Een wifi-wachtwoord delen

Inhoudsopgave:

Een wifi-wachtwoord delen
Een wifi-wachtwoord delen
Anonim

Wat te weten

  • iOS: deel je wifi-wachtwoord met andere iOS-contacten wanneer apparaten bij elkaar in de buurt zijn en de andere persoon probeert in te loggen.
  • Android: Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > tik op het tandwielpictogram naast uw netwerk. Kies delen om een QR-code te genereren die anderen kunnen scannen.
  • Mac: Werkt op dezelfde manier als hoe je het doet op een iOS-apparaat. Op een Windows-computer is het gemakkelijker om van je wifi een mobiele hotspot te maken.

Dit artikel bevat instructies voor het delen van je wifi-wachtwoord met anderen, of ze nu een iPhone, Mac, Windows-pc of Android-apparaat gebruiken.

Hoe deel ik wifi met een andere iPhone?

Als mensen je huis binnenkomen, willen ze (of moeten) ze misschien je wifi gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Als je een iPhone gebruikt, kun je eenvoudig je wifi-wachtwoord delen zonder het op te hoeven zoeken, wat goed is omdat er geen manier is om je wifi-wachtwoord op je iPhone op te zoeken. U kunt het wachtwoord echter wel delen zonder het op te zoeken.

Helaas zijn er een paar kanttekeningen om dit te laten werken:

  • Zowel jij als de ontvanger moeten een iPhone gebruiken.
  • De Apple ID van de persoon met wie je je wifi-wachtwoord wilt delen, moet in je contacten staan.
  • Jullie moeten allebei Bluetooth hebben ingeschakeld.

Zodra je aan die voorwaarden hebt voldaan, moeten jij en je vriend je telefoons bij elkaar houden terwijl je vriend probeert verbinding te maken met wifi. U ontvangt een prompt op uw telefoon om uw wifi te delen. Tik op Delen en je vriend zou verbonden moeten zijn.

Je kunt je wifi-wachtwoord ook delen met Android-apparaten vanaf je iPhone. Het is echter niet het meest eenvoudige proces en je moet een QR-codegenerator installeren om het mogelijk te maken.

Image
Image

Bottom Line

Als je een Android-telefoon hebt, kun je je wifi ook delen met anderen die je toegang wilt geven tot je netwerk, waaronder iPhones of Android-telefoons. Het delen van uw wifi op Android wordt bereikt met behulp van een QR-code die u kunt genereren in de wifi-instellingen.

Hoe deel ik wifi met iemand?

Als je een computer gebruikt in plaats van een mobiel apparaat, kun je nog steeds je wifi-wachtwoord delen; het verschil is hoe je dat doet.

Je kunt je wifi-wachtwoord delen van een Mac naar een iPhone of ander iOS-apparaat op dezelfde manier waarop je het van iPhone naar iPhone deelt (zie hierboven). Maar als u het wachtwoord wilt delen met iemand die een Android- of ander apparaat gebruikt, moet u uw wifi-wachtwoord opzoeken om het met hen te delen.

Image
Image

Zodra je het wachtwoord bij de hand hebt, kun je het met hen delen door het op te schrijven, het wachtwoord voor te lezen of een screenshot te maken en het via sms of e-mail te delen. Wees voorzichtig wanneer u de screenshot-methode gebruikt of het wachtwoord opschrijft, omdat u niet wilt dat het in verkeerde handen v alt.

Je kunt je internetverbinding ook delen op een Mac via Wi-Fi, maar het is een geheel apart en enigszins gecompliceerd proces.

Als je je wifi-wachtwoord wilt delen vanaf een Windows-computer, kun je dit het gemakkelijkst beheren door van je netwerk een mobiele hotspot te maken. Als u uw systeem niet in een mobiele hotspot wilt veranderen, kunt u Wi-Fi Sense gebruiken om uw Wi-Fi-wachtwoord te delen met andere computers die verbinding met uw netwerk proberen te maken. Of, als je wilt, kun je je wifi-wachtwoord opzoeken en delen door het op te schrijven, een screenshot te maken of een andere handmatige methode te gebruiken.

Image
Image

De gemakkelijkste manier om je wifi-wachtwoord te vinden als je deze route volgt, is door op je router of modem te kijken. Het wifi-wachtwoord van het netwerk staat vaak op een sticker op de achterkant van de router of modem. Als het er niet is, moet je wat graven om het te vinden. Meestal bevindt het zich in Draadloze netwerkeigenschappen op Windows of in Keychain Access op een Mac.

FAQ

    Hoe deel ik wifi van een iPhone naar een Mac?

    Om een wifi-wachtwoord met Mac te delen, ontgrendel je je iOS-apparaat en klik je op het Wi-Fi-pictogram in de menubalk van je Mac. Klik op het netwerk waarvan u lid wilt worden; tik op je iPhone op Wachtwoord delen. Je Mac zou nu verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van je iPhone.

    Hoe deel ik wifi van een iPhone naar een Windows-laptop?

    Om de wifi van je iPhone te delen met een Windows-apparaat, moet je ervoor zorgen dat wifi op je iPhone is ingeschakeld en vervolgens de Settings-app op je Windows-pc starten. Selecteer Netwerk en internet > Wi-Fi en kies Wi-Fi-instellingen beheren Selecteer Beheer bekende netwerken en kies het wifi-netwerk van de iPhone.

    Hoe deel ik wifi van Mac naar Mac?

    Als je de wifi-verbinding van je Mac met een andere Mac wilt delen, ga je naar het Apple-menu en selecteer je Systeemvoorkeuren > Delen > Internet Sharing Wanneer u Share your connection from ziet, selecteert u uw Ethernet-adapter en klikt u op Wi-Fi options Configureren uw instellingen en plaats vinkjes in de vakjes naast Wi-Fi en Internet Sharing Klik op Start wanneer daarom wordt gevraagd.

Aanbevolen: