Verdwijnende berichten van WhatsApp: waar zijn ze goed voor?

Inhoudsopgave:

Verdwijnende berichten van WhatsApp: waar zijn ze goed voor?
Verdwijnende berichten van WhatsApp: waar zijn ze goed voor?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De verdwijnende berichten van WhatsApp kunnen nu worden ingesteld als standaard voor nieuwe gesprekken.
  • Je kunt ervoor kiezen om berichten automatisch te vernietigen na 24 uur, zeven dagen of 90 dagen.
  • Mensen kunnen je indiscreties nog steeds opslaan en screenshots maken.

Image
Image

WhatsApp-gebruikers kunnen de app nu instellen om standaard verdwijnende berichten te verzenden.

Je kunt al een tijdje verdwijnende berichten gebruiken, maar dit is de eerste keer dat je de functie als standaard kunt instellen voor alle nieuwe gesprekken. Je kunt ook nauwkeurig afstemmen hoe lang ze blijven hangen voordat ze verdwijnen. Verdwijnende berichten zullen je niet behoeden voor schaamte, maar ze kunnen ervoor zorgen dat lang vergeten communicatie vergeten blijft.

"Misschien is een van de gemakkelijkste manieren om te begrijpen wat [deze verandering is], te denken aan oude spionage- en koude oorlogsfilms-'Dit bericht zal zichzelf vernietigen in 10 minuten' of onzichtbare inkt, " cyberdefensie deskundige en White Tuque-oprichter en CEO, Robert D Stewart, vertelde Lifewire via e-mail. "Deze functie stelt de gebruiker in staat om meer persoonlijke, vertrouwelijke en vrijuitsprekende berichten te hebben zonder de angst dat deze worden blootgesteld, tegen hen gebruikt of gelekt als onderdeel van een cyberaanval."

Verdwijnende daad

Verdwijnende berichten zijn precies hoe ze klinken. Je stuurt ze zoals normaal, alleen in plaats van rond te hangen op de telefoons van iedereen die ze heeft ontvangen, verwijderen ze zichzelf na een bepaalde tijdsperiode. Het oorspronkelijke tijdsbestek was zeven dagen, maar nu kunt u in plaats daarvan 24 uur of 90 dagen kiezen.

Verdwijnende berichten zijn ook standaard beschikbaar voor gebruik in groepsberichten, wat misschien wel de plek is waar je wilt dat je bijdragen snel worden vergeten.

"Het helpt je om te kiezen welk gesprek of welke informatie je wilt laten verdwijnen en welke je wilt behouden", vertelde digitale PR-specialist Chary Otinggey aan Lifewire via e-mail. "We kunnen deze functie gebruiken voor eenmalige gesprekken, zoals wanneer je je huidige locatie moet sturen naar een persoon die je moet ontmoeten, of andere relevante informatie die je moet delen met een persoon met wie je slechts af en toe praat."

Image
Image

Denk echter niet dat het bericht volledig van de wereld is gewist. Als uw bericht wordt geciteerd of in een back-up is opgenomen, blijft het bestaan.

"Als je een bericht beantwoordt, wordt het eerste bericht geciteerd. Als je antwoordt op een verdwijnend bericht, kan de geciteerde tekst in de chat blijven staan na de door jou geselecteerde duur", zegt WhatsApp in een FAQ-item.

En vergeet niet dat mensen zelf een exemplaar kunnen pakken.

"Echter, [een bericht] verdwijnt op dezelfde manier als een foto die je verstuurt via Snapchat", vertelde bedrijfssoftwaretester Hanah Alexander aan Lifewire via e-mail. "Met andere woorden, de gebruiker kan nog steeds een screenshot maken van wat je hebt gezegd. En als ze die screenshot eenmaal hebben, nou ja, welke woorden of foto's je ook live hebt verzonden."

Dus waar is het goed voor?

Verdwijnende berichten helpen je niet om de gevolgen van ondoordachte berichten te vermijden. Elke slimme ontvanger kan gewoon een screenshot maken van de berichten voor het nageslacht (en bewijs).

Maar het is over het algemeen een goed idee om een zo klein mogelijke digitale voetafdruk achter te laten. Weet je hoe publieke figuren vaak op Twitter worden gebrand als iemand een oude tweet opgraaft die hun huidige beweringen tegenspreekt? Dat zou veel minder vaak gebeuren als die publieke figuren hun tweets elke week automatisch zouden verwijderen.

Het helpt je om te kiezen welk gesprek of welke informatie je wilt laten verdwijnen en welke je wilt behouden.

Evenzo is je berichtengeschiedenis een lange lijst met meningen, gênante foto's en andere dingen die je misschien liever vergeet.

Als je niet wilt dat iets blijft hangen, moet je het gewoon nooit verzenden. Geen enkele hoeveelheid verdwijnende chats of foto's zal dat oplossen. Maar als algemene regel geeft u er misschien de voorkeur aan om geen eigenzinnige bits en bytes rond de metaverse te verspreiden.

En als je niet wilt dat al je berichten verdwijnen? Daar zijn de nieuwe instellingen voor. Misschien wil je dat de gesprekken van je familie voor altijd blijven bestaan, want waarom niet? Er kunnen enkele dierbare herinneringen in die berichtenthreads zitten.

De toepassingen voor deze functie zijn legio, en zolang je begrijpt wat het wel en niet kan doen om je te beschermen, is het een uitstekende privacytool voor iedereen.

Aanbevolen: