Hoe STOP 0x0000005C op te lossen (HAL_INITIALIZATION_FAILED)

Inhoudsopgave:

Hoe STOP 0x0000005C op te lossen (HAL_INITIALIZATION_FAILED)
Hoe STOP 0x0000005C op te lossen (HAL_INITIALIZATION_FAILED)
Anonim

STOP 0x0000005C-fouten worden waarschijnlijk veroorzaakt door problemen met hardware of apparaatstuurprogramma's en zullen hoogstwaarschijnlijk altijd verschijnen in een STOP-bericht, beter bekend als een Blue Screen of Death (BSOD).

Elk van Microsoft's Windows NT-gebaseerde besturingssystemen kan deze fout ervaren. Dit omvat nieuwere en oudere versies, terug via Windows NT.

STOP 0x0000005C-fouten

Image
Image

Een van de onderstaande fouten, of een combinatie van beide, kan worden weergegeven in het STOP-bericht:


STOP: 0x0000005C

HAL_INITIALIZATION_FAILED

De fout kan worden afgekort als STOP 0x5C, maar de volledige STOP-code is altijd diegene die wordt weergegeven op het STOP-bericht op het blauwe scherm.

Als Windows kan starten na de fout, wordt u mogelijk gevraagd met het bericht Windows is hersteld van een onverwachte afsluiting met het volgende:


Probleem Gebeurtenisnaam: BlueScreen

BCCode: 5c

Als dat niet de exacte STOP-code of foutmelding is die je ziet, bekijk dan onze Volledige lijst met STOP-foutcodes en raadpleeg de informatie over het oplossen van problemen voor het bericht dat je ziet. Als u Windows Server 2008 gebruikt, let dan op wat er hieronder in stap 4 is geschreven over dat soort fouten.

Hoe STOP 0x0000005C-fouten op te lossen

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan.

    De STOP 0x0000005C blauwe schermfout treedt mogelijk niet meer op na het opnieuw opstarten.

  2. Gebruik de nieuwste versie van VirtualBox, VMware Workstation of andere virtuele machinesoftware als u de HAL_INITIALIZATION_FAILED-foutmelding ontvangt tijdens de installatie van Windows op een VM.

    Versies van populaire virtuele werktuigmachines die zijn uitgebracht vóór enkele van de vroege versies van Windows 11, 10 en 8 ondersteunen de besturingssystemen niet.

    Als je de foutmelding krijgt op Windows 8.1 nadat je een virtueel machineprogramma hebt ingeschakeld, installeer dan update 2919355 van Microsoft.

  3. Zorg ervoor dat alle pinnen op de 24-pins PSU-voedingsconnectoren correct zijn aangesloten op het moederbord.

    Dit is eigenlijk alleen een probleem bij computers met voedingen met een 20+4-pins connector in plaats van een 24-pins connector. Met de extra vier pinnen apart, kunnen ze gemakkelijk losraken of aannemen dat ze niet nodig zijn.

  4. Installeer de "Fix363570" hotfix van Microsoft, maar alleen als u een zeer specifieke STOP 0x0000005C-fout krijgt terwijl u probeert een computer op te starten met Windows Server 2008 R2 of Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1).

    Deze fouten treden alleen op in Windows Server 2008 wanneer de x2APIC-modus is ingeschakeld in het BIOS. Volgens Microsoft: dit probleem treedt op omdat het ACPI-stuurprogramma (Acpi.sys) ten onrechte een gedupliceerd fysiek apparaatobject (PDO) maakt wanneer sommige APIC-ID's groter zijn dan een waarde van 255.

    Als u een van de onderstaande fouten ziet, gaat u naar de bovenstaande link om de hotfix te installeren. De eerste vindt plaats tijdens het opstarten als er geen debugger op de computer is aangesloten, terwijl de tweede wordt gezien wanneer een debugger is aangesloten (opnieuw, alleen als aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan):

    
    

    STOP 0x0000005C (parameter1, parameter2, parameter3, parameter4)

    HAL_INITIALIZATION_FAILED

    Een stuurprogramma heeft twee onderliggende PDO's opgesomd die identieke apparaat-ID's retourneren.

    Zie Microsoft's uitleg van deze fout (de link hierboven) voor meer informatie over hoe dit van toepassing is op dit scenario in Windows Server 2008 en specifieke details over hoe de hotfix werkt.

  5. Voer elementaire probleemoplossing voor STOP-fouten uit. De uitgebreide stappen voor probleemoplossing via die link zijn niet specifiek voor de STOP 0x0000005C-fout, maar ze zouden moeten helpen deze op te lossen, aangezien de meeste STOP-fouten zo op elkaar lijken.

Aanbevolen: