Virtuele kleding is in opkomst, ook al kun je het niet dragen

Inhoudsopgave:

Virtuele kleding is in opkomst, ook al kun je het niet dragen
Virtuele kleding is in opkomst, ook al kun je het niet dragen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtuele kleding wordt verkocht voor miljoenen echte dollars, omdat kopers het zien als een groeiende potentiële investering.
  • Een digitaal draagbaar Dolce & Gabbana-jack trok meer dan $ 300.000 aan biedingen in Ethereum, een digitale valuta, tijdens een recente veiling.
  • De hausse in virtuele kleding zal waarschijnlijk versnellen, zeggen waarnemers.

Image
Image

Virtuele kleding verkoopt voor veel geld in een trend die waarschijnlijk zal versnellen, zeggen experts.

Bij een recente veiling werd een combinatieverkoop inclusief een met juwelen versierde fysieke kroon in combinatie met een digitale non-fungible token (NFT)-versie verkocht voor meer dan $ 1 miljoen. Ondertussen trokken op maat gemaakte digitaal draagbare Dolce & Gabbana-jassen meer dan $ 300.000 aan biedingen in de digitale valuta Ethereum. Het maakt deel uit van de groeiende interesse in NFT's, een record van een digitaal item bevestigd door een blockchain-platform.

"Virtuele kleding is niet echt en kan niet worden gedragen", vertelde Kevin Mirabile, een professor in financiën en bedrijfseconomie en een expert op het gebied van alternatieve investeringen aan de Fordham University, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Het kan echter in vrijwel modeshows worden getoond en op websites of locaties worden weergegeven. Daarom heeft het gebruiksscenario's en waarde."

Gaan, Gaan, Weg

Italiaans modemerk Dolce & Gabbana voltooide onlangs zijn eerste NFT-veiling voor verzamelobjecten en bracht ongeveer $ 6 miljoen op. In sommige gevallen wonnen bieders fysieke kledingstukken of sieraden, evenals de digitale versie.

Hoewel digitale kleding al tien jaar bestaat, was het niet levensvatbaar als investering totdat blockchain-technologie aantoonbare herkomst en eigendom opleverde, benadrukte Dorian Banks, CEO van Cover Technologies, in een e-mailinterview met Lifewire.

"Nu NFT's bekender worden, heeft de virtuele kledingverkoop die verkoop- en eigendomstechnologie gemigreerd," zei hij. "De laatste tijd zijn er ook koppelingen met 'in real life'-versies van de kleding."

Nieuwe manieren om geld uit te geven

Maar waarom geven mensen echt geld uit aan virtuele items?

"Digitale kleding heeft misschien geen enkel nut, maar welk nut hebben de kunstwerken van Leonardo da Vinci, of wat dat betreft, retro-videogames?" Kunal Sawhney, CEO van Kalkine Group, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Dit zijn allemaal verzamelobjecten, waarvan de schoonheid en waarde in het oog van de toeschouwer ligt."

Net als in de echte wereld kan virtuele kleding een weergave zijn van glitter, glamour en bling, zegt Michael Eckstein, CEO van AllCertified, een NFT-platform.

"Personages in videogames en op andere metaverse platforms kunnen opscheppen door virtuele kleding te dragen, betaald of verdiend, om zich af te scheiden van de virtuele massa die minder glamoureuze kleding en accessoires draagt", zei hij.

Image
Image

Virtuele kleding wordt meer een investering in digitale activa dan een investering in mode.

"Het stelt kopers in staat niet alleen het product te bezitten, maar ook de supply chain en de inkoopgeschiedenis", zegt Meysam Moradpour van Web3 Innovation Lab, dat NFT-kleding maakt om te dragen in de metaverse. "Virtuele kleding verslijt niet, wordt niet vies of verdwa alt niet in kasten. Met virtuele kleding kunnen kopers ze veel gemakkelijker voor winst ruilen dan de huidige tweedehandsmarktplaatsen waar verzending, verpakking en bewijs van authenticatie vervelende bijproducten zijn van de verkoop."

Zowel echte kledinglabels als onafhankelijke ontwerpers spelen in op deze trend.

"Het is altijd mogelijk geweest om virtuele kleding en sieraden te kopen, maar met NFT's uniekheid en gelimiteerde edities van virtuele kleding kan het enorme hoeveelheden geld kosten," zei Eckstein.

Digitale kleding heeft misschien geen enkel nut, maar welk nut hebben de kunstwerken van Leonardo da Vinci, of wat dat betreft, retro-videogames?

De hausse in virtuele kleding zal waarschijnlijk versnellen, zeggen waarnemers.

"Bekijk [als] de markt voor meer uitgebreide, unieke en op maat gemaakte virtuele kleding en accessoires [blijft groeien]", zei Eckstein. "In de niet al te verre toekomst zullen ontwerpers de opdracht krijgen om op verzoek unieke NFT-modestukken te maken en hun uniekheid te labelen met blockchain-technologie, van mensen die bereid zijn enorme hoeveelheden geld uit te geven om deze te dragen en te pronken met deze stukjes."

Moradpour voorspelt dat virtuele kleding in de toekomst een multidimensionaal bezit zal zijn, waarbij kopers virtuele kleding kunnen dragen en verhandelen in de metaverse en ook exclusieve toegang kunnen krijgen.

"Denk aan een Gucci-tas die je toegang geeft tot een speciaal mode-evenement, een rondleiding door de fabriek, een ontmoeting met Gucci-execs en insiders," zei hij. "Virtuele kleding kan ook worden 'tokenized' op een manier die kopers stemrecht geeft om de creatieve richting te bepalen van een merk waar ze van houden."

Aanbevolen: