Hoe een Mac Mini aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe een Mac Mini aan te zetten
Hoe een Mac Mini aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat het netsnoer van uw Mac Mini is aangesloten en dat het stopcontact stroom heeft.
  • Druk op de aan/uit-knop aan de achterkant van de Mac Mini.
  • Als het niet wordt ingeschakeld, probeer dan de onderstaande tips voor probleemoplossing.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Apple Mac Mini-desktopcomputer aanzet. Het beschrijft ook wat u moet doen als dat niet werkt.

Een Mac Mini inschakelen

Om de Mac Mini aan te zetten, hoef je alleen maar de aan/uit-knop te vinden en erop te drukken.

  1. Zorg er eerst voor:

    • De stroomkabel is aangesloten op de Mac Mini en het stopcontact.
    • Schakel indien nodig ook het stopcontact in.
    • Sluit het scherm aan dat je wilt gebruiken met de Mac Mini, zodat je kunt zien dat het is ingeschakeld.
  2. Zoek de aan/uit-knop aan de achterkant van de Mac Mini. Je vindt hem aan de rechterkant (vanaf de voorkant) naast de stroompoort. Het is een ronde knop met een krachtsymbool erop.

    Image
    Image
  3. Druk op de knop en wacht tot het systeem opstart. Hoewel je misschien niets anders hoort dan het opstartgeluid, kijk je op de voorkant van de Mac Mini naar een aan/uit-lampje in de rechterbenedenhoek.

Wat te doen als uw Mac Mini niet aangaat

Als je Mac Mini niet aan gaat, kun je het volgende controleren:

  1. Controleer nogmaals of de voedingskabel aan beide uiteinden goed is aangesloten en of het stopcontact stroom heeft. Koppel bij twijfel de kabel aan beide uiteinden los en sluit deze vervolgens weer aan. Als je denkt dat de kabel defect is en je hebt een reservekabel bij de hand, probeer die dan eens.
  2. Als je stekkerdozen, stroomadapters of overspanningsbeveiligingen tussen je Mac Mini en het stopcontact hebt, probeer ze dan te verwisselen of ze helemaal te verwijderen, om te zien of ze de Mac Mini ervan weerhouden te starten.
  3. Probeer de Mac Mini van stroom te voorzien via een ander stopcontact.

Als het je lukt om de Mac Mini aan te zetten, maar hij start niet op naar het besturingssysteem, bekijk dan onze handleiding over het oplossen van problemen met je Mac.

FAQ

    Hoe zet ik een Mac Mini aan zonder de aan/uit-knop?

    Een veelgebruikte optie om een Mac aan te zetten zonder de aan/uit-knop is Wake-on-LAN, waarmee je een computer kunt wekken, slapen en aanzetten via internet. Als de aan/uit-knop kapot is, kun je je Mac ook binnenbrengen voor reparatie.

    Hoe zet ik een Mac Mini uit met de aan/uit-knop?

    Als je Mac Mini niet meer reageert, houd je de aan/uit-knop ingedrukt om hem uit te schakelen. De eenvoudigere methode om een Mac normaal af te sluiten, is door het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm te openen en Shut Down. te selecteren.

Aanbevolen: