De 9 beste laptops van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste laptops van 2022
De 9 beste laptops van 2022
Anonim

Veel mensen hebben desktop-pc's vervangen door laptops, maar er zijn tal van keuzes en specificaties waarmee u rekening moet houden als u de overstap maakt. Voor de meeste gebruikers komt de keuze neer op of je een machine wilt met Windows of Apple's macOS. Velen vinden Apple-machines gebruiksvriendelijker, maar Windows-laptops bieden meer flexibiliteit.

Uw behoeften zullen grotendeels bepalen wat u van een laptop nodig heeft. Als je je desktopcomputer wilt vervangen, wil je meer vermogen in je apparaat. Als u vaak reist, geeft u misschien de voorkeur aan iets dat licht en gemakkelijk mee te nemen is. U kunt uw laptop echter altijd uitbreiden met accessoires zoals secundaire monitoren, toetsenborden en externe harde schijven.

Onze experts hebben tientallen laptops bekeken en hebben onze favorieten voor productiviteit, gaming en andere essentiële taken verzameld.

Beste Windows: Dell XPS 13 9310

Image
Image

Dell's XPS-laptops verslaan de concurrentie consequent met slanke, onberispelijke ontwerpen en componenten. De Dell XPS 9310 is geen uitzondering. Het is beschikbaar met maximaal 32 GB RAM (geheugen), 2 TB solid-state opslag en heeft een 4K-scherm dat kleurnauwkeurig genoeg is voor fotografie. Hij is ook gemaakt van aluminium en koolstofvezel, net als zijn voorganger, de Dell XPS 7390, en is voorzien van de nieuwste Intel-processors.

Net als andere modellen in de XPS-reeks, betekent het minimale ontwerp van de 9310 dat er niet veel poorten zijn, maar toch genoeg voor de meeste gebruikers. Het enige kleine nadeel is dat de vingerafdruksensor enigszins onbetrouwbaar kan zijn. Houd er ook rekening mee dat deze laptop geen dedicated grafische kaart heeft, dus niet ideaal voor gaming of grafisch intensieve taken. Het is echter snel en krachtig genoeg voor het meeste dagelijkse gebruik en het is een goed afgeronde laptop.

Schermgrootte: 13,4 inch | Resolutie: 1900x1200 | CPU: Intel Core i7-1185G7 | GPU: Intel Iris Xe Graphics | RAM: 32GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Ja

"Navigeren is een fluitje van een cent, dankzij het uitstekende toetsenbord dat vrij groot is voor zo'n kleine laptop, en de toetsen hebben een bevredigende klikrespons." - Andy Zahn, producttester

Beste ultradraagbare, Apple: Apple MacBook Air 13-inch (M1, 2020)

Image
Image

Als je de voorkeur geeft aan Mac boven pc, is Apple's nieuwste Macbook Air uit 2020 nog steeds een aantrekkelijk apparaat. Naast zijn pittige prestaties, vind je een opmerkelijk geweldig toetsenbord voor een dunne en lichte laptop. Onze recensent zag tot 12 uur aan prestaties voordat hij moest worden opgeladen en zegt: "Apple deed gedurfde beweringen over een batterij die de hele dag meegaat in de aanloop naar de release van de M1 MacBook Air, en ze hebben echt waargemaakt."

Het nadeel is dat de beperkte poortselectie en de ondermaatse webcam het iets naar beneden halen. Hoewel het wat upgrades had kunnen gebruiken naast de gloednieuwe Apple M1-chip die debuteerde met deze Macbook Air, is het over het algemeen nog steeds een fantastische optie voor fans van Apple-producten.

Schermgrootte: 13,3 inch | Resolutie: 2560x1600 | CPU: Apple M1 | GPU: Apple 8-core GPU | RAM: 8GB | Opslag: 256GB SSD | Touchscreen: Nee

"Apple heeft een aantal enorme veranderingen aangebracht tussen de laatste MacBook Air en deze, maar je kunt ze niet echt zien. Het fysieke ontwerp van de MacBook Air (M1, 2020) is precies hetzelfde als de 2019 model, dus als je er een hebt gezien, weet je precies wat je hier krijgt. " - Jeremy Laukkonen, Product Tester

Beste voor studenten: Microsoft Surface Laptop 4

Image
Image

Microsofts Surface-laptops zijn even innovatief als krachtig, en de Microsoft Surface Laptop 4 is vooral een uitstekende keuze voor studenten. Het is veelzijdig en gericht op productiviteit met een beeldverhouding van 3:2. Dit grotere scherm geeft u meer ruimte om te lezen en te schrijven dan de meer gebruikelijke breedbeeld 16:9-schermen.

De Surface Laptop 4 heeft een responsief toetsenbord en trackpad, wat een andere factor voor productiviteit is. Het schiet een beetje tekort als het gaat om connectiviteit (4G LTE mobiele data is niet beschikbaar), en het scherm is onopvallend, maar maakt dat goed met de uitstekende batterijduur die je een hele dag in de klas zou moeten helpen. Onze recensent zag een batterijduur van maximaal negen uur tijdens het voltooien van taken zoals surfen op het web en fotobewerking.

De Surface Laptop 4 wordt ook geleverd met een krachtige processor en veel RAM (computergeheugen) maar geen speciale grafische verwerkingseenheid (GPU), wat prima is voor een laptop die bedoeld is voor school- en zakelijk werk.

Schermgrootte: 13,5 inch | Resolutie: 2256x1504 | CPU: AMD Ryzen 4680U of Intel Core i5/i7 | GPU: AMD Radeon Graphics of Intel Iris Plus Graphics | RAM: 8GB, 16GB, 32GB RAM | Opslag: 256GB, 512GB, 1TB SSD | Touchscreen: Ja

"Een hoge beeldverhouding van 3:2 bepa alt de vierkante vorm van de laptop. Dit was het meest onderscheidende kenmerk van de Surface Laptop bij zijn debuut en had het voordeel dat het meer bruikbare schermruimte bood." - Matthew Smith, producttester

Beste qua vermogen: Acer Predator Triton 300 SE

Image
Image

De Acer Predator Triton 300 SE heeft een ingetogen uiterlijk, maar is zeer krachtig. Hoewel hij meer op een zakelijke laptop lijkt, is hij gemaakt voor gaming, aangedreven door een elfde generatie Core-i7-processor, 32 GB RAM en een 512 GB SSD, evenals een speciale Nvidia GeForce RTX 3060 grafische kaart (of videokaart). Het nadeel is dat de Triton 300 SE last heeft van een vrij slechte batterijduur in vergelijking met minder krachtige apparaten.

Onze recensent wijst op een paar andere kleine problemen, waaronder slecht geplaatste poorten die kabelbeheer bemoeilijken en meer dan het gemiddelde aantal vooraf geïnstalleerde applicaties (bekend als bloatware). Het 14-inch scherm en de ingebouwde luidsprekers zijn echter beide van topklasse. Over het algemeen kun je niet om meer kracht vragen in zo'n draagbare laptop. Het is de perfecte keuze voor gamen, videobewerking en andere grafisch-intensieve taken.

Schermgrootte: 14 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: Intel Core i7-11375H | GPU: Nvidia RTX 3060 | RAM: 8GB, 16GB, 32GB RAM | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

"Het scherm levert een indrukwekkend contrast en levendige kleuren voor een mid-range gaming-laptop. Ik merkte dit in elke game die ik speelde." - Matthew Smith, producttester

Beste voor gaming: Razer Blade 15 (2021)

Image
Image

Razer maakt enkele van de beste gaming-laptops en de Razer Blade 15 vertegenwoordigt het beste van wat hun producten te bieden hebben. Het wordt aangedreven door Nvidia's nieuwste grafische kaart, evenals Intel-processors van de tiende generatie, en heeft een 144Hz (hertz) scherm. Dit scherm met hoge verversingssnelheid en indrukwekkende hardware maken de Blade 15 zeer krachtig en geschikt voor gaming en creatieve taken.

De Razer Blade is ook uitgerust met een RGB-toetsenbord (rood, groen en blauw) met achtergrondverlichting en betere luidsprekers dan je zou verwachten. Net als bij andere krachtige laptops heeft de Blade echter niet de beste batterijduur en is hij ook vrij zwaar, dus het is niet de meest draagbare laptop die er is. Dit zijn echter kleine minpunten, want de Razer Blade is zeker een van de beste laptops die er zijn om te gamen.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: Intel Core i7-10750H | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

"Ervan uitgaande dat je het niet erg vindt om meestal aan een stopcontact te worden vastgemaakt, biedt de Razer Blade 15 indrukwekkende game-ervaringen in een aantrekkelijke, draagbare vormfactor." - Andrew Hayward, producttester

Beste ultradraagbare, Windows: Microsoft Surface Laptop Go

Image
Image

Microsoft's Surface Go-laptop biedt pittige prestaties voor essentiële productiviteitstaken in een ultradraagbaar pakket. Het heeft een scherm met een beeldverhouding van 3:2, wat ideaal is om te schrijven. Tijdens onze tests hebben we geconstateerd dat het toetsenbord en het trackpad uitstekend zijn, en het trackpad is bijna ongeëvenaard in apparaten van dit formaat.

Het nadeel is dat dit geen erg krachtige laptop is en dat hij de neiging heeft om heet te worden als je zijn mogelijkheden probeert te pushen. Ook is de camera niet geweldig en is je keuze aan poorten relatief beperkt. Dat gezegd hebbende, krijg je een superdunne en lichte machine met maar liefst 13 uur batterijduur.

Schermgrootte: 12,4 inch | Resolutie: 1536x1024 | CPU: Intel Core i5-1035G1 | GPU: Intel UHD Graphics | RAM: 8GB | Opslag: 128GB SSD | Touchscreen: Ja

"De Surface Laptop Go is zeker niet de krachtigste laptop die er is, maar met 8 GB RAM, een Intel Core i5-1035G1 CPU en een snelle solid-state drive voor opslag voelt hij snel en responsief aan." - Andy Zahn, producttester

Beste ontwerp: ASUS ROG Zephyrus G14 (model van 2021)

Image
Image

De ASUS ROG Zephyrus G14 is een wonder qua uiterlijk en prestaties. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar het heeft de hardware erin om die looks te ondersteunen met de kracht die je nodig hebt voor high-end gaming of grafisch intense productiviteit.

Het scherm van 2560x1440 heeft een hoge verversingssnelheid van 120 Hz, zodat het optimaal kan profiteren van de Nvidia grafische kaart en krachtige AMD Ryzen-processor. Bovendien krijg je een volledige terabyte aan solid-state opslag, wat voldoende ruimte biedt voor games en andere software.

In tegenstelling tot veel andere gaming-compatibele laptops, heeft de G14 een behoorlijke batterijduur en is hij klein, lichtgewicht en dus draagbaarder dan je zou verwachten. Het enige grote nadeel dat we tijdens het testen van de G14 ontdekten, is dat hij geen ingebouwde webcam heeft, wat een serieus nadeel is in een wereld waar bijna iedereen via Zoom communiceert.

Schermgrootte: 14 inch | Resolutie: 2560x1440 | CPU: AMD Ryzen 9 5900HS | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD | Touchscreen: Nee

"Een geweldige functie van de Zephyrus G14 is de opname van een vingerafdruklezer die is ingebouwd in de aan / uit-knop. " - Andy Zahn, producttester

Beste budget: Lenovo IdeaPad 1

Image
Image

De Lenovo IdeaPad 1 is een van de goedkoopste volledig functionele laptops die je kunt kopen, en hoewel je vanwege die lage prijs meer dan een paar offers moet brengen, heeft dat het er niet van weerhouden er een te zijn van de beste laptops.

De IdeaPad 1 heeft slechts 4 GB RAM, 64 GB SSD-opslag en een Intel Celeron N4020-processor. Als je echter een laptop nodig hebt om je werk gedaan te krijgen en niet veel anders nodig hebt dan tekstverwerking en webgebaseerde taken, dan is deze perfect geschikt.

Het wordt geleverd met Windows 11 in S-modus, wat de mogelijkheden van het apparaat beperkt. Gezien het lage vermogen van de hardware van de IdeaPad 1 kan dat echter wenselijk zijn, en je kunt de S-modus altijd uitschakelen als je er last van hebt.

Schermgrootte: 14 inch | Resolutie: 1366x768 | CPU: Intel Celeron N4020 | GPU: Geïntegreerd | RAM: 4GB | Opslag: 64GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste voor professionals: HP Zbook Firefly 15 G8

Image
Image

Professionals hebben tools nodig waarop ze kunnen vertrouwen om de klus te klaren, en de HP Zbook Firefly 15 G8 is een van de meest betrouwbare laptops die je kunt kopen. Het zit ook boordevol krachtige componenten om alles aan te kunnen, behalve de meest grafisch intensieve taken. Deze functies omvatten 32 GB RAM, een elfde generatie Intel Core i7-processor en een Nvidia T500 grafische kaart.

De laptop heeft een heldere en kleurnauwkeurige 4K-monitor en de nieuwste en beste op het gebied van aansluitmogelijkheden. Hoogtepunten zijn onder meer een simkaartsleuf, zodat u de Firefly kunt aansluiten op een 5G mobiel netwerk in plaats van te vertrouwen op Wi-Fi-netwerken. Het is nogal prijzig, en een SD-kaartlezer zou een welkome aanvulling zijn geweest, maar over het algemeen is de Zbook Firefly 15 G8 een professionele laptop.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: Intel Core i7 | GPU: Nvidia T500 of geïntegreerd | RAM: 16GB of 32GB | Opslag: 512 GB of 1 TB SSD | Touchscreen: Beschikbaar bij sommige configuraties

"Voor zo'n dunne en lichte laptop is de Firefly 15 G8 niet traag als het gaat om verwerkings- en grafische kracht." - Andy Zahn, producttester

Over het algemeen wint de Dell XPS 13 (bekijk bij Amazon) opnieuw als de beste laptop. De balans tussen kracht, design en betaalbaarheid komen allemaal samen in een geweldig product. Als je de voorkeur geeft aan Apple, dan is de MacBook Air (bekijk bij Amazon) het macOS-equivalent van de XPS 13. De twee zijn zeer gelijk op elkaar afgestemd.

Waar moet je op letten bij een laptop

Display

Welke schermgrootte je kiest, bepa alt grotendeels de grootte van de computer. Aan de kleine kant betekent een 11-inch scherm een super draagbare computer, maar niet veel ruimte om op te werken, terwijl een 17-inch scherm je een desktop-pc-scherm geeft, maar ten koste van de draagbaarheid.

De meeste mensen kunnen kiezen voor iets in het midden (14 of 15 inch bieden een uitstekend compromis) en hoeven zich niet al te veel zorgen te maken over de resolutie van een laptop, zolang het scherm minimaal 1080p is. 4K is leuk, maar eigenlijk alleen merkbaar in grotere 15- of 17-inch laptopschermen. Als je een gamer bent, zoek dan naar een scherm met een vernieuwingsfrequentie van minimaal 144 Hz.

Componenten

Zoek naar een SSD van minimaal 514 GB, tenzij je voor een heel goedkoop apparaat gaat en niet veel opslag aan boord nodig hebt. Ook zijn traditionele harde schijven (HDD) vrijwel uitgestorven in moderne laptops, dus vermijd ze indien mogelijk.

Vind minimaal 8 GB RAM, hoewel 16 GB de voorkeur heeft, en 32 GB is bijna een noodzaak voor high-end gaming en grafisch intensieve productiviteit (zoals fotobewerking of grafisch ontwerp). U wilt ook de nieuwste generatie processors van AMD, Intel of Apple, en als u aan het gamen bent, wilt u een speciale grafische kaart.

Besturingssysteem

De meeste laptops draaien op Windows 10 of 11. Windows 11 is misschien de nieuwste, maar het verschilt niet wezenlijk van zijn voorganger Windows 10, dus aarzel niet om een laptop te kopen met dit oudere besturingssysteem dat nog steeds ontvangt updates en ondersteuning van de fabrikant. Als je een Apple-apparaat koopt, gebruik je macOS en Chromebooks draaien ChromeOS, wat erg lijkt op een webbrowser.

FAQ

    Welke maat laptop moet ik kopen?

    Voor frequente reizen is het een goed idee om te kiezen voor een laptop met een scherm van 14 inch of kleiner. Dit betekent echter vaak dat de verwerkings- en grafische kracht wordt opgeofferd, maar als u het zich kunt veroorloven om meer te betalen, kunt u zeer compacte en zeer krachtige computers vinden. Voor productiviteit is een groter scherm prettig, en hoe groter de laptop, hoe beter de prijs-kwaliteitverhouding.

    Moet ik een 2-in-1 laptop kopen?

    De meeste 2-in-1-laptops zijn zeer flexibele machines die als laptop of als tablet werken. Als je zowel tablet- als laptopfunctionaliteit nodig hebt, is dit een geweldige manier om het aantal apparaten dat je bezit te verminderen.

    U beta alt echter meestal meer voor een 2-in-1 laptop dan voor een traditionele laptop, waarbij traditionele laptops u meer waar voor uw geld geven in termen van rekenkracht. Bovendien zijn traditionele laptops meestal robuuster.

    Heb ik een grafische kaart nodig?

    Als u van plan bent uw laptop voor school of bedrijf te gebruiken en lichte productiviteitstaken uit te voeren, kunt u veel geld besparen door geen laptop met grafische kaart te kopen. Als je echter van plan bent om te gamen, foto's te bewerken of een andere grafisch intensieve taak uit te voeren, dan wil je een laptop kopen met een redelijk krachtige grafische kaart.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn heeft de meeste van onze keuzes voor toplaptops van Dell, Microsoft, Asus en HP getest en beoordeeld. Hij schrijft sinds 2019 voor Lifewire en behandelt de laatste technische en consumentengadgets, en is gespecialiseerd in laptops, desktops, gaming, drones en fotografie.

Andrew Hayward is een schrijver uit Chicago met meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van technologie en gaming. Hij heeft verschillende laptops voor Lifewire getest en beoordeeld, waaronder de Razer Blade 15, Dell XPS 13 9370 en de Apple MacBook Air (2018).

Jeremy Laukkonen is een auto- en technologieschrijver voor tal van grote handelspublicaties. Als hij geen onderzoek doet naar computers, gameconsoles of smartphones, blijft hij op de hoogte van de talloze complexe systemen die elektrische voertuigen op batterijen aandrijven. Jeremy heeft talloze laptoprecensies voor Lifewire bijgedragen, waaronder de MacBook Air met de M1-chip.

Matthew Smith is een ervaren journalist op het gebied van consumententechnologie die sinds 2007 producten beoordeelt. Zijn expertise omvat pc-hardware, gaming, laptops, smartphones en meer. Hij was voorheen de hoofdredacteur van het productrecensiesteam bij Digital Trends.

Aanbevolen: