De 8 beste gaming-laptops van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste gaming-laptops van 2022
De 8 beste gaming-laptops van 2022
Anonim

Desktop-pc's zijn misschien de koningen van high-end gaming, maar ze zijn niet erg draagbaar. Gelukkig hebben moderne gaming-laptops een punt bereikt waarop ze van top tot teen kunnen gaan met desktopcomputers. De beste bieden veel stroom-, opslag- en connectiviteitsopties, samen met prachtige schermen en een behoorlijke batterijduur.

Als je een geweldige game-ervaring wilt en je budget vrij groot is, moet je waarschijnlijk de Razer Blade Pro 17 kopen. Het fantastische scherm kan de actie zonder problemen bijhouden, het heeft hoogwaardige hardware om te spelen alle nieuwste games, en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Of je nu op zoek bent naar de ultieme gaming-machine of een goedkope budgetoptie, hier zijn onze keuzes voor de beste gaming-laptops van topmerken.

Beste algemeen: Razer Blade Pro 17

Image
Image

Razer heeft een topstatus op de markt voor gaminglaptops, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom wanneer je de Razer Blade Pro 17 gebruikt. Het hoogtepunt is de Nvidia GeForce RTX 3070 grafische kaart, die de prestaties van videogames ondersteunt. Hoewel veel laptops vaak een oudere grafische kaart uit de RTX 20-serie gebruiken, is de RTX 3070 een van de nieuwste modellen die er zijn, wat betekent dat je langere tijd snellere prestaties krijgt, zelfs wanneer er nieuwe en indrukwekkender ogende games worden uitgebracht.

Hoewel de Blade Pro 17 slank en relatief draagbaar is, kan hij het beste worden gebruikt als desktopvervanger, waardoor u thuis de benodigde ruimte bespaart voor een monitor, toreneenheid en accessoires. Met een snelle processor, een aanzienlijke hoeveelheid geheugen en veel opslagruimte, bent u verzekerd van snelle prestaties, wat u ook van plan bent.

Schermgrootte: 17,3 inch | Resolutie: 2560x1440 | CPU: Intel Core i7-11800H | GPU: Nvidia RTX 3070 | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD | Touchscreen: Nee

Tijdens 50 uur testen heb ik ervaren dat de Blade Pro 17 alles aankan wat ik erop gooide zonder te klagen. Het is onmiskenbaar een gaming-laptop met functies zoals toetsenbordverlichting en het kenmerkende Razer-logo. Maar het is ook erg slank met functies zoals extra dunne randen (randen) rond het scherm om voldoende kijkruimte te bieden en een slank ontwerp dat niet zou misstaan op kantoor. Bij het uitvoeren van testbenchmarks scoorde dit apparaat constant hoog. Of ik nu een veeleisende game speelde zoals CyperPunk 2077 of virtual reality (VR) games zoals Star Wars: Squadrons, de Blade Pro 17 hield het bij. Het deed het zelfs goed met foto- en videobewerking en raakte niet oververhit. - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste toetsenbord: Acer Predator Helios 300 PH315-54-760S

Image
Image

Veel gaming-laptops bezuinigen op toetsenbordkwaliteit. Dat is jammer, aangezien de meeste interacties met de computer via het toetsenbord plaatsvinden en je het toetsenbord van een laptop niet kunt ruilen voor iets beters. De Acer Predator Helios 300 PH315-54-760S gaat in tegen deze trend met een toetsenbord dat zich onderscheidt van de concurrentie. Het heeft RGB-achtergrondverlichting (rood, groen en blauw) per toets voor gedetailleerde aanpassing van de verlichting en een volledig numeriek toetsenblok, wat niet alle laptops bieden.

Hoewel het ideaal is voor uitgebreide typesessies, is de Predator Helios 300 ook een redelijk capabel spelsysteem. Het is klaar voor VR als je van plan bent een virtual reality-headset op te zetten voor meer meeslepende gaming. Bovendien kan het scherm veel snel bewegende actie bijhouden, dankzij de snelle reactietijden die de kans op onscherpte op het scherm beperken. De Predator Helios 300 is een ideale multifunctionele laptop die zelfs een respectabele batterijduur van zes uur heeft, iets waar veel gaminglaptops mee worstelen.

Schermgrootte: 13,3 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: Intel Core i7-11800H | GPU: Nvidia Geforce RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste lichtgewicht: Razer Blade Ste alth 13

Image
Image

Gaming-laptops zijn vaak omvangrijk en slechts iets draagbaarder dan desktop-pc's, wat betekent dat als je iets echt draagbaars wilt, je moet inleveren op kracht. Met de Razer Blade Ste alth 13 (2022) krijg je echter genoeg rekenkracht voor een behoorlijke game-ervaring in een schrikbarend dun en relatief licht ontwerp.

De Ste alth 13 biedt veel wenselijke functies in een klein pakket, waaronder een 13,1-inch scherm met hoge verversingssnelheid (wat betekent dat het scherm snel wordt vernieuwd en er soepeler uitziet) en een krachtige processor. Je krijgt ook voldoende RAM (computergeheugen) en een redelijk grote solid-state drive (SSD) voor opslag. Een mogelijk nadeel is de prijs; je moet een aanzienlijke premie betalen voor dit soort ultradraagbare stroom.

Schermgrootte: 13,3 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: Intel Core i7-1165G7 | GPU: Nvidia Geforce GTX 1650 TI Max-Q | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Ik heb de Razer Blade Ste alth 13 meer dan een week getest en vond het een van de best uitziende laptops in zijn categorie. Het is vrij slank en licht op 0,6 inch en iets meer dan 3 pond, en de geanodiseerde aluminium afwerking geeft het een gepolijste uitstraling. De poortselectie is erg royaal voor een laptop van dit formaat, met verschillende USB-opties, waaronder Thunderbolt. Een nadeel van het ontwerp is het krappe toetsenbord, dat ik urenlang oncomfortabel vond. Aan de andere kant zijn de luidsprekers geweldig voor een laptop die zo klein is, en de prestaties zijn even indrukwekkend. De Ste alth 13 bevat zoveel functies voor zo'n kleine machine, waaronder een capabele grafische kaart en royale opslag en geheugen. - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste opslag: ASUS ROG Strix SCAR 17

Image
Image

Videogames nemen veel opslagruimte in beslag op de harde schijven van onze laptop. Het hebben van voldoende snelle opslag op de solid-state drive (SSD) van uw computer is dus net zo belangrijk als de verwerkings- en grafische kracht. De ASUS ROG Strix SCAR 17 beschikt over een indrukwekkende twee terabytes (TB) aan SSD-opslag, wat voldoende ruimte is om een uitgebreide bibliotheek met games op te slaan. Deze capaciteit is de meeste opslagruimte die je momenteel in een gaming-laptop kunt krijgen, tenzij je koopt bij een aangepaste pc-bouwer.

Naast de indrukwekkende opslag is de Strix SCAR 17 een geweldige gamemachine met de nieuwste en beste grafische verwerkingseenheid (GPU), veel Random Access Memory (RAM) en een krachtige Ryzen 9-processor. Het 17,3-inch scherm is ruim en hoewel het slechts 1080p-resolutie biedt (in vergelijking met laptops met een dubbele schermresolutie en kwaliteit), compenseert het dat met een zeer hoge verversingssnelheid die volledig profiteert van alle kracht die in deze gaming zit. laptop.

Schermgrootte: 17,3 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: AMD Ryzen 9 5900HX | GPU: Nvidia RTX 3080 | RAM: 32GB | Opslag: 2TB SSD | Touchscreen: Nee

Beste batterijduur: ASUS ROG Zephyrus G14

Image
Image

Hoewel gaming-laptops zich doorgaans niet meten met hun niet-gaming-collega's als het gaat om de levensduur van de batterij, kan de Asus ROG Zephyrus G14 de hele dag meegaan zonder op te laden. Met maar liefst 11 uur batterijduur is het ideaal als je niet zeker weet of je stopcontacten bij de hand hebt waar je toevallig aan het gamen bent. Het is ook fijn om een machine te hebben die je overal in huis kunt gebruiken zonder dat je hem constant aan een grote, onhandige kabel moet vastmaken.

Het is niet de meest opgevoerde laptop op deze lijst, maar de Zephyrus G14 v alt op door zijn uitstekende batterijduur, compacte vormfactor en relatief goede prijs-kwaliteitverhouding.

Schermgrootte: 14 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: AMD Ryzen 9 5900HX | GPU: Nvidia RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD | Touchscreen: Nee

Ik heb meer dan 40 uur besteed aan het testen en gebruiken van de Zephyrus G14, en beschouw hem als een favoriet om een paar andere redenen dan de lange levensduur van de batterij. Het heeft een slanke bouw met veel poorten voor het aansluiten van andere apparaten en accessoires. Het 14-inch scherm is helder en scherp en ik merkte dat het er vanuit verschillende kijkhoeken geweldig uitzag. Het scherm heeft ook een geweldige kleurnauwkeurigheid voor gamen, maar ik waardeerde het terwijl ik andere dingen deed, zoals het bewerken van foto's of surfen op het web. De luidsprekers zijn ook indrukwekkend; hoewel ze niet veel bas leveren, is de kwaliteit hoog genoeg om zonder koptelefoon te gamen en naar muziek te luisteren. Hoewel dit misschien een kleine laptop is zonder veel extra functies, is hij krachtig. Ik merkte dat het altijd binnen een paar seconden opstart, taken snel voltooit en een geweldige grafische kaart heeft die goed presteert bij het spelen van veeleisende games. - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste waarde: ASUS ROG Strix G15

Image
Image

Hoewel hij meer kost dan de ASUS Zephyrus G14 en grotendeels dezelfde componenten heeft, is de ASUS ROG Strix G15 onze beste keuze.

Met de G15 krijg je een iets groter 15,6-inch scherm en, nog belangrijker, een belachelijk hoge verversingssnelheid van 300 Hz. Dat is een indrukwekkende stat, aangezien veel gamers op zoek zijn naar een verversingssnelheid van ten minste 144 Hz voor gaming. Terwijl je een paar honderd dollar meer beta alt voor de G15 en je wat opslagruimte opoffert, krijg je een scherm dat de waarde van de verminderde opslagruimte en de hogere prijs overtreft.

De Strix G15 is misschien niet goedkoop, maar hij biedt wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: AMD Ryzen 9 5900HX | GPU: Nvidia RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste budget: HP Victus 16.1

Image
Image

De HP Victus 16.1 is het beste waar je om kunt vragen in een gaming-laptop als je minder dan $ 1.000 wilt betalen om moderne videogames op de nieuwste hardware te spelen. Het beschikt over minder krachtige versies van de processors en grafische kaarten die je in andere laptops vindt die hier worden genoemd. Hoewel dit kan voorkomen dat je de grafische instellingen in de meest veeleisende games maximaal benut, is het nog steeds goed genoeg om een uitstekende algehele game-ervaring te bieden.

De belangrijkste nadelen zijn dat je vastzit aan een bruikbare maar minder dan ideale 8 GB RAM en een zeer kleine 256 GB SSD. Dit zijn echter de compromissen die u sluit om die prijs omlaag te brengen. Het 1080p-scherm is met 16,1 inch een ietwat vreemd formaat, maar die extra ruimte is goed voor gaming.

Schermgrootte: 16,1 inch | Resolutie: 1920x1080 | CPU: Intel Core i5-11400H | GPU: Nvidia RTX 3050 | RAM: 8GB | Opslag: 256GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste uitgave: ASUS ROG Zephyrus S17

Image
Image

Hoewel hij veel van de specificaties deelt met andere high-end gaming-laptops op deze lijst, heeft de ASUS ROG Zephyrus S17 een paar dingen waardoor hij opv alt. De belangrijkste daarvan is het oogverblindende prijskaartje. De S17 is misschien wel de krachtigste gaming-laptop die je nu kunt kopen, maar alleen mensen met zeer diepe zakken kunnen hem kopen.

De Zephyrus S17 heeft verschillende belangrijke upgrades ten opzichte van de concurrentie om die torenhoge prijs te rechtvaardigen. Ten eerste hebben niet veel laptops een eersteklas Intel Core i9-processor, noch drie terabytes aan opslagruimte. Met de S17 krijg je ook een scherm met een hoge verversingssnelheid dat je veel details geeft met een 4K-resolutie. En voor een laptop met zulke indrukwekkende mogelijkheden levert hij niet veel op in termen van draagbaarheid.

Deze laptop is niet het apparaat dat de meeste gamers kunnen of zouden moeten kopen, maar het is degene die we allemaal willen.

Schermgrootte: 17,3 inch | Resolutie: 3840x2160 | CPU: Intel Core i9-11900H | GPU: Nvidia RTX 3080 | RAM: 32GB | Opslag: 3TB SSD | Touchscreen: Nee

De Razer Blade Pro 17 (bekijk bij Amazon) is een uitzonderlijke gaming-laptop die een desktop kan vervangen. We gooiden er tijdens het testen elk veeleisend stukje software naar toe, en het kromp zelfs nooit, zelfs zo ver dat het intense VR-gaming aankan. Als het geld krapper is, is zoiets als de HP Victus 16.1 (bekijk bij Amazon) een betere optie. Het is enigszins beperkt, maar het is een betere waarde als je het je niet kunt veroorloven om verder te gaan, en het biedt een goede middenweg tussen prestaties en kosten.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een gaming-laptop

Videokaart

Het allerbelangrijkste kenmerk van elke gaming-laptop is de video grafische kaart (GPU). Als je games wilt spelen, zoek dan een laptop met een NVIDIA of AMD grafische kaart. Als je een specifieke game wilt spelen, controleer dan de specificaties van de videokaart en kies een gaminglaptop die voldoet aan (of overtreft) de aanbevolen specificaties. Als je laptop niet op zijn minst de minimumvereisten overschrijdt, zal het spel slecht werken.

Geheugen

Als je een gaming-laptop koopt die niet over een behoorlijke hoeveelheid RAM (geheugen) beschikt, zet je jezelf alleen maar op teleurstelling. 16 GB is het minimum dat de meeste gaming-laptops nodig hebben, hoewel 8 GB voldoende is voor een budget-gaminglaptop als je bereid bent games op lagere instellingen te spelen. Het is ook belangrijk dat de videokaart zijn eigen video-RAM (VRAM) heeft voor het opslaan en weergeven van afbeeldingen, dus controleer of de GPU dit biedt.

Image
Image

Processor

De centrale verwerkingseenheid of processor (CPU) is ook een essentiële overweging bij gaming-laptops, zelfs als deze op de achterbank van de GPU staat. De meeste geweldige gaming-laptops worden geleverd met ten minste een AMD Ryzen- of Intel Core i7-processor, maar misschien kun je met minder rondkomen. Zorg er wel voor dat de processor niet onder de aanbevolen specificaties voor je favoriete games klokt, anders zullen de prestaties een stuk langzamer zijn.

FAQ

    Waarom is de voedingsadapter voor deze gaming-laptop zo groot en kun je een kleinere gebruiken?

    Gaming-laptops gebruiken krachtigere hardware dan de gemiddelde laptop, wat betekent dat ze meer stroom verbruiken. Als gevolg hiervan kunnen sommige van de AC-adapters die ze gebruiken veel groter zijn dan wat je op andere laptops zou zien. Deze adapters kunnen variëren van 180 tot 230 W en wegen meestal meer dan 5 pond, waardoor ze een serieuze overweging zijn als u van plan bent uw gaming-laptop mee te nemen.

    Welke schermgrootte moet je hebben?

    In tegenstelling tot desktops, bepa alt de grootte van je scherm meestal de totale grootte van je gaming-laptop. Uw voorkeursformaat hangt af van hoe draagbaar u de laptop wilt hebben. Als je van plan bent je laptop als desktopvervanger te gebruiken, is draagbaarheid minder belangrijk, maar dat geldt ook voor de schermgrootte, omdat je hem kunt aansluiten op een extern beeldscherm. Als u echter alleen op uw laptopscherm vertrouwt en meer schermruimte nodig heeft, wilt u misschien een groter model kiezen, op voorwaarde dat u zich geen zorgen hoeft te maken over draagbaarheid.

    Welke poorten heb je eigenlijk nodig?

    Hoewel het hebben van een grotere verscheidenheid aan redundante poorten altijd de voorkeur heeft, hebben laptops over het algemeen een beperkte hoeveelheid ruimte voor extra poorten. De essentiële dingen die u op een gaming-laptop wilt zien, zijn een USB-C, USB-A en een HDMI-uitgang. Met deze selectie kunt u verbinding maken met een extern beeldscherm, een muis of toetsenbord en kunt u ook een USB-C-hub aansluiten voor extra connectiviteit. Misschien wilt u ethernetpoorten voor een bekabelde internetverbinding en een microSD-kaartslot (digitale media) in de gaten houden, hoewel dit minder belangrijk is als u verbinding kunt maken met een USB-C-hub.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie. Ze is gespecialiseerd in iOS- en Apple-technologie, evenals in videogames. Ze is een vaste tech-columnist voor Paste Magazine, geschreven voor Wareable, TechRadar, Mashable en PC World, evenals voor meer diverse verkooppunten, waaronder Playboy en Eurogamer.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in consumententechnologie, waaronder gaminglaptops. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Aanbevolen: