoza Ventures om ervoor te zorgen dat meer vrouwen en BIPOC's cheques uitschreven voor oprichters die op hen lijken.

We zijn actieve investeerders in een vroeg stadium die prioriteit geven aan diversiteit bij het beleggen.

Het bedrijf heeft $ 10 miljoen opgehaald in twee fondsen en is van plan dit jaar een derde fonds te sluiten. Mendoza Ventures heeft een team van zes medewerkers en met de sluiting van het volgende fonds zal Mendoza op zoek zijn naar medewerkers en analisten. Het bedrijf heeft ook een fellowship-programma voor vrouwen en BIPOC MBA-studenten die een carrière in risicokapitaal willen starten. Vorig jaar schreef Mendoza Ventures zijn grootste cheque sinds de oprichting uit aan een door vrouwen geleid cyberbeveiligingsbedrijf genaamd Wabbi. Mendoza zei dat dit een van zijn meest trotse prestaties was.

"Dit was geweldig, want het is zeldzaam om door vrouwen opgerichte cybersecurity-startups te vinden", zei hij. "Ik was er trots op dat [Brittany Greenfield] die oprichter was, maar nog trotser op de investeerders die in haar en ons geloven om haar bedrijf tot een succes te maken."

Veerkracht

Mendoza is een veteraan in het risicokapitaal-ecosysteem van Boston. Zijn VC-bedrijf heeft meer dan $ 5 miljoen geïnvesteerd in zijn portfoliobedrijven, die volgens hem klaar zijn voor overname. Maar Mendoza is als Mexicaans-Amerikaanse investeerder tegen uitdagingen aangelopen waar typische VC-leiders niet mee te maken hebben.

"Nadat ik durfkapitaal heb opgehaald en nu kapitaal heb opgehaald voor een durfkapitaalfonds van investeerders, merk ik dat ik altijd geld aan het inzamelen ben", zei Mendoza. "Dit is een uitdaging als je niet uit de netwerken van rijkdom komt. Ik ben er trots op gesteund te worden door geweldige [mensen] die geloven in wat we doen en deel willen uitmaken van het maken van een verschil en het veranderen van de wereld."

Image
Image

Als oprichter zei Mendoza dat hij niemand zag die op hem leek, wat zelfs nog gangbaarder werd als durfkapitalist. Hij zei dat hij tijdens zijn eerste vijf jaar dat Mendoza Ventures groeide, het gevoel had dat zijn bedrijf de enige door Latino geleide VC aan de oostkust was en dat het een deprimerend besef was. Terwijl Mendoza zijn VC-bedrijf laat groeien, bedenkt hij creatieve manieren om de obstakels te overwinnen en zijn team te laten zien dat hij veerkrachtig is.

"We hebben een pluche hond als onze mascotte, en hij helpt de stemming te verlichten en het ijs te breken. We zijn hiermee begonnen toen we geen geld hadden om iemand in dienst te nemen, dus noemden we hem onze medewerker," zei Mendoza. "Hij is nu de senior medewerker op onze website. Elke CEO en investeerder krijgt een eigen VC-puppy. Of de reis nu ups en downs heeft, een beetje lachen maakt de reis aangenamer."

Mendoza is gepassioneerd over het vergroten van het aantal BIPOC-oprichters en VC-leiders in de VS. In het komende jaar zal Mendoza Ventures zijn volgende fonds ophalen en nieuwe medewerkers aannemen.

Aanbevolen: