Signal voegt standaardtimer toe aan verdwijnende berichten

Signal voegt standaardtimer toe aan verdwijnende berichten
Signal voegt standaardtimer toe aan verdwijnende berichten
Anonim

Signal geeft gebruikers meer controle over verdwijnende berichten in de app, dankzij nieuwe updates.

De populaire berichten-app die versleutelde chats mogelijk maakt, laat gebruikers nu een standaardtimer inschakelen voor verdwijnende berichten, volgens TechCrunch. In een blogpost die dinsdag door Signal werd gepubliceerd, zei het bedrijf dat de verdwijnende berichtinstelling automatisch van toepassing zal zijn op nieuwe gesprekken.

Image
Image

Vóór de update konden Signal-gebruikers alleen verdwijnende berichten per conversatie inschakelen, maar met het nieuwe beleid kun je toekomstige verdwijnende berichten beheren.

Signal merkt wel op dat, net als bij andere verdwijnende inhoud (zoals Snapchat en Instagram-verhalen), mensen er altijd een screenshot van kunnen maken. Maar het bedrijf zei dat de belangrijkste voordelen van verdwijnende berichten komen wanneer iemand je apparaat steelt of hackt.

Dit is niet voor situaties waarin je contactpersoon je tegenstander is - als iemand die een verdwijnend bericht ontvangt er echt een opname van wil hebben, kunnen ze altijd een andere camera gebruiken om een foto van het scherm te maken voordat de bericht verdwijnt', schreef Signal in zijn blogpost.

"Dit is echter een leuke manier om automatisch opslagruimte op uw apparaten te besparen en de hoeveelheid gespreksgeschiedenis die op uw apparaat achterblijft te beperken als u merkt dat u er fysiek van gescheiden bent."

Gebruikers hebben ook meer controle over hoe lang de berichten duren voordat ze definitief verdwijnen. TechCrunch merkte op dat je een bericht kunt kiezen dat tussen één seconde en maximaal vier weken blijft staan voordat het verdwijnt.

… de belangrijkste voordelen van verdwijnende berichten zijn als iemand je apparaat steelt of hackt.

Ten slotte kunnen gebruikers ook de timer voor verdwijnende berichten gebruiken voor de Note To Self-functie van Signal, zodat de persoonlijke notities van gebruikers ook kunnen verdwijnen voor extra privacy.

Signal heeft al privacy ingebouwd in de app, omdat het end-to-end-codering gebruikt om teksten, telefoongesprekken, video's, bestanden, videotelefoongesprekken en uw locatie te verzenden. In januari had Signal ongeveer 40 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Aanbevolen: