De 6 beste 17-inch en grotere laptops van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste 17-inch en grotere laptops van 2022
De 6 beste 17-inch en grotere laptops van 2022
Anonim

Groter is niet altijd beter als het om je computer gaat, maar je zult zeker een verschil merken op de ruime schermen van de beste 17-inch en grotere laptops. Een groter scherm betekent een meer meeslepende ervaring om te genieten van uw favoriete films en shows. Het biedt meer ruimte om te werken, wat vooral waardevol is als je met afbeeldingen en media werkt.

Een ander pluspunt is dat grotere laptops vaak grotere specificaties hebben. Als u niet probeert de grootte en het gewicht van uw laptop te minimaliseren, kunt u stevigere hardware inpakken, inclusief alles van snellere processors tot krachtigere graphics tot ruimere harde schijven. Dat maakt deze grotere machines ideaal voor gaming en grafisch ontwerp.

Maar zelfs met hun extra hardware en schermruimte, slagen de opties op deze lijst erin om compact en draagbaar genoeg te blijven om onderweg mee te nemen. We hebben de beste 17-inch en grotere laptops onderzocht en getest voor iedereen die op zoek is naar zowel formaat als kracht zonder gebonden te zijn aan een desktop.

Beste algemeen: Dell XPS 17

Image
Image

De 2020-iteratie van Dell's XPS 17 belichaamt alles wat je zou verwachten te vinden in een high-end grootbeeld-laptop. Je kunt het prachtige 17-inch scherm krijgen met maximaal 3840 x 2400 pixels (iets groter dan 4K-resolutie), uitstekend geschikt voor multitasking en films. Rondom het scherm zijn nauwelijks randen, net genoeg om in een camera aan de bovenkant te passen. Het resultaat is dat de XPS 17 in wezen zo groot is als een 15-inch laptop, misschien zelfs nog kleiner. De basisconfiguratie begint bij 0,77 x 14,74 bij 9,76 inch en 4,65 pond, en het wordt aan de zware kant zodra je extra functies toevoegt, maar het is absoluut lichtgewicht en stevig genoeg gebouwd om rond te sjouwen.

Het verlichte toetsenbord van de XPS 17 voelt bevredigend en comfortabel genoeg voor een volledige werkdag, en het trackpad is enorm en reageert snel. Er is geen numeriek toetsenblok, maar luidsprekers aan weerszijden van het toetsenbord die een indrukwekkend sterk geluid uit twee 1,5 watt tweeters en twee 2,5 watt woofers pompen. Het slanke profiel laat genoeg ruimte over voor vier USB-C-poorten en een SD-kaartsleuf aan de zijkanten, maar geen HDMI-, Ethernet- of full-size USB-A-poorten zoals bij andere grotere laptops. Handig is dat Dell een adapter voor die ingangen levert.

U kunt de XPS 17 specificeren met maximaal een Intel Core i9-10885H-processor, 64 GB RAM en een 2 TB Solid State Drive. Dit betekent soepel zeilen met zo ongeveer alles wat je erop gooit, inclusief multimedia en grafisch werk. Het is niet ontworpen om een echte gaming-laptop te zijn, maar de XPS 17 kan nog steeds solide framerates halen met maximaal een Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q. Als je tevreden bent met het premium prijskaartje, krijg je een echte krachtpatser, van binnen en van buiten.

Maat: 0,77 x 14,74 x 9,76 inch | Schermresolutie: 3840x2400 | Processor: Intel Core i9-10885H | RAM: 64GB | GPU: Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q | Opslag: 2TB SSD

Beste scherm: Gigabyte Aero 17

Image
Image

Als je met een groot scherm op je laptop gaat, kun je er net zo goed een kopen die echt schittert. Het 17,3-inch scherm van de Gigabyte Aero imponeert met zijn details en helderheid, vooral als je kiest voor het 4K HDR-model. De helderheid en het brede kleurengamma voldoen aan de VESA DisplayHDR 400-standaard, die goed zal worden gewaardeerd door de grafische ontwerpers en makers van inhoud waar de machine op is gericht.

De Aero 17 blinkt ook uit wanneer hij aan het werk wordt gezet, dankzij de 10e generatie Intel Core i9-chip en een Nvidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q grafische kaart. Het is perfect voor creatieve professionals, maar klaart de klus ook voor de meeste gamers.

Aan de praktische kant is het moeilijk om te genieten van inhoud met een hoge resolutie in de wereld als je maar zonder stroom komt te zitten, maar in tegenstelling tot andere 4K-laptops, kan de batterij van de Aero 17 bijna zeven uur aan 4K-video aan. Er is ook een breed scala aan poorten om allerlei ingangen en accessoires aan te sluiten. Als esthetisch tintje kun je met RGB-achtergrondverlichting op het toetsenbord aangepaste kleuren en effecten toewijzen aan individuele toetsen, handig om je meest gebruikte toetsen te markeren of gewoon als een extra eye-candy.

Maat: 15,6x10,6x0,84 inch | Schermresolutie: 3840x2160 | Processor: Intel Core i9 10e generatie | RAM: 16GB | GPU: Nvidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q | Opslag: 512GB SSD

Beste lichtgewicht: LG Gram 17

Image
Image

Je denkt normaal gesproken niet aan 17-inch laptops als klein en lichtgewicht, maar dat is precies wat de LG Gram 17 weet te bereiken.

Smalle randen rond het prachtige scherm van 2560 x 1600 pixels geven hem de voetafdruk van een 15-inch laptop, en het gewicht van 2,98 pond plaatst hem in een klasse die gewoonlijk is gereserveerd voor 13- of 14-inch ultradraagbare apparaten. Wanneer je de lange batterijduur van 17 uur toevoegt, maakt de LG Gram 17 het uniek gemakkelijk om een scherp en levendig scherm mee te nemen om films te kijken en productief te blijven. Tegelijkertijd is hij dik genoeg om ruimte te laten voor een volledige selectie van ingangen, waaronder een USB-C-poort, drie USB-A-poorten, een HDMI-uitgang en een microSD-kaartsleuf.

De LG Gram 17 laat een discrete grafische kaart achter om de machine licht te houden en iets minder uitgerust voor gaming en zwaar grafisch werk. Wat productiviteitsprestaties betreft, wordt u waarschijnlijk helemaal niet vertraagd door de 1,3 GHz 10e generatie Intel Core i7 CPU, 16 GB RAM en royale 1 TB aan opslagruimte in het 2020-model.

Deze versie werkt ook het ontwerp van de LG Gram 17 bij met een verbeterd touchpad en een toetsenbord met achtergrondverlichting, aangepast om comfortabeler te typen.

Maat: 15x10,3x0,7 inch | Schermresolutie: 2560 x 1600 | Processor: Intel Core i7-1065G7 | RAM: 16GB | GPU: Geen | Opslag: 1TB SSD

Zonder twijfel is het eerste dat opv alt als je de LG Gram 17 uit de doos ha alt, hoe licht hij is. Met een gewicht van minder dan drie pond is de LG Gram 17 triviaal om met één hand op te tillen, vast te houden en te dragen. Ondanks het slanke frame beheert de LG Gram 17 nog steeds een behoorlijke hoeveelheid connectiviteit met een solide selectie van poorten. Omdat de LG Gram 17 meer klaar is om te werken dan om te gamen, is productiviteit zeker waar deze laptop uitblinkt. Het grote, hoge scherm maakt het echt perfect om dingen voor elkaar te krijgen. Het is gemakkelijk om een aantal applicaties naast elkaar te plaatsen en genoeg onroerend goed te hebben om mee te werken. Het toetsenbord van volledige grootte heeft een numeriek toetsenblok (en enigszins papperige toetsen), terwijl het scherm de perfecte balans biedt tussen grootte en resolutie. - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste waarde: HP Envy 17t

Image
Image

Eenvoudig en eenvoudig, de HP Envy 17t is een goed gebouwde laptop die weinig concessies doet aan zijn specificaties. Het is een echt alternatief voor Apple's MacBook Pro, hoewel deze machine bijna $ 1.000 goedkoper is. Hoewel het misschien niet de meest reisvriendelijke pc is, gezien de korte batterijduur van 1,5 uur, is deze 17-inch laptop een uitstekende desktopvervanger. Het bevat een 1,6-GHz Intel Core i7 720QM plus 16 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB. Dat is een behoorlijk aanbod voor deze prijs.

Wat het ontwerp betreft, is de HP Envy 17t met 6,75 pond iets zwaarder dan een MacBook. Het is gehuisvest in een slank aluminium en magnesium chassis en heeft een prachtig toetsenbord met achtergrondverlichting en een groot touchpad. Misschien wel het meest gutsend is het 1080p-scherm, dat er spectaculair uitziet onder glas van rand tot rand. Het wordt voldoende helder, maar uit onze tests bleek dat het snel aan helderheid en contrast verliest wanneer het vanuit een hoek wordt bekeken.

HP werkt ook samen met Bang & Olufsen voor beter dan gemiddelde basversterkende ingebouwde luidsprekers. Waar veel 17-inch laptops de speakers aan de onderkant plaatsen, zitten deze vooraan. Hoewel ze een beetje blikkerig klinken, zei onze recensent dat audiofielen die de weg weten in EQ-instellingen, er mogelijk meer prestaties uit kunnen persen.

Maat: 15,71 x 10,2 x 0,76 inch | Schermresolutie: 1920 x 1080 | Processor: Intel Core i7-720QM | RAM: 16GB | GPU: Geen | Opslag: 1TB SSD

De HP Envy 17t is een groot en zwaar apparaat, maar bevat veel interessante functies. Er is een toetsenbord van volledige grootte, veel poorten en zelfs een dvd-station, iets dat je tegenwoordig nooit op laptops ziet. Ik merkte dat de laptop bijzonder traag wakker werd nadat hij was gesloten, en vaak bleef hangen op het inlogscherm nadat we onze vingerafdruk hadden gebruikt om in te loggen. Vanuit een cijferperspectief registreerde onze HP Envy 17t een algemene score van 4.063 in PCMark 10. Voor de prijs is dit geen slecht resultaat en wordt zeker geholpen door de discrete grafische kaart. Hoewel het zijn nadelen heeft, heeft het genoeg te bieden om het voor veel mensen een aantrekkelijke optie te maken. - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste budget: HP 17-X116DX

Image
Image

HP's 17-X116DX-computer biedt niet alle toeters en bellen van machines die de prijs verdubbelen of verdrievoudigen, maar met een budgetvriendelijk prijskaartje is de HP een uitstekende keuze voor prestaties. Binnenin de pc zit een 2,5GHz Intel Core i5-processor, 1TB 5400rpm harde schijf, 8GB RAM en een dvd/cd-brander om al je films op de forse harde schijf te branden. Het toetsenbord zonder achtergrondverlichting voegt een numeriek toetsenblok toe dat zacht en comfortabel is om de hele dag door te typen. Het 17,3-inch scherm met een resolutie van 1600 x 900 bevat zowel afbeeldingen van hoge kwaliteit als energie-efficiëntie om de algehele levensduur van de batterij te maximaliseren.

Het gewicht van 5,7 pond van de HP is redelijk standaard voor de 17-inch prijs, maar meet minder dan een inch in totale dikte. De toevoeging van een enkele USB 3.1-poort voegt ondersteuning toe voor snelle gegevensapparaten van derden, inclusief ultrasnelle gegevensoverdrachtsnelheden. Een HDMI-poort voegt ook aansluitmogelijkheden toe aan een groter scherm of grotere monitor.

Maat: 15,71 x 10,2 x 0,76 inch | Schermresolutie: 1600 x 900 | Processor: Intel Core i5-7200U | RAM: 8GB | GPU: Geen | Opslag: 1TB HDD

Beste 2-in-1: Dell Inspiron 17 7000 2-in-1

Image
Image

Als het idee van een grote touchscreen-tablet u net zo aanspreekt als een laptop met een groot scherm, dan is de Dell Inspiron 17 7000 2-in-1 convertible het bekijken waard. In de standaard laptopmodus profiteer je van het comfortabele toetsenbord, compleet met een volledig numeriek toetsenblok. Vervolgens kunt u hem op zijn scharnier vouwen in tabletmodus en hem thuis of op kantoor in uw handen houden. Het 17-inch scherm voelt misschien wat omvangrijk aan in vergelijking met kleinere speciale tablets, maar je krijgt een luxe hoeveelheid schermvastgoed om mee te werken. Zoals de meeste van de beste 2-in-1 laptoptablets, kun je hem ook in de staande modus zetten om video's te bekijken met het toetsenbord uit de weg, of hem in tentmodus zetten als de oppervlakte beperkt is, zoals wanneer je kijken naar een recept in de keuken.

Een van de beste eigenschappen van de 7000 is hoe aanpasbaar hij is. Het nieuwste model kan worden uitgerust met een 11e generatie Intel Core i7-1165G7-processor en 16 GB RAM, wat zorgt voor een pittige balans tussen prestaties en batterijduur. Je kunt ook kiezen voor een speciale grafische kaart voor respectabele spelprestaties, of een aantal functies inkorten als je een productiviteitsmachine wilt, maar niet veel wilt uitgeven.

Maat: 10,49 x 14,95 x 0,76 inch | Schermresolutie: 2560 x 1600 | Processor: Intel Core i7-1165G7 | RAM: 16GB | GPU: Nvidia GeForce MX350 | Opslag: 512GB SSD

Onze topkeuze, de Dell XPS 17 (bekijk bij Amazon) is gemakkelijk de beste allround 17-inch laptop en zal het beste passen voor de meeste mensen, ongeacht of je een machine wilt om te gamen of te werken. Als u specifiek op zoek bent naar een geweldige opvouwbare 2-in-1, is de Dell Inspiron 7000 (bekijk bij Dell) misschien meer uw snelheid.

Waar u op moet letten bij een 17-inch laptop

Besturingssysteem

Ben je een Apple-fanboy of een diehard pc-gebruiker? Hoewel het tegenwoordig vrij eenvoudig is om je aan te passen aan een nieuw besturingssysteem, hebben mensen de neiging om vast te houden aan wat ze kennen. Beide besturingssystemen hebben hun voordelen - Macs zijn intuïtiever en ontwerpvriendelijker en Windows is veiliger en zakelijker - maar de keuze is echt aan jou.

Image
Image

Processor

Als je een pc nodig hebt die zwaar werk aankan, let dan goed op de processor of CPU. De strijd tussen de fabrikanten AMD en Intel wordt elke dag heviger, maar AMD's CPU's zijn meestal een beetje goedkoper. Als geld geen obstakel is, kijk dan naar het aantal kernen dat het heeft. Meer kernen staat gelijk aan een snellere en efficiëntere processor en de geavanceerde opties die er zijn, bevatten maximaal acht kernen.

Weergeven

Op een 17-inch laptop of groter kunnen schermen werkelijk oogverblindend zijn, met brede kijkhoeken en schitterende achtergrondverlichting. Afhankelijk van uw voorkeur zijn er aanraak- en niet-aanraakopties. Resolutie kan variëren, met de meest indrukwekkende schermen van ongeveer 1920x1080 pixels.

FAQ

    Wat is de beste Dell 17-inch laptop?

    Als u op zoek bent naar de beste grote Dell-laptop, is de Dell XPS 17 een van de beste die u kunt krijgen. De 17-inch laptop, uitgebracht in 2020, heeft een 3840x2400-scherm met dunne randen. Het ziet er prachtig uit, met veel ruimte voor productiviteit en multitasking. Ondanks zijn grote formaat is de laptop nog steeds licht en stevig genoeg om mee te nemen. Het toetsenbord is verlicht en comfortabel, waardoor het ideaal is voor op het werk.

    Wat is de beste 17-inch gaming-laptop?

    Voor gamers wordt u niet op een dwaalspoor gebracht met de Dell Alienware 17 R3. Het is een van de sterkste gaming-laptops van dit formaat, met een Intel Core i7-processor, Nvidia GTX 1070 GPU en 1 TB harde schijf. Het grote 1440p-scherm is helder en wordt gecombineerd met 2.1-stereoluidsprekers voor meeslepend gamen. Het toetsenbord is responsief en duurzaam met een versterkte stalen achterplaat die tot 10 miljoen toetsaanslagen kan ondersteunen. De levensduur van de batterij is ook solide, ondanks de energieverslindende specificaties.

    Wat is de beste 17-inch laptop onder $ 1000?

    Als je een grote laptop wilt zonder de bank te breken, kiezen we voor de 17-inch HP 17-X116DX. Het kost je slechts $ 750, ondanks het grote 17,3-inch scherm. Het is een budgetvriendelijke optie voor diegenen die browsen en productiviteit nodig hebben. Het beschikt over een 2,5GHz Core i5-processor, 1TB harde schijf, 8GB RAM en heeft een 1600x900 scherm. De resolutie is niet de hoogste voor graphics, maar het helpt wel om de levensduur van de batterij te verlengen. Ondanks zijn grote formaat is de laptop minder dan 2,5 cm dik en beschikt hij over een USB 3.1- en HDMI-poort, waardoor je extra aansluitmogelijkheden hebt voor monitoren en accessoires.

Image
Image

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang is een Lifewire-schrijver en recensent die in 2007 begon te werken in technische journalistiek bij PC Magazine. Hij heeft laptops in alle soorten en maten behandeld, samen met talloze andere soorten consumentenelektronica.

Jonno Hill heeft een achtergrond in design en videoproductie, maar zijn liefde voor technologie gaat terug tot de middelbare school toen hij zijn eerste computer bouwde. Hij heeft een breed scala aan laptops, desktops, tablets en andere producten getest voor Lifewire.

Aanbevolen: