Hoe WhatsApp verdwijnende berichten te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp verdwijnende berichten te gebruiken
Hoe WhatsApp verdwijnende berichten te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open een bericht en selecteer de naam van het contact > Verdwijnende berichten > Doorgaan.
  • Kies een duur of tik op Probeer een standaard berichttimer om verdwijnende berichten voor alle chats in te schakelen.
  • Ga anders naar het menu met drie stippen > Instellingen > Account > Privacy > Standaard berichttimer.

Dit artikel legt uit hoe je de functie voor verdwijnende berichten van WhatsApp kunt gebruiken. De instructies zijn van toepassing op de app voor iOS en Android en de webbrowserversie van WhatsApp.

Hoe schakel ik WhatsApp verdwijnende berichten in?

Verdwijnende berichten inschakelen voor een individuele chat of alle toekomstige chats:

  1. Open een bericht en tik bovenaan op de naam van het contact.
  2. Tik op Verdwijnende berichten.
  3. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Kies wanneer je wilt dat berichten uit het huidige gesprek verdwijnen, of tik op Probeer een standaard berichttimer om verdwijnende berichten voor alle chats in te schakelen.

    Image
    Image

    Je kunt verdwijnende berichten voor alle chats ook inschakelen door naar het menu met drie stippen te gaan > Instellingen > Account >Privacy > Standaard berichttimer.

Verdwijnende berichten op WhatsApp uitschakelen

Om verdwijnende berichten uit te schakelen, volg je de bovenstaande stappen om het scherm Verdwijnende berichten te openen en tik je op Uit. Tik op Probeer een standaard berichttimer en tik vervolgens op Uit om verdwijnende berichten voor alle berichten uit te schakelen.

Image
Image

Verdwijnende berichten in WhatsApp voor webbrowsers inschakelen

Als je WhatsApp op je computer instelt, kun je verdwijnende berichten inschakelen in de webbrowserversie van WhatsApp:

  1. Ga naar WhatsApp op het web en selecteer een gesprek aan de linkerkant.

    Image
    Image
  2. Selecteer de naam van het contact bovenaan.

    Image
    Image
  3. In het venster dat aan de rechterkant verschijnt, scrolt u omlaag en selecteert u Verdwijnende berichten.

    Image
    Image
  4. Selecteer On en selecteer vervolgens de pijl terug naast Verdwijnende berichten om terug te gaan.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een melding dat berichten over 7 dagen verlopen. Selecteer de X naast Contact Info om het venster te sluiten.

    WhatsApp op het web staat je niet toe om een aangepaste tijd in te stellen waarop berichten verlopen.

    Image
    Image

Wat gebeurt er met verdwijnende berichten op WhatsApp?

Alle berichten die u tijdens de conversie verzendt of ontvangt, verdwijnen na de gekozen duur wanneer u verdwijnende berichten inschakelt. Als de ontvanger het bericht niet binnen de aangegeven tijd opent, zal het verdwijnen voordat ze de kans krijgen om het te zien. Ze kunnen echter nog steeds een berichtvoorbeeld zien in hun meldingen.

Als je een verdwijnend bericht doorstuurt, citeert of beantwoordt, kan het zichtbaar blijven in het gesprek. Als je een back-up van je chats maakt, zal WhatsApp het bericht opslaan, maar het zal verdwijnen zodra je het terugzet vanaf de back-up. Natuurlijk kan de ontvanger altijd een screenshot van je bericht maken en het opslaan, dus de functie voor het verdwijnen van berichten is niet onfeilbaar.

Bottom Line

Je kunt instellen dat berichten na een dag, een week of 90 dagen verdwijnen. De instelling is alleen van toepassing op berichten die je verzendt nadat je de functie voor verdwijnende berichten hebt ingeschakeld, dus oudere berichten zullen niet verdwijnen.

Kan iemand zien of ik verdwijnende berichten op WhatsApp inschakel?

Alle partijen in het gesprek krijgen meldingen wanneer iemand verdwijnende berichten inschakelt en er verschijnt een klokpictogram naast het profiel van de persoon. In een WhatsApp-groepschat kan iedereen verdwijnende berichten in- of uitschakelen, maar een groepsbeheerder kan de instellingen wijzigen, zodat alleen zij de functie kunnen bedienen.

FAQ

    Hoe verwijder ik een WhatsApp-bericht?

    Als je een WhatsApp-bericht wilt verwijderen dat je hebt verzonden, zoek je het bericht en druk je er met je vinger op totdat het dialoogvenster met extra opties verschijnt. Tik op Verwijderen > Prullenbak > Verwijderen voor iedereen Om een ontvangen bericht te verwijderen, houdt u uw vinger op het bericht en tik op Verwijderen > Verwijderen voor mij

    Hoe herstel ik WhatsApp-berichten?

    Om WhatsApp-berichten te herstellen, moet je ervoor zorgen dat je een back-up hebt gemaakt van je WhatsApp-account, dat je account en apparaat hetzelfde telefoonnummer gebruiken en dat het account en apparaat hetzelfde iCloud- of Google Drive-account hebben. Verwijder WhatsApp van je apparaat en download het vervolgens opnieuw naar het huidige apparaat of een nieuw apparaat. Start WhatsApp, volg de installatie-instructies en tik op Geschiedenis herstellen > Volgende

    Hoe vind ik gearchiveerde berichten op WhatsApp?

    Tik op een iPhone Chats Als u in gesprek bent, tikt u op de terug-knop Veeg in het midden van het scherm omlaag om Archived Chats te openen en een lijst met je gearchiveerde gesprekken te bekijken. Op een Android scrol je naar de onderkant van je Chat inbox om je gearchiveerde gesprekken te bekijken.

Aanbevolen: