Hoe Google Docs te downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs te downloaden
Hoe Google Docs te downloaden
Anonim

Wat te weten

  • Open het document dat u wilt downloaden en selecteer File > Download as en kies vervolgens een indeling.
  • Om meerdere documenten te downloaden, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u Command ingedrukt terwijl u de bestanden selecteert. Selecteer vervolgens de drie stippen > Download.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Docs-documenten van internet naar uw computer kunt downloaden. Instructies zijn van toepassing op Windows en Mac.

Google-bestanden downloaden in alle ondersteunde indelingen

  1. Open de Google Drive-account met het document dat u wilt downloaden.
  2. Open het document dat je wilt downloaden. Controleer voordat u gaat downloaden of het document er precies zo uitziet als u wilt.
  3. Click File (het staat direct onder de titel van uw document in de linkerbovenhoek).
  4. Beweeg over Download als totdat een ander menu verschijnt. Dit menu heeft de verschillende beschikbare formaten waarin u het kunt downloaden. Onthoud dat niet alle programma's compatibel zijn met alle bestandstypen.
  5. Klik op het bestandstype waarmee u uw bestand wilt downloaden. Het bestand wordt opgeslagen op de locatie op uw computer die u eerder heeft ingesteld. Als je geen specifieke locatie hebt ingesteld, kun je downloads over het algemeen vinden in je downloadmap of op je bureaublad.

Image
Image

Hoe meerdere Google-bestanden tegelijk te downloaden

In sommige gevallen wil je misschien meer dan één document tegelijk downloaden. Er kunnen ook video's of foto's zijn die u allemaal tegelijk wilt downloaden. In die omstandigheden is er een tweede methode om bestanden naar uw computer te downloaden.

  1. Open het Google Drive-account met de bestanden die je wilt opslaan.
  2. Klik op het bestand dat u wilt downloaden. Als u meerdere items wilt downloaden, moet u met de rechtermuisknop klikken. Mac-gebruikers moeten de opdrachttoets ingedrukt houden terwijl ze meerdere bestanden selecteren.
  3. Klik op het overlooppictogram (het ziet eruit als drie verticale stippen en staat naast het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek) Dit opent een vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op download in het vervolgkeuzemenu en alle bestanden die u hebt geselecteerd, worden naar uw apparaat gedownload. Houd er rekening mee dat het gebruik van deze methode u minder controle geeft over de bestandstypen waarin uw downloads worden opgeslagen.

Met Google Drive kun je documenten in alle soorten en maten opslaan, wat geweldig is omdat je ze overal kunt openen. Als het tijd is om de bestanden te downloaden die u in Google Documenten heeft opgeslagen, is het vrij eenvoudig en we zullen de twee verschillende methoden verkennen waarvan u kunt profiteren.

De eerste methode is degene die u de meeste controle geeft over hoe het bestand dat u aan het downloaden bent, wordt opgeslagen. Dit is vooral belangrijk als u hoopt een document te downloaden om het met een specifiek programma te gebruiken. Google Documenten kunnen worden opgeslagen in een van de zeven verschillende indelingen, waaronder een minder gebruikte indeling zoals.epub die wordt gebruikt voor e-boeken.

Aanbevolen: