Hoe iPhone-e-mailopslag te verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone-e-mailopslag te verminderen
Hoe iPhone-e-mailopslag te verminderen
Anonim

Voor veel iPhone-gebruikers is de hoeveelheid beschikbare opslagruimte op hun apparaten kostbaar. Met alle apps, foto's, liedjes en games is het gemakkelijk om de opslaglimieten te overschrijden, vooral op een telefoon van 8 GB of 16 GB. Als je niet genoeg ruimte hebt, ruim dan je e-mail op. E-mail neemt veel opslagruimte in beslag en als je alle beschikbare ruimte nodig hebt, is dit een uitstekende plek om wat wijzigingen aan te brengen. Hier zijn drie manieren om ervoor te zorgen dat e-mail minder ruimte inneemt op uw iPhone.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 12 of hoger.

Image
Image

Geen externe afbeeldingen laden

De meesten van ons ontvangen e-mails met afbeeldingen erin, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, advertenties, aankoopbevestigingen of spam. Om de afbeeldingen die in elke e-mail zijn ingesloten weer te geven, moet uw iPhone deze afbeeldingen downloaden. En aangezien foto's meer opslagruimte in beslag nemen dan tekst, kan dat oplopen tot veel geheugengebruik.

Als je het goed vindt dat je e-mail een beetje simpel is, blokkeer dan je iPhone om deze inhoud te downloaden.

  1. Tik op Instellingen en selecteer vervolgens Mail.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Berichten en zet de Load Remote Images tuimelschakelaar op Uit/wit.

    Image
    Image
  3. Ook al blokkeer je afbeeldingen op afstand (afbeeldingen die zijn opgeslagen op de webserver van iemand anders), je kunt nog steeds afbeeldingen zien die als bijlagen naar je zijn verzonden.

Omdat je niet zoveel afbeeldingen downloadt, kost het minder gegevens om je e-mail te ontvangen, wat betekent dat het langer duurt om je maandelijkse datalimiet te bereiken.

E-mails eerder verwijderen

Als je op het prullenbakpictogram tikt tijdens het lezen van e-mail of door je inbox veegt en op Verwijderen tikt, verwijder je de e-mail niet. Wat je eigenlijk tegen je iPhone zegt, is: "De volgende keer dat je de prullenbak leegt, moet je deze verwijderen." E-mail wordt niet onmiddellijk verwijderd omdat de e-mailinstellingen van de iPhone bepalen hoe vaak de iPhone de prullenbak leegt.

De items die wachten om te worden verwijderd, nemen ruimte in beslag op je telefoon, dus als je ze eerder verwijdert, maak je sneller ruimte vrij. Om die instelling te wijzigen:

  1. Open de Instellingen app en selecteer Wachtwoorden en accounts. Tik vervolgens op het e-mailaccount waarvan u de instelling wilt wijzigen.

    Image
    Image
  2. Tik op Account, selecteer vervolgens Advanced, ga naar de sectie Deleted Messages en tik op Verwijderen.

    Image
    Image
  3. Tik op Nooit, Na één dag, Na één week ofNa een maand . De e-mails die je verwijdert, laten je telefoon (en de opslag) achter volgens het schema dat je hebt gekozen.

Niet elk e-mailaccount ondersteunt deze instelling, dus je zult moeten experimenteren om te zien waarmee je deze tip kunt gebruiken.

Download helemaal geen e-mail

Als je extreem wilt worden of je opslagruimte voor iets anders wilt gebruiken, stel dan geen e-mailaccounts in op je iPhone. Op die manier neemt e-mail 0 MB van je opslagruimte in beslag.

Als je geen e-mailaccounts instelt, betekent dat niet dat je geen e-mail op je telefoon kunt gebruiken. Ga in plaats van de Mail-app naar de website voor uw e-mailaccount (bijvoorbeeld Gmail of Yahoo Mail) in een webbrowser en log op die manier in. Wanneer u webmail gebruikt, wordt er geen e-mail naar uw telefoon gedownload.

Aanbevolen: