Hoe groot is een Minecraft-wereld?

Inhoudsopgave:

Hoe groot is een Minecraft-wereld?
Hoe groot is een Minecraft-wereld?
Anonim

Heb je je ooit afgevraagd hoe groot een Minecraft-wereld is? Technisch gezien zijn Minecraft-werelden niet oneindig, maar je zult niet snel te weinig ruimte hebben om te bouwen en te verkennen.

Bottom Line

Je hebt misschien gehoord dat werelden in Minecraft oneindig zijn, maar de grootte van een wereld in Minecraft hangt af van de hardware van je apparaat. De game stelt een limiet in op basis van wat je computer aankan. Hiermee kunnen Minecraft-werelden zo groot mogelijk zijn zonder het spel te vertragen of te laten crashen.

Hoe groot is een Minecraft-wereld?

Theoretisch kunnen Minecraft-werelden 30 miljoen blokken in elke richting uitbreiden vanaf het spawnpunt, maar de meeste computers kunnen werelden niet zo groot maken. Eén blok in Minecraft is gelijk aan één echte meter, wat betekent dat Minecraft-werelden zich potentieel 60 miljoen meter kunnen uitstrekken of ongeveer vijf keer de diameter van de aarde.

De hoogtelimiet voor alle Minecraft-werelden is 320 blokken. Als je zo ver mogelijk naar beneden graaft, bereik je uiteindelijk onoverkomelijke lava. Mensen hebben manieren gevonden om deze limieten te overschrijden door de code van het spel te wijzigen, maar de grootte wordt uiteindelijk nog steeds beperkt door hardware.

In sommige consoleversies van het spel kun je een wereldformaat (klein, medium of groot) kiezen wanneer je een nieuwe kaart genereert. Werelden kunnen groter worden gemaakt in de instellingen, maar ze kunnen niet kleiner worden gemaakt.

Je kunt een kompas maken in Minecraft om je te helpen je te oriënteren tijdens het verkennen. Bouw een werktafel en combineer dan 1 Redstone Dust met 4 Iron Ingots.

Image
Image

Hebben Minecraft-werelden een einde?

In oudere versies van het spel werden de randen van de kaart aangegeven door de Verre Landen, een gebied met vervormde blokken waar je niet voorbij kon. Je kunt de verre landen nog steeds zien, maar alleen door Minecraft-mods te gebruiken.

Nu kun je zo ver gaan als je hardware toestaat, tot 30 miljoen blokken vanaf het spawnpunt. Zodra je de grens bereikt, zul je een doorschijnende muur raken waar je verder kunt kijken maar niet voorbij kunt gaan. Wanneer u een aangepaste Minecraft-kaart installeert, hangt de grootte van de wereld af van uw huidige hardware (in plaats van de hardware waarop deze is gemaakt).

De Nether, die je alleen kunt bereiken door een Nether Portal te bouwen, is even groot als de bovenwereld, maar is slechts 127 blokken hoog. Zodra je de grenzen van de Nether bereikt, zul je Bedrock bereiken.

Als cheats zijn ingeschakeld, kun je het teleport-commando in Minecraft gebruiken om overal op de kaart te vervormen. Het teleport commando werkt niet voorbij de coördinaten X/Z ±30, 000, 000.

FAQ

    Hoe lang duurt een Minecraft-dag?

    De lengte van een Minecraft-dag is anders dan in de echte wereld. Een volledige Minecraft-dag duurt slechts 20 minuten in real-world tijd. Volgens de Minecraft in-game klok begint een Minecraft-dag om 6 uur 's middags, wat slechts vijf minuten later is, bereikt de zon zijn hoogtepunt. In totaal heb je slechts ongeveer 10 minuten daglicht voordat de nacht begint te vallen.

    Hoe tem ik een kat in Minecraft?

    Om een kat te temmen in Minecraft, moet je gaan vissen in Minecraft en een voorraad vis kopen. Rust de vis uit en zoek een kat die je wilt temmen. Met de kat voor je, "gebruik" de vis (op een mobiel apparaat, tik en houd vast; in Windows, klik met de rechtermuisknop en houd vast). Je ziet grijze rook boven de kat; ga door met het voeren van de vis totdat je rode harten ziet. De kat is nu tam.

    Hoe maak ik stenen in Minecraft?

    Om stenen te maken in Minecraft, moet je eerst kleiblokken ontginnen met een houweel om klei te verkrijgen. Maak vervolgens een knutseltafel door vier houten planken van hetzelfde type in elke doos van het knutselrooster te plaatsen. Plaats de knutseltafel op de grond en communiceer ermee om het 3X3 knutselrooster te openen. Maak een oven, plaats deze op de grond en communiceer ermee om het smeltmenu te openen. Plaats een brandstofbron in het onderste vak aan de linkerkant van het smeltmenu, wacht tot de voortgangsbalk vol is en sleep de nieuwe steen naar je inventaris.

Aanbevolen: