Wat zijn de SMTP-instellingen van Gmail?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de SMTP-instellingen van Gmail?
Wat zijn de SMTP-instellingen van Gmail?
Anonim

Om Gmail e-mail te laten verzenden vanuit een e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird, moet het programma begrijpen hoe het moet communiceren met de e-mailservers van Gmail. Het doet dit via de serverinstellingen van Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). De instellingen zijn hetzelfde voor elke e-mailprovider die je gebruikt met Gmail.

De stappen in dit artikel werken ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt, op voorwaarde dat u alleen een Gmail-account probeert te gebruiken.

Standaard SMTP-instellingen voor Gmail

Terwijl u een e-mailclient instelt om te synchroniseren met uw Gmail-account, vraagt een scherm om uw Gmail SMTP-informatie.

Gebruik deze instellingen:

  • Gmail SMTP-serveradres: smtp.gmail.com
  • Gmail SMTP-gebruikersnaam: Uw Gmail-adres (bijvoorbeeld [email protected])
  • Gmail SMTP-wachtwoord: Uw Gmail-wachtwoord
  • Gmail SMTP-poort (TLS): 587
  • Gmail SMTP-poort (SSL): 465
  • Gmail SMTP TLS/SSL vereist: Yes

Gmail's standaard POP3- en IMAP-instellingen

SMTP-instellingen zijn alleen voor het verzenden van e-mails; je moet ook de instellingen voor het ontvangen van e-mails opgeven. Het ontvangen van e-mail gebeurt via POP3- of IMAP-servers. Voordat u deze instellingen in uw e-mailclient identificeert, moet u toegang inschakelen via instellingen in Gmail door naar Settings > Doorsturen en POP/IMAP te gaan.

Image
Image

Kun je nog steeds geen e-mail verzenden via Gmail?

Houd er rekening mee dat je het verkeerde wachtwoord invoert voordat je meer probleemoplossing gaat doen. Je kunt je Gmail-wachtwoord opnieuw instellen als je het niet meer weet.

Sommige e-mailtoepassingen gebruiken oudere, minder veilige technologieën om u aan te melden bij uw e-mailaccount, en Gmail blokkeert deze verzoeken standaard. In deze gevallen krijgt u een bericht met betrekking tot de beveiliging van de e-mailclient.

Om dit probleem op te lossen, logt u in op uw Gmail-account via een webbrowser en gaat u naar de pagina Minder veilige app-toegang om toegang via minder veilige apps in te schakelen. Mogelijk moet u Gmail ook ontgrendelen voor uw e-mailclient.

Aanbevolen: