Hoe de 'Ik doe een gok'-knop van Google te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de 'Ik doe een gok'-knop van Google te gebruiken
Hoe de 'Ik doe een gok'-knop van Google te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Google.com, voer een trefwoord of zin in de zoekbalk in en selecteer vervolgens I'm Feeling Lucky.
  • I'm Feeling Lucky brengt je naar de pagina met de hoogste ranking voor je zoekterm.
  • Laat het zoekveld leeg en plaats de muisaanwijzer op I'm Feeling Lucky om suggesties voor zoekopdrachten te zien op basis van je stemming.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de zoekfunctie I'm Feeling Lucky van Google kunt gebruiken om de pagina met de hoogste ranking voor uw zoekterm te bezoeken.

Hoe Google's I'm Feeling Lucky-knop te gebruiken

Klikken op I'm Feeling Lucky is handig als u zeker weet dat het eerste resultaat in de zoekmachine waarschijnlijk precies de pagina is die u wilt vinden, maar het is niet zo handig als je weet dat je veel sites gaat bekijken.

Het gebruik van de I'm Feeling Lucky-knop is ook een gebruikelijke manier voor mensen om Google-bommen aan te wijzen. Het voegt een verrassingselement toe aan de grap, maar het werkt alleen als de Google Bomb het eerste resultaat is.

Hoe 'I'm Feeling Lucky' werkt

Normaal gesproken typt u een zin in, drukt u op de knop Google Zoeken (of drukt u op Return of Enter op uw toetsenbord), en Google retourneert een resultatenpagina met meerdere websites die overeenkomen met uw zoekterm. De knop I'm Feeling Lucky omzeilt die pagina met zoekresultaten en gaat rechtstreeks naar de pagina met de eerste rangschikking voor de zoekterm die u hebt ingevoerd.

Afhankelijk van uw zoekopdracht, is vaak het eerste resultaat het beste, dus als u op de knop I'm Feeling Lucky klikt, bespaart u een paar extra seconden bij het doorzoeken van de lijst met Zoekresultaten. Klik gewoon op de knop nadat u uw zoekterm heeft ingevoerd.

Image
Image

Hoe kwam de 'Ik doe een gok'-knop daar?

Velen denken dat de knop is genoemd als een toneelstuk op de lijn van Clint Eastwood in de film 'Dirty Harry'.

"Voel je geluk, punk? Wel, jij?"

Misschien.

De I'm Feeling Lucky-knop wordt alleen weergegeven in de desktopversie van Google. U kunt het ook openen vanuit de adresbalk door een backslash te typen en vervolgens op Tab op uw toetsenbord te drukken. Typ uw zoekterm en kijk wat er gebeurt!

Ik voel iets anders: een handige functie

Als je voor het eerst de Google-zoekpagina opent, maar voordat je je zoekterm invoert, kun je door je cursor op de I'm Feeling Lucky-knop te houden wild ronddraaien met andere stemmingen. Die zinnen veranderen willekeurig. U kunt bijvoorbeeld 'Ik ben nieuwsgierig' of 'Ik voel me droevig' zien."

Voordat u een zoekterm invoert, klikt u op deze knop terwijl deze draait en u kunt zien waar uw geluk in uitdraait. Als je de willekeurige selectie die je krijgt niet leuk vindt - misschien heb je geen honger of voel je je trendy - beweeg je de cursor weg en beweeg je opnieuw over de knop voor een andere selectie. Het is een leuke manier om een paar minuten door te brengen; je kunt niet bepalen op welke selectie het terechtkomt, dus als je op zoek bent naar iets specifieks, kan het na een tijdje frustrerend worden.

'Ik doe een gok' gebruiken zonder zoekterm

Als je de muisaanwijzer over de I'm Feeling Lucky-knop beweegt en op een van de "I'm Feeling…"-opties klikt zonder een zoekterm in te voeren, brengt Google je naar een webpagina waarvan het denkt dat u het leuk zult vinden. Als u op I'm Feeling Hungry klikt, kan Google u een pagina tonen met lokale restaurantopties. Als je op I'm Feeling Puzzled klikt, zie je een pagina met puzzels. Elke keuze levert gerelateerde inhoud op en die inhoud verandert regelmatig.

Aanbevolen: