Kunt u audio of video verzenden via bestaande huisbedrading?

Inhoudsopgave:

Kunt u audio of video verzenden via bestaande huisbedrading?
Kunt u audio of video verzenden via bestaande huisbedrading?
Anonim

Power Line Communication (PLC) verwijst naar een technologie die communicatie mogelijk maakt via bestaande stroomkabels in een huis of gebouw. HomePlug is een PLC-standaard die audio-, video- en besturingssignalen kan distribueren via de bestaande elektrische bedrading van uw huis. U kunt hetzelfde systeem gebruiken om een Wi-Fi-netwerk uit te breiden.

Image
Image

Wat kunt u doen met PLC?

HomePlug en andere PLC-standaarden stellen je in staat om een multiroom audiosysteem in huis te hebben zonder dat je nieuwe bedrading hoeft aan te leggen. U kunt de PLC-technologie ook gebruiken om een bestaand netwerk uit te breiden (hoewel een PLC-systeem een router of modem niet kan vervangen).

Je kunt veel powerline-netwerkadapters vinden van merken als Netgear, Linksys, Trendnet en Actiontec. Ze worden per paar verkocht: de ene is bedoeld om te worden aangesloten op een stopcontact in de buurt van uw router en de andere in de kamer waar u de netwerk- of A/V-verbinding wilt hebben. Voor huizen waar de wifi-dekking gemiddeld is en je niet opnieuw wilt bekabelen voor een nieuwe verbinding, is PLC een geweldige manier om de toegang beter te verdelen.

HomePlug-standaarden: AV, AV2, AV MIMO, nVoy

De HomePlug Alliance certificeert alle compatibele adapters die een HomePlug Certified-logo dragen. HomePlug AV en AV2 zijn SISO (single input/single output) en gebruiken twee draden (warm en neutraal) in de elektrische bedrading van uw huis.

De AV2 MIMO-standaard (multiple in/multiple out) met beamforming gebruikt die twee draden en ook de aarde, wat de betrouwbaarheid van transmissies met hoge bandbreedte verbetert.

De HomePlug Alliance sponsort het nVoy-programma om de softwarelaag te ontwikkelen die HomePlus integreert met wifi. Het doel is dat HomePlug-technologie in componenten wordt ingebouwd om plug-and-play-connectiviteit te bieden.

Geavanceerde systemen met Power Line-communicatie

Russound biedt meer geavanceerde systemen en componenten, waaronder het Collage Powerline-media- en intercomsysteem. Het bestaat uit een versterkt toetsenbord in de muur voor elke kamer met een vermogen van 30 watt (15 watt x 2) en een klein kleurenscherm. Elk bedieningspaneel heeft een FM-tuner en een Media Manager die het systeem verbindt met een Ethernet-thuisnetwerk voor het delen van inhoud tussen zones. Elke kamer in dit systeem krijgt een paar inbouwluidsprekers.

NuVo Technologies ontwikkelde de Renovia, een systeem met zes bronnen voor maar liefst acht zones of kamers. Audiobronnen worden aangesloten op een Renovia Source Hub, die ingebouwde AM/FM-tuners en satellietradiotuners bevat. Extra bronnen, zoals een cd-speler, kunnen ook worden aangesloten op de Source Hub voor in totaal zes bronnen.

De Collage- en Renovia-systemen zijn gericht op de retrofit-installatiemarkt - huizen waar het installeren van kamer-naar-kamer bedrading onpraktisch of te duur is. Ongeacht hun relatieve gebruiksgemak, heb je een professionele installatie van beide systemen nodig.

Aanbevolen: