Hoe de actieve status op Instagram uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de actieve status op Instagram uit te schakelen
Hoe de actieve status op Instagram uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open de instellingen en schakel Show Activity Status uit.
  • Desktopgebruikers kunnen rechtstreeks naar de privacy- en beveiligingspagina van Instagram gaan.
  • Als u uw actieve status uitschakelt, kunt u ook de status van andere accounts niet bekijken.

Dit artikel beschrijft hoe je je actieve status op de Instagram-website of mobiele app kunt uitschakelen. We bekijken ook waarom je dat zou willen doen en wat de gevolgen zijn als je dat doet.

Hoe schakel ik mijn activiteitsstatus op Instagram uit?

Een paar klikken of tikken door uw accountinstellingen zullen de Show Activity Status schakelaar onthullen die u kunt uitschakelen om te stoppen met het uitzenden van uw online status.

Actieve status op website uitschakelen

Zo doe je het vanaf de desktopwebsite:

  1. Selecteer uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina en kies Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Privacy en beveiliging in het linkerdeelvenster.
  3. Zoek Show Activity Status aan de rechterkant en verwijder het vinkje uit het vakje door het te selecteren. De wijziging wordt automatisch opgeslagen en wordt onmiddellijk van kracht.

    Image
    Image

Schakel actieve status uit op mobiel

De Instagram-app gebruikt dezelfde term om deze instelling te beschrijven- Toon Activiteitsstatus- maar het bereiken ervan is iets anders dan hoe het werkt op de website.

  1. Open je pagina door je profielfoto te selecteren in het onderste menu.
  2. Kies in het drieregelige menu bovenaan Instellingen.
  3. Tik op Privacy en vervolgens op Activiteitsstatus op het volgende scherm.
  4. Tik op Show Activity Status, of de schakelaar naar rechts, om deze onmiddellijk uit te schakelen.

De app heeft een andere instelling die je misschien interesseert. Schakel in hetzelfde scherm als stap 4 Toon wanneer u samen actief bent uit om de mogelijkheid uit te schakelen voor iemand met wie u aan het chatten bent om te zien of u allebei actief bent in dezelfde chat. Deze instelling is onafhankelijk van Show Activity Status

Wat doet het uitschakelen van de actieve status?

Show Activiteitsstatus is standaard ingeschakeld. Als het is ingeschakeld, kunnen andere gebruikers die je volgt en mensen die je een bericht stuurt, zien wanneer je voor het laatst actief was op Instagram, ook of je nu actief bent. Als je die informatie liever niet prijsgeeft, misschien voor de algemene privacy of om te voorkomen dat je gedwongen wordt om op berichten te reageren, kun je de bovenstaande instructies volgen om de functie uit te schakelen.

Waar u op moet letten, is dat wanneer u het uitschakelt, u ook de status van andere accounts niet kunt zien.

Deze instelling is van toepassing op alle apparaten die zijn ingelogd op uw account, dus u kunt de actieve status niet alleen op uw telefoon uitschakelen, maar deze ingeschakeld laten voor uw computer of tablet.

Andere Instagram-privacytips

Het uitschakelen van de mogelijkheid voor gebruikers om te zien wanneer u online bent, is slechts één manier om uw account persoonlijker te maken. Je kunt je Instagram-account ook privé maken door je berichten te verbergen voor niet-volgers. Op die manier kunnen alleen gebruikers die je expliciet toestemming hebt gegeven om je account te bekijken, je foto's en video's zien.

Je Instagram-foto's verbergen is een andere optie. Je foto's archiveren zodat ze alleen voor jou zichtbaar zijn, is eenvoudig (net als ze weer openbaar maken).

FAQ

    Hoe weet ik of iemand zijn actieve status op Instagram heeft uitgeschakeld?

    Er is geen manier om zeker te weten of iemand zijn actieve status op Instagram heeft uitgeschakeld. Als je contact probeert te maken met iemand op Instagram en je vermoedt dat ze de actieve status hebben uitgeschakeld, stuur ze dan een direct bericht. Als ze het openen, kun je zien wanneer, wat betekent dat ze actief waren. Je kunt ook kijken naar Instagram-profielen die ze volgen en kijken of ze een reactie hebben achtergelaten, wat een tijd zal duren, zodat je een algemeen idee krijgt van wanneer ze voor het laatst actief waren.

    Hoe zet ik de actieve status op Instagram aan?

    Om je Instagram-actieve status weer in te schakelen als je deze hebt uitgeschakeld, open je de Instagram-app en tik je op je profielpictogram Tik op Menu (drie regels), en tik vervolgens op Instellingen > Privacy Scroll naar beneden en tik op Activiteitsstatus, en dan schakel Toon activiteitsstatus in

    Hoe zie ik iemands activiteit op Instagram?

    Instagram stelde je vroeger in staat om de activiteit van een volger gemakkelijk te zien door op het Activiteit-tabblad in het Meldingen paneel te tikken. Nu is dit vermogen beperkt. Je kunt de berichten van een volger nog steeds zien door op Zoeken te tikken, hun naam in te typen, naar hun account te gaan en hun berichten te bekijken. Vanaf hun accountpagina kun je hun volgers ook bekijken door op Volgers te tikken en te zien wie ze volgen door op Volgen te tikken. apps die de activiteit van je volgers uitgebreider kunnen volgen.

Aanbevolen: