Hoe u Google Maps offline kunt downloaden op uw Android-apparaat

Inhoudsopgave:

Hoe u Google Maps offline kunt downloaden op uw Android-apparaat
Hoe u Google Maps offline kunt downloaden op uw Android-apparaat
Anonim

Google Maps heeft reizen in onbekende gebieden een fluitje van een cent gemaakt met zijn gedetailleerde kaarten en stapsgewijze aanwijzingen, maar wat gebeurt er als je naar een gebied gaat zonder mobiele dekking, of als je naar het buitenland reist waar je smartphone dat kan' niet verbinden? Gelukkig is het mogelijk om de kaarten die je nodig hebt op te slaan en ze later offline te openen.

De onderstaande instructies zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 7 (Nougat) of hoger, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz. Mogelijk moet u upgraden naar de nieuwste versie van Android om gebruik Google Maps offline.

Hoe offline Google Maps te downloaden

Om Google Maps voor offline gebruik te downloaden, maakt u verbinding met internet, logt u in op uw Google-account en volgt u deze instructies:

  1. Open Google Maps en zoek naar een plaats, zoals Denver, of de naam van een restaurant of een andere locatie.

    Image
    Image
  2. U kunt knijpen, zoomen of scrollen om het gebied te selecteren dat u wilt opslaan en selecteer vervolgens Download.

    Image
    Image
  3. Als je hebt gezocht naar een specifieke plaats, zoals een restaurant, in plaats van naar een stad of regio, tik je op het Meer menu (drie verticale stippen) > Download offline map > Download.

    Image
    Image
  4. De kaart wordt opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat voor offline weergave.

Kunt u uw offline kaarten niet vinden op Android? Offline kaarten worden na 30 dagen automatisch verwijderd, tenzij je ze bijwerkt door verbinding te maken met wifi.

Hoe u uw offline Google Maps kunt gebruiken

Om ervoor te zorgen dat u kaarten offline kunt bekijken, schakelt u de internetverbinding van uw apparaat uit en probeert u toegang te krijgen tot uw kaarten zonder wifi:

  1. Open Google Maps.

    Image
    Image
  2. Tik op het hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer Offline kaarten.

    Image
    Image
  4. Tik op de gedownloade kaart.

    Image
    Image
  5. Tik op het potloodpictogram in de rechterbovenhoek om de kaart een naam te geven.

    Image
    Image
  6. Tik op Delete om de kaart van je apparaat te verwijderen, of tik op Update om de kaart met nog eens 30 dagen te vernieuwen.
  7. Tik op de afbeelding van de kaart om deze te bekijken. Je kunt inzoomen om net zo veel details te zien als je kunt terwijl je online bent.

Als je Google Maps offline gebruikt, kun je een routebeschrijving opvragen en naar plaatsen zoeken in de gebieden die je hebt gedownload; u kunt echter geen routebeschrijving voor openbaar vervoer, fietsen of lopen krijgen. Tijdens het rijden kunt u geen andere route kiezen om tol of veerboten te vermijden, en u kunt ook geen verkeersinformatie krijgen.

Als je van plan bent om op je bestemming te gaan wandelen of fietsen, zorg dan dat je die routebeschrijving opha alt voordat je vertrekt en er een screenshot van maakt. Als je met de bus wilt reizen, download dan een lokale openbaarvervoerkaart.

Google Maps opslaan op uw SD-kaart

Offline kaarten worden standaard opgeslagen in de interne opslag van je telefoon. Je kunt ervoor kiezen om ze op een SD-kaart op te slaan, als je telefoon er een heeft.

  1. Plaats een SD-kaart op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de Google Maps-app.
  3. Tik Menu > Offline kaarten.

    Image
    Image
  4. Tik op Instellingen.
  5. Tik onder Opslagvoorkeuren op Apparaat > SD-kaart. Onder Downloadvoorkeuren kunt u Alleen via wifi selecteren als u gegevens en batterijduur wilt besparen tijdens het downloaden van kaarten.

    Image
    Image

Andere manieren om kaarten offline te bekijken

Google Maps is niet de enige die offline toegang biedt. Concurrerende apps zoals HERE Maps en CoPilot GPS waren ze voor, hoewel voor de laatste een betaald abonnement vereist is.

Aanbevolen: