Hoe maak je een doe-het-zelf-filament voor je 3D-printer

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een doe-het-zelf-filament voor je 3D-printer
Hoe maak je een doe-het-zelf-filament voor je 3D-printer
Anonim

Wat te weten

  • Sorteer mislukte afdrukken op kleur, doe dan grote stukken in een zak > met rubberen hamer, breek in kleinere stukken.
  • Als de extruder is opgewarmd, vult u de trechter tot halverwege en voegt u meer materiaal toe.
  • Als het filament uit het mondstuk komt, geleid het voorzichtig in een spoel. Raak het filament niet aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw eigen filament voor 3D-printers kunt maken met behulp van een filament-extruder.

Gebruik een filament-extruder om uw eigen filament te maken

Samen met een filamentextruder heb je een stevige schaar en een rubberen hamer nodig. Het exacte proces hangt af van de extruder die u gebruikt. Hier is een blik op de algemene methode.

  1. Verzamel en verzamel je mislukte afdrukken en sorteer deze op kleur.

    Recycle alleen onderdelen die schoon en vrij van oplosmiddelen en lijmen zijn.

  2. Doe grote stukken in een zak en breek de stukken met een rubberen hamer in kleinere stukken. Hoe kleiner de stukjes, hoe beter.

    PLA-materiaal heeft de neiging om poederachtig te worden. ABS-materiaal verma alt tot een mulch-achtige staat.

  3. Afhankelijk van de extruder, bevestig het mondstuk stevig en stevig. Volg de instructies van de specifieke extruder.
  4. Raadpleeg de documentatie van de extruder om de juiste smelttemperatuur in te stellen. De temperatuur hoeft alleen hoog genoeg te zijn om het plastic te laten smelten.

    Het instellen van de juiste temperatuur met het soort plastic dat je gebruikt, is een proces van vallen en opstaan.

  5. Als de extruder is opgewarmd, vult u de hopper ongeveer halverwege met plastic snippers.

    Zorg ervoor dat u de trechter niet te vol vult.

  6. Voeg meer materiaal toe terwijl de extruder het plastic in filament verandert.
  7. Het filament komt uit het mondstuk. Leid het voorzichtig in een spoel als het naar buiten komt, zodat u het kunt opspoelen. Raak het filament niet aan.
  8. Als je genoeg filament hebt gemaakt voor je project, zet je de extruder uit en spoel je het filament op. Je DIY-filament is klaar voor je 3D-printproject.

Wat is filament?

3D-printers gebruiken verschillende plastic printmaterialen, ook wel filamenten genoemd, met een reeks technische namen en acroniemen, zoals ABS en PLA. Filamenten zijn kunststoffen, ook wel polymeren genoemd. Filamenten zijn een veelgebruikt 3D-printmateriaal omdat deze materialen smelten bij verhitting in plaats van verbranden, en kunnen worden gevormd en gevormd.

Er zijn veel soorten 3D-printerfilamenten om te kopen, variërend in prijs van $ 15 tot $ 40. Maar serieuze doe-het-zelvers zijn misschien geïnteresseerd in het maken van filament met behulp van afgedankte of mislukte 3D-printprojecten.

Image
Image

Filament Extruders

Filamentextruders zijn machines die je kunt kopen of maken en die versnipperd plastic omzetten in filament voor gebruik in 3D-printers. Filamentextruders recyclen mislukte 3D-printprojecten en overgebleven restjes door kleine stukjes plastic te verpletteren en vervolgens te extruderen tot filament voor gebruik in een ander 3D-printproject.

Filamentextruders zijn er in vele maten met verschillende functies, maar de basisfunctionaliteit is hetzelfde. Duw plastic stukken door een verwarmde ruimte. Het plastic smelt tot vloeibaar plastic, dat als een streng filament door het mondstuk van de machine wordt geëxtrudeerd.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van 3D-printfilament, zullen filamentextruders zoals de Filibot, de Filastruder Kit en de Felfil Evo het werk doen.

U kunt ook een goedkope filament-extruder maken.

Aanbevolen: